Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg under augusti 2007

Av Linda - 18 augusti 2007 17:40


Idag har vi varit i Kungsbacka och tävlat. När klockan ringde 5.00 och regnet piskade mot rutorna, ja då var inte motivationen på topp. Husse gick tack och lov upp samtidigt eftersom han skulle döma i Ystad.


6.30 var jag i Halmstad för att hämta upp mitt ressällskap. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och foten var nog lite tung på gaspedalen.

Trots det rullade vi in på parkeringen lagom till min första banvandring. Samtidigt började regnet ösa ner. Tältet hann vi inte få upp, anmäla mig hann jag inte och fotbollskorna låg längst ner i väskan. Till råga på allt startade jag som nr. 2 som blev nr. 1 eftersom det var så många strykningar.


Hoppklass 3 skulle jag springa, den klass jag behövde min sista SM-nolla i.

Som alltid när jag får ont om tid eller missar en banvandring så skärper jag mig.

Nova var på G och jag blev nästan nervös när hon drog iväg genom slalomen.

Givetvis kunde jag lita på min vackra Nova som såklart fixade den sista nollan!


Vi hann knappast andas innan det var dags för agilityklassen. Egentligen betydde den inget, eftersom vi redan var klara för SM. Men ett cert hade ju inte suttit fel. Så jag körde på som vanligt, pressade henne lite mer kanske, och kom imål med ytterligare en nolla. Inget cert blev det i någon av klasserna eftersom jag kom sexa.


Efter klass 3 var det dags för öppenklasserna, en agilityklass och en hoppklass. Den sammanlagda vinnaren blev Open Class Hero 2008 och fick en stor pampig pokal. Klasserna var stora 70-80 startade i varje och ifjol hade jag inte en suck.

Men efter den inledande hoppklassen låg jag - inte speciellt överraskade - sexa. I agilityklassen startade vi i omvänd startordning, dvs. från sämsta placering till bästa. Alltså hade jag ett väldigt sent startnummer. Det var inte utan att jag blev lite nervös trots allt, när jag såg hur ekipage efter ekipage fick fel. När jag startade hade det fåtal nollade ekipagen dåliga tider. Så vi satsade järnet och gjorde den fjärde nollan för dagen.

Redan där var jag så stolt över Nova så jag höll på att spricka. Det är bara ett fåtal ekipage förunnade att göra fyra nollor på en dag.

Inte mindre stolt blev jag när vi till slut hamnade på fjärde plats av ca. 80 starter.


Men vi fick inget pris. Nä, jag ljuger inte. De delade ut pris till de tre bästa i hopp-  respektive agility, samt pokalen till totalsegraren.

Och det tyckte jag var uruselt!! I totalen kunde de åtminstone ha delat ut rosetter ner till tionde plats.

Så för fyra fantastiska lopp fick min vackra Nova ingeting, hon som älskar att gå på prisutdelning och själv få välja från prisbordet.

Men jag hoppas att Nova vet att hon är bäst i alla fall.


Av Linda - 17 augusti 2007 22:17


Spice har hållit på att byta ut sina tänder nu ett tag. Jga har inte hittat någon ännu för hon har hunnit svälja alla. Därför passar jag henne som en hök nu, för hennes vassa hörntänder i överkäken har fått sällskap av de nya huggtänderna. Om jag är riktigt snabb kanske jag kan rädda en hörntand och spara. *fånig*


Tyvärr har tandömsningen på senare tid satt djupa spår i vårt hem. Husse har två dagar i rad kommit hem och upptäckt att Spice lyckligt gnagt i sig en bit av väggen i hörnet vid sovrumsgarderoben. *hoppas att hyresvärden inte läser blog*

Igår när jag låg och pratade i telefon låg Spice Pirayanson på golvet och gnagde på undersidan av sänggaveln. Eftersom vi har en svart träsäng så syns det ganska rejält.

Varför väljer de alltid att tugga på förbjudna saker fast att man erbjuder dem massor av tillåtna hundvänliga alternativ.


Av Linda - 16 augusti 2007 21:09


Trots alla mina planer på att träna Spice under sommaren och semestern så har det inte blivit ett dugg gjort. Lite har väl förvisso hängt ihop med att jag förstått att hon är lika omogen i den här åldern som hennes mor var. Alltså har Spice bara fått vara.


Ikväll har jag dock tagit tag i saken. Jag plockade fram klickern, godiset och locket och satte igång. Spice började genast uppvisa diverse konster och till slut hade vi dett snabbaste <<sitt>> vi någonsin haft. Vi övade på att stå snyggt också, med tanke på utställningen nästa helg, och det gick kanon. Så snyggt har hon aldrig stått innan.

Jag avslutade med att ta fram locket. Men där tog det stopp. Spice var mycket tveksam till vad hon skulle göra med det trots att hon i våras fullkomligt kastat sig över det. Efter ett par försök tog jag upp locket i 10 sekunder och slängde sedan ner det på golvet. Fortfarande såg den lilla hunden villrådig ut. Hon gjorde ett par halvhjärtade försök att krafsa på det, men eftersom det inte var det jag var ute efter så klickade jag inte.

Då inser jag att det inte är det vanliga locket jag har gett henne, utan locket till godisburken. Båda är av plast och båda är röda, men Spice lock är runt och lite större medan godisburkslocket är fyrkantigt.

Spice fick det runda locket istället och då var det ingen tvekan om vad hon skulle göra. Så hundar är inte alls så dumma som man ibland tror!


Av Linda - 14 augusti 2007 23:46


Japp, bloggen har fått ett nytt utseende. Varför? För att den ska matcha vårt senaste projekt såklart!


Under sommaren har vi gått och blivit egna företagare minsann! Stormstjärnans Hunderia sysslar med alla mina favoritintressen:

- hunduppfödning

- agility

- hundprodukter

- webdesign


Välkomna in och hälsa på!

Av Linda - 12 augusti 2007 23:49


I helgen har vi varit i Oskarshamn och tävlat. Husse dömde på lördagen och tävlade Luna på söndagen. På lördagen fick jag springa med henne.


Resan till Oskarhamn tog sin lilla tid. Vädret var omväxlande så det förslog; ömsom störtregn och ömsom högsommar. I Oskarshamn var det i alla fall högsommar.

Vi åkte först till klubben för att sätta upp tältet. Tur var väl det, för nästan alla platser var upptagna. Husse satte sedan igång med att bygga om hela agilitybanan. Han var minsann inte nöjd med hur de hade byggt den. Under tiden lät jag Spice och Nova springa av sig lite på planen längre ner.


Nästan genast upptäckte jag att det kryllade av mygg. Och alla jagade mig. Någon allergimedicin hade jag såklart inte skaffat och på kvällen brände mina fötter som eld. Av någon anledning bara älskar myggen mina fötter.


När husse äntligen var färdigbyggd susade vi iväg till familjen som skulle inhysa oss över helgen. Vi snyggade till oss lite snabbt och körde vidare till satn där vi träffade Tina och hennes dotter. Så himla kul att få träffa dem! Vi var allihopa vrålhungriga och skyndade in på en pizzeria för att äta. Efteråt åkte vi till stugan Tina hyrt och där fick vi äntligen träffa världens bästa Nixxa. Sååå snygg hon har blivit! Hoppas bara att alla utställningsdomare tycker det samma. Hur som helst så är hon en jättetrevlig jycke. Vi satt och pratade om ditt och datt och slogs med myggen. Klockan blev ganska  mycket innan vi begav oss tillbaka. Efter en snabb avvaskning i handfatet kastade vi oss i sängen. Den var underbar! Inte bara för att vi var trötta, nej den här sängen var det skönaste vi någonsin sovit i. Kuddarna var stora och pösiga och täcket som ett fluffigt moln. Vi har pratat om att vi ska önska oss nya täcken och kuddar i julklapp och efter att ha sovit i denna underbara säng så är det bara att konstatera att det verkligen är på tiden.


På lördagen var vi på plats tidigt. Husse dömde första klassen och jag passade på att äta frukost i lugn och ro. Tina, Mickus och Nixxa dök också upp och så småningom var det dags för Tina att starta. De hade det minsann inte lätt, med husse på banan och allting. Men de kom runt med äran i behåll och fick minsann en rosett med sig hem. Även i den andra klassen fick de pris. Bra jobbat!


För mig gick det, ja sådär. Nova kom i mål i ett enda lopp under helgen och det var den inledande agilityklassen. Fem fel fick vi och vi slutade på 16:e plats.

Med Luna ordnade jag en SM-nolla i hoppklassen och en 9:e plats i den internationella agilityklassen.

Trots att jag var besviken på mitt och Novas samarbete så var det en trevlig dag. Solen strålade, svetten rann och myggorna var inte så många i hettan.

På kvällen var vi hemma hos tävlingsledaren och åt lite god plockmat och pratade med en massa folk. Himla trevligt!


Vi sov gott i molntäcket på natten och gick upp tidigt för att packa. Vi fick vara på plats tidigt för vi sprang i första klassen. Vädret var lite regnigt och fuktigt och på tävlingsplatsen svärmade myggen. Fast att jag fick låna myggspray så var de på mig hela tiden. Till slut reagerade mina fötter så häftigt att de svullnade upp och knappt gick ner i skorna. Huden spände och brände och det kändes som om de skulle spricka.


Nova diskade sig som sagt i alla loppen utam ett. Husse och Luna hade en bra dag. I agilityklassen slutade de på 19:e plats, i den internationella agilityklassen kom de 9:a och i hoppklassen kom de 8:a och tog sin sista SM-nolla. Så nu är de klara för SM 2008!


Tina och Nixxa stannade en natt extra i stugan bara för att det var mysigt, å de kom och hejade på oss. I en paus passade jag på att frisera Nixxa lite eftersom hon ska på utställning om två veckor. Jag passade även på att ta lite bilder av mina Stormstjärnor.


Vi var klara ganska tidigt och kunde åka hem. Vi stannade till på McDonalds och åt en sen lunch innan vi tankade och styrde kosan mot söder. Jag somnade givetvis när vi närmade oss Ängelholm.

Fast att vi var trötta så tömde vi hela bilden, packade upp och började tvätta.

Och sedan tog vi varsin välbehövlig dusch och kröp i säng.


Av Linda - 9 augusti 2007 22:23


Puh, vad det är hett idag! Eller kvavt är det nog. Svetten rinner bara man funderar på att röra sig. Till och med Nova som inte bangar för kroppsansträngning har tungan hängande ute. De gamla hundarna tycker också att det är jobbigt.


Ikväll har vi varit nere på stranden med "ungdomarna". Tyvärr är Skälderviken ganska snuskig nu efter allt regnande, och slam och annat har runnit ut från både Rönneå och Vegeå. Vi hittade i alla fall ett ställe där hundarna kunde bara. Både Nova och Spice var i men Luna blötte bara ner fötterna. Men det viktigaste var att hundarna fick springa. Numera kan vi inte släppa hundarna var som helst eftersom vi inte är säkra på att Spice stannar hos oss. Men på stranden där det inte finns en kotte fungerar det bra.


För övrigt håller vi på att packa. Imorgon åker vi till Oskarshamn. Husse ska döma på lördag och på söndag ska vi båda tävla. Förhoppningsvis blir vi klara för SM båda två.

Och så kommer Nixxa ner för att tävla. Det ska bli så kul att träffa Tina och världens bästa Nixxa.


Av Linda - 8 augusti 2007 23:00


Idag blev jag kontaktad av polisen angående min anmälan. Det var en barsk herre som sysslade med förundersökningar. Han meddelade mig bryskt att det inte var fråga om ett brott och att polisen inte tänkte driva det vidare.

Jag svarade helt lugnt att jag inte hade väntat mig något annat heller, med tanke på att Spice inte blev skadad just då, och att gjort min amälan i försäkringssyfte. Dessutom tillade jag lite syrligt att vi blivit oprovocerat attackerad ett flertal gånger av stora hundar och att nu fick det vara nog. Folk måste lära sig att ha koll på sina hundar.

Herr Förundersökningpolis sa då, ganska nedlåtande, att för lekmän verkar ju lagen om strikt hundägaransvar vara klar och tydlig, men egentligen är den ganska diffus.

Vaddå diffus?????! Du är ansvarig för allt din hund ställer till med, oavsett om den är agressiv, rädd eller bara vill leka.

I det här fallet kunde jag hur som helst inte vänta mig någon som helst jälp från polisen för min hund hade inte blivity biten. Och som Herr Förundersökningspolis förstod det så hade min hund erhållit eventuella skador när hon flydde från den lekfulla hunden. Dessutom är man inte skyldig att hägna in sin tomt. Nä, det begriper ju jag också, men du är dock skyldig att hålla din hund under uppsyn.

Givetvis kunde jag ju driva ärendet vidare civilrättsligt, men polisen tänkt i alla fall inte göra mer åt saken. Jag förklarade återigen min avsikt med anmälan och jag inte ansåg det lönt att driva ärendet vidare. Nej, de flesta gör ju inte det, fick jag till svar. Så fort polisen inte driver ärendet åt dem så orkar de inte ta tag i det själv. Även detta levererades med nedlåtande tonfall.


Jag är fruktansvärt besviken! Att polisen inte tänkte driva fallet vidare hade jag redan räknat ut med stortån och det var heller inte min avsikt. Men sättet jag och mitt problem blev avfärdat på får mig att koka. Tekniskt sätt är det jag som betalar Herr Förundersökningspolis lön, genom en jäkla massa skatt. Då borde han kunna behandla mig med lite respekt även om han tycker att mitt problem är en fis i världsrymden.


För mig har problemet tagit gigantiska proportioner. Spice har inte fått några fysiska skador av det som inträffade. Men prykiskt har skadorna åtminstone tillfälligt blivit ganska stora. Helt plötsligt har jag en hund som inte kan uträtta sina behov utomhus, hon känner sig inte trygg där. Ute rör hon sig som om har fått styrk hela livet; stela rörelser, svansen mellan benen, skuttar iväg vid oväntade ljud eller gör tvärvändningar för att se vad som finns bakom oss. Hon morrar och skäller konstant på saker hon ser eller hör och det börjar bli ganska jobbigt.

Vi jobbar på att det inte ska bli permanent utan bara en fas hon måste ta sig igenom.


Av Linda - 7 augusti 2007 22:22


Då var man tillbaka i selen igen! Egentligen började jag jobba redan igår, men jag var så trött när jag kom hem att jag inte orkade blogga.


Tack alla ni som har hört av er och frågat om Spice! Peppar, peppar så verkar hon inte ha tagit någon fysisk skada. Däremot skäller hon hysteriskt på allt hon ser. Det skär i hjärtat att bli arg på henne när jag inte vill något annat än att ta henne i famnen och trösta henne. Men jag ska ha ett hjärta av sten och tänka på att jag gör henne en tjänst istället.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards