Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2007

Miss Wet Byxa

Av Linda - 26 augusti 2007 21:37


Så har då Spicedjuret Pirayanson gjort debut i utställningsringen. Och det blev en dag att minnas!


Klockan ringde rysligt tidigt. När man ska på utställning så måste ju både hund och handler vara snygga och upprissalde till tänderna. Hunden är lätt ordnat, det fixar man på plats, men tvåbeningen måste göra sina förberedelser hemma. Håret blev en lite business för sig, för den nyklippta frillan hade jag inte riktigt koll på hur jag skulle göra iordning. Det ordnade sig i och för sig men för säkerhets skull stoppade jag ner en klämma och ett diadem i väskan. Sedan var det ju detta med kläderna. Svart hund ska visas med ljusa byxor och min garderob är inte speciellt välförsedd. Beige piratbyxor eller vita hellånga linnebrallor. Med tanke på vädret och temperaturen så valde jag linnebrallorna även om vitt helt klart är opraktisk. Men jag tog på mig mina grå träningsbyxor att åka i och resa tält i. Om det dessutom blev riktigt skräpväder så kunde jag i värsta fall visa hund i dem, resonerade jag.


Så styrde jag kosan söderut och gjorde ett snabbt stopp i Arlöv för att hämta upp min hantlangare, svägerska Sara, och precis i rätt tid rullade vi in på parkeringen i Skurup.

I Skurup blåste det storm! Vi hade ett helsike att sätta upp tältet och hålla det på plats, men det gick. Det tog en ryslig tid och rätt som det var så började bedömningen. Jag skyndade mig att byta till mina vita byxor och kamma till Spice. Sedan fick vi springa bort till rätt ring.

Vi väntade och väntade. Sheltisarna skulle gå tidigt och jag hade ett tidigt nummer. Men det blev inte sheltisarnas tur.

Då visade det sig att de hade bytt ordning på klasserna. Utställningen var officiell för brukshundsraserna men inofficiell för oss andra. På PM:et stod det att den inofficiella utställningen skulle vara först. Men det hade de då ändrat. Så vi fick vänta lite till.


Till slut fick jag göra Spice klar igen och plocka ur tuggummina ur öronen. Bing, sa det, och så stod både öronen stolt rakt upp. Detta var det jag hade fasat för mest. Jag hade hoppats så innerligt att de hade tippat åtminstone lite grand, i alla fall medan vi var i ringen. Men icke! Jag såg mina chanser segla rätt ut i det blå.


Medan vi stod där och väntade så tornade molnen upp sig.

- Du ska se att det börjar regna så fort jag går in i ringen, sa jag till svägerskan.

Och mycket riktigt. Vi hann inte mer än ställa upp oss för domaren innan himlens portar öppnade sig. Vinden ven, åskregnet piskade och det kom hagel stora som golfbollar. Men bedömningen fortsatte.

Det var en annan valp med i klassen och den var före oss, så vi fick stå ute i regnet och vänta. Domaren drog in bordet i sekretariatet, och när det var vår tur kröp vi in där. Men det hjälpte inget vidare. Regnet piskade rakt in och Spice ville inte alls vara på bordet. Så jag ställde mig på utsidan och försökte skydda henne från väder och vind, men stackars Pirayan frös och försökte krypa in under min kavaj. Till råga på allt skulle vi sedan visa upp oss ett par vändor i ringen. Spice skötte sig betydligt bättre än vad jag hade vågat hoppas på med tanke på vädret och allt runt omkring. Hon belönades med en slät 1:a, HP:t uteblev på grund av öronen. Men just det bryr jag mig inte om, för kritiken var så himla fin i övrigt.


När jag kom ur ringen upplyste mig svägerskan upphetsat om att alla hade diskuterat mina underkläder eftersom mina vita byxor blivit helt genomskinliga i vätan.

Ja herregud! Som hundförare får man inte vara rädd för att göra bort sig!

Så denna utrställningen blev något att minnas av flera anledningar.


 
 
Ingen bild

Karin

29 augusti 2007 10:35

Du var så SNYGG så när du var klar i ringen!!!
Ska du vita byxor på i Bjuv???

 
Svägerskan

Svägerskan

29 augusti 2007 13:48

..Sådant får man ta :)

http://lunaqueen.zordax.se

 
Ingen bild

Linda

29 augusti 2007 17:38

Ja du Karin, det tänker jag!! =)
Men då ska det inte regna. *bestämma*

 
Ingen bild

Tina&Higgins

29 augusti 2007 23:36

Ta några trosor med text på nästa gång du visar, så har folk något att läsa oxå! Haha:)

 
Karin L

Karin L

1 september 2007 22:52

Ja kläder är en historia för sig. Själv blev jag det allmänna samtalsämnet runt ringen i Hässleholm i våras när fiskmåsarna sket ner min svarta kostym!

http://www.stjarnflockens.com

 
Linda & INez

Linda & INez

2 september 2007 11:58

Grattis till Spice fina kritik!

http://blogg.passagen.se/liri

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards