Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 10 november 2007

Sheltieträff och första snön

Av Linda - 10 november 2007 20:44


Så som det blåste och stormade igår så trodde vi aldrig att vi skulle kunna genomföra vår sheltieträff. Men morgonen grydde klar och solig. Åtminstone tills vi kom fram till Hundcenter; i horisonten tornade stora svarta snömoln upp sig.

Att säga att vi var mång på träffen var en klar överdrift. Vi var tre stycken. Jag, Husse och en elev. Sheltisarna var fler, hela sex stycken.

Men vad gjorde väl det? Vi tränade och hade trevligt i två timmar och fick kört igenom en massa bra kombinationer.

Både Nova och Spice fick ta time out emellanåt, de var så laddade att de inte klarade av att lyssna. Nova börjar komma tillbaka sakta med säkert och tycka att agility är skoj igen. Och Spice förvånade mig ytterligare en gång när hon på slutet tog sig igenom en klass 3-kombination som jag vet använts på ett landslagsläger. Hon gick förvisso inte för fullt, men att klara threadlar, fel tunnelingång, boxhörnor och byten i nästan 15 hinderpassager är inte illa för en Bebis-Piraya på 8 månader. Hon gör allting så himla naturligt att jag nästan blir matt. Visst, det finns tusen grejjor att fila på, men det är ju det som är det kuliga!


Efter träningen blev vi inbjudna på kaffe och pratade bort en liten timme. Till slut kom vi i alla fall hem och fick ta itu med nästa projekt, nämligen bada hund.

Min elev brukar nämligen få hjälp av mig att frisera sin sheltie, och eftersom jag ändå skulle göra vid Spice så passade vi på efter träningen. Och även om hennes hund inte var speciellt hjälpsam så blev han både badad och klippt och luktade som en liten vaniljbulle när han åkte.


Helt plötsligt är dagen slut och det är dags att packa inför morgondagen. Det är inte utan att jag är lite nervös!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se