Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 25 juli 2007

Falkenberg After Beach - onsdag

Av Linda - 25 juli 2007 21:18


idag har det faktiskt varit uppehåll större delen av dagen.

Vi åt en god frukost i lugn och ro i förtältet. Hundarna satt i kompostinhängnaden och Spice roade sig med att gräva stora gropar i marken. Där hittade hon två stora stenar och en plommonkärna som hon lekte med.


Under dagen gjorde vi en shoppingtripp till Halmstad. Vi hade fått tips om att Hööks ridsport numera säljer ganska så mycket bra hundprylar. Efter regnovädret igår ville jag att Spice skulle få ett nytt regntäcke. Tyvärr hittade jag inget som föll mig i smaken. Men på Rusta fick hon en stickekofta i turkost med vita muddar. Den kostade svindlande 15:- och hon trivs alldeles ypperligt i den.

Vi åkte även in till centrala Halmstad för att leta upp en hundbutik vi fått nys om. Tyvärr hittade vi den inte utan fick ringa upp Sol och hennes matte. Det visade sig att hon bodde alldeles i närheten. De visade oss butiken men jag hittade inget jag gillade. Egentligen hade vi tänkt hälsa på Sol i hennes nya hem, men eftersom klockan var mycket och Sols matte skulle tävla första klassen så fick vi skynda oss iväg. Husse och jag var dessutom tvungna att hitta något att äta innan vi åkte till BK.


Vi chansade på att det fanns någon typ av resturang på campingen, en så stor och känd camping bara måste ha en resturang resonerade vi. Det fanns en resturang, men inte på området. Bråttom var det också, så vi bytte om och lastade bilen. Vi fick leta länge innan vi hittade Beachhous, något vi trodde skulle vara ett enklare hamburgerhak vid stranden. Tji fick vi, när vi valsade in på den flotta resturangen med gräs på skorna och lerfläckar på de halvfuktiga byxbenen.

Servitrisen tittade konstigt på oss men serverade ändå dagens lunch, rotsakspytt med fläskkarré med äppelsky.


När vi kom till tävlingsplatsen var det riktigt varmt. De blöta banorna gjorde att luftfuktigheten var hög och vi svettades som grisar. Arrangören hade vänt och flyttat på banorna för att slippa den värsta leran, något vi var tacksamma för.

Banorna var svåra; många diskade sig och ett stort antal snabba hundar klarade inte referenstiden. Underlaget var uruselt, banorna felmätta och hindren jättehöga. Runt ringside rådde myteristämmning. De som varit på Bergslagsveckan rapporterade om gråtande danskar och norrmän som strukit sina hundar sedan de sett banorna. De ville inte riskera att hundarna skadade sig i försöken att klara referenstiden på de snäva banorna.

I dagens agilityklass mätte domaren för large om banan och höjde referenstiden med 4 sekunder, till 48 mot mediums 44. Någonstans på banan har domaren alltså hittat cirka 15 meter som inte mediumhundarna hade. Skumt!


Agilitybanan var utmanande och full med threadlar. Endast den med full kontroll över både sin egen och hundens kropp klarade sig felfritt.

Nova klarade det galant! Mest tack vare henne...

Tyvärr började hon med att ramla av balansen, hinder 5, och domaren gav oss en vägran. Tack och lov slog hon sig inte utan sökte upp mig och ville fortsätta. Vi fick problem i slalom också, där hon missade och vi fick ta om. Men vi kom imål i alla fall och det var mer än vad många andra gjorde. Luna klarade sig också igenom, men fick 5 fel i slalom.


Vi fick vänta i evigheter på hoppklassen. När det väl var dags var det katastrof. Banan var tuff och tät, underlaget bedrövligt och referenstiden tajt. Husse såg när banan mättes och ifrågasatte metoden. På ganska många ställen mättes inte hundens faktiska väg, utan någon slags drömväg. Så tajta svängar gör en hund bara inte!


Hur som haver, husse och Luna tog sig igenom hoppklassen. Tyvärr fick de tidsfel på grund av dyngan och den inkorrekt mätta banan.

Jag ocj Nova diskade oss, enbart för att jag var irriterad till tusen.

Sent på kvällen blev det kallt och insläppet och starten var som ett träsk. Man uppmanades att infinna sig hos inroparen i god tid, och det gjorde jag.

När mitt nummer närmade sig var Nova varm och redo för start. Då skulle helt plötsligt 55 starta. Och 28. Sedan var det 16. Vi hade 18, så jag började värma upp på nytt. Så kom 43. Och så höll det på. Ingen tavla eller block hade inropet så att man kunde följa vad som hände och vara beredd.

Till slut gav jag upp och försökte bara hålla Nova varm. Då fick jag en uppsträckning för att jag inte höll mig framme när det var min tur.

Ilskan blandat med irritatioonen över att behöva sätta min hund i 1 decimeter lera gjorde mig okoncentrerard och vi diskade oss vid femte hindret.


Till råga på allt blev klockan så mycket att vi inte hann äta innan vi var tvungna att åka till campingen. Om vi inte fick in bilen på campingen innan bommen låstes så fick vi parkera i andra änden och gå tillbaka med hundarna och alla grejorna.

Givetvis hade vi inget ätbart i husvagnen mer än godis. Så kvällsmaten fick bestå av Smarties och grogg.

Som final plockade jag åt mig Harry Potter och låste in mig på toa i gemensamhetsanläggningen. Jag hade sällskap av diverse festglada prissar som sjöng i duschen i säkert en kvart. Det var vare sig vackert eller rent.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se