Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 14 juli 2007

Hört och hänt i hunderian

Av Linda - 14 juli 2007 15:20


Jaha, då var semestervecka  nummer två till ända. Vad jag har gjort?

Tja... *funderar*


I onsdags var vi i alla fall och höll sista gången på handlingskursen. Vi körde en hoppklassbana den här gången och alla löste den hur snyggt som helst. Husse bjöd på tårta, både för att han tagit cert och för att det var ansvlutning. Alla var jättenöjda med kursen och hävdade att de hade lärt sig massor, och det är såklart jätteskoj. Vidare undrade de om vi inte kunde ha fler kurser som denna, modell intensiv i mindre grupper. Man är ju inte sen att nappa på förslag! Jag lovade att göra vad jag kunde och föreslog att de bokade tid några stycken åt gången för ett par timmars träning.

Efteråt stannade vi kvar och tränade med våra egna hundar. Nova gick alldeles fantastiskt bra och jag kunde släppa iväg henne hur långt som helst. Alla svåra bakombyte följda av 180-graderssvängar satt som en smäck, hur snävt som helst. Det är bara att konstatera att jag på träning är betydligt mer tydlig, konsekvent och säker i min handling. Jag fattar inte att det ska vara så förbaskat svårt att få till det på tävling! Jag med min erfarenhet borde verkligen inte drabbas av tvivel på mig själv i tävlingssituationer och framför allt borde jag inte göra sånna tabbar som jag ibland gör.


Jag hade min nya träningsäska med mig, fullproppad med allt jag handlat åt Spice när vi var i Borås. Den nya bollen med snöret i var en riktig höjdare och hon sprang som en galning efter bollen och ville sedan inte släppa den. Vi tränade lite inkallnig  också med hjälp av husse. Och så körde vi lite tunnel. Innan har hon gått igenom när vi har lekt, men nu vill jag mer styra henne till att göra det när jag vill. Vi jobbar även med små pyttiga hopp så att hon ska få in hopptekniken och samtidigt förstå att hon ska passera mellan hinderstöden.


Idag har vi varit iväg och tränat våra egna hundar. En av våra elever var också med. Vi har tränat henne i flera år nu och hon handlar hund minst lika bra som vi och bangar inte för att ta sig igenom hemska klass 3-banor. Det är både trevligare och enklare att träna flera tillsammans. Det är mer inspirerande att bygga längre kombinationer och banor för man slipper slita så mycket själv. Och man sitter ner mellan varven och tar det lugnt och pratar om allt möjligt medan hundarna leker tillsammans.


Vi tränade först på banan från i onsdag. Husse och jag slipade på en del finesser och vår elev hade inte provat den innan.

Vädret var definitivt inte på vår sida. Det regnade hela förmiddagen och när vi träffades till lunch, iklädda fleecetröjor, långbyxor och regnkläder, tittade solen fram och förvandlade klimatet till tropiskt växthus. Jag ljuger inte om luftfuktigheten var 200 %! Svetten rann, det sved i luftvägarna och vi mådde illa redan efter ett par rundor på banan. Efter ett tag gav vi upp och satte oss med varsin dricka.


Jag passade även på att köra lite utställningsträning med Spice. Jag tog på henne den nya snakekedjan för att se hur hon reagerade. Det tog ett tag innan hon fattade att om hon drog så tog det emot. Jag var snabb att klicka så fort kedja slaknade och hon gick fint. Hon har väldigt svårt att koncentrera sig när hon är bland andra hundar. Även om de är en bit bort så måste hon kolla vad de gör. Vi måste träna mycket tillsammans med andra.


Till slut byggde vi en annan bana, från Världsmästerskapen 2000. Man märker att det har hänt en hel del på banritningsfronten sedan dess. Den här var som en lite klurigare klass 2. Har man bara handling så är det inga problem att ta sig igenom. Jag passade på att slipa lite på de snäva svängarna och på utkommando följt av en snäv sväng. Men de vill sig inte riktigt. Jag måste klura lite på om det är jag som gör något fel eller om Nova helt enkelt inte kan svänga snävare än så.


Spice och Nova har energi så det räcker och blir över. När alla andra var helt slut så sprang de fortfarande omkring på planen och lekte. Förhoppningsvis ligger de i vardagsrummet eller på balkongen och sover nu.


 
 
Ingen bild

sara

15 juli 2007 13:37

keep it up the good work. like me home :S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards