Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 31 december 2007

Året som gått

Av Linda - 31 december 2007 16:21


Idag är det sista dagen på år 2007. Det är knappt så jag kan fatta att ytterligare ett år har passerat. Tiden har gått så fort och så mycket har hänt. Här kommer en kort sammanfattning av år 2007.


11/1  parade vi Nova och Malte första gången. Det skulle bli tre parningar till innan vi fick åka hem och avvakta resultatet.


19/1 kom beskedet att ett nytt PRA-fall upptäckts och alla uppmanades att titta efter i sina stamtavlor. Den aktuella hunden fanns inte i någon av mina stamtavlor, men till min fasa fann jag att hundens far - alltså en anlagsbärare - var morfar till Nova. Evetuellt skulle detta komma att bli slutet på en linje efter Nova.


9/2 var vi ultraljud och veteriären kunde se i alla fall tre "valpar" där inne. Ändå vågade vi inte hoppas för mycket eftersom ett ultraljud är ganska preliminärt och alla valparna kan dö.


24/2 inledde vi samarbetet med Hundcenter och startade vår första kurs, Våga tävla 1. Efter en torr och fin vinter valde vi att tidigarelägga kursstarten, men dagen innan blev det snöstorm och vi fick inleda kursen med ett par timmar teori.


28/3 kände jag för första gången valparna röra sig i Nova mage! Känslan var helt fantastisk och valparna verkade vara så starka. Fyra valpar kunde jag räkna till men det kunde ju finnas flera som låg gömda bakom.


12/3 föds vår S-kull. Fyra valpar blev det, två flickor och två pojkar.


29/3 döps valparna slutligen efter veckor av vånda. Det måste ju bli precis rätt! Kullen fick det gemensamma namnet Springtime eftersom dagen då de föddes var den första vårdagen och det var nästan +17 grader ute. Sedan skulle alla dessutom ha ett passande egennamn, även det på S, och gärna ett som de nya ägarna kunde tänka sig att behålla.

Det slutade med att valparna fick heta Spice, Soul, Scoop och Secret. Alla har fått behålla sina namn utom Secret som istället fick det mycket passande namnet Love eftersom han väldigt loveable. Soul fick ny stavning på sitt namn, Sol, men eftersom hennes matte kommer från Gotland så låter det ändå som Soul.


12 - 20/5 flyttar Bebis-Pirayorna en efter en till sina nya hem. Alla utom Spice som vi har bestämt får stanna.


26/6 får Nova äntligen återvända till tävlingsbanorna. Hon slutar 6:a i den inledande klassen och tar dessutom sin första SM-nolla.


1/7 - 12/8 är det tävling, tävling och åter tävling. Semestern spenderar vi på tävlingsbanan och husse har massor med domaruppdrag. Lite hinner han i alla fall tävla och under Falkenberg After Beach lyckas han redan första dagen ta sitt sista cert och bli Svensk Agilitychmapion. Och den 12/8 tar Luna sin sista SM-nolla och är därmed klar för SM 2008.


14/8 har vår ansökan om företagnamn blivit godkänd och vi sparkar igång Stormstjärnans Hunderia HB.


18/8 störtar Nova och jag i hällande ösregn in i hoppklass 3 som första startande och utan att ha gått banan blir vi 6:a och tar vår sista SM-nolla. SM here we come!


26/8 gör Spice utställningsdebut på Skurups BK. Vi blir dagens samtalsämne, inte på grund av hennes hiskeliga ståndöron, utan för att ett häftigt störtregn gjort mina vita linnebyxor alldeles genomskinliga.


23/9 blir vi efter många års drömmande äntligen husvagnsägare. Svärmors lilla Adria fick flytta 10 mil norrut och står nu inhyst hos en av mina elever i väntan på våren.


30/9 hade vi premiär på Hunderians hundgrejjor under en helg i Nybro och Lund. Vi hade även premiär som husvagnsägare och allt som kunde gå fel gjorde det också. Många har fått sig ett gott skratt åt den helgen eskapader.


16/10 blev världens bästa Nixxa 2 år!


28/11 får min gamla tävlingshund Chezzie somna in.


1-2/12 deltar vi på en mycket givande kurs för Annica Aller.


15-16/12 är vi på besök i Den Stora Huvudstaden och HUND 2007. Spice, Sol och Nova visades på utställningen med bra resultat och både Nova och Luna gjorde bra ifrån sig på agilitybanan. Och så fick vi träffa världens bästa Nixxa och hennes familj.


20/12 kommer årets sista Sheltieblad i brevlådorna och i den finns Stormstjärnans första uppfödarannons med.


31/12 avlutar Luse ett annars skadefritt år genom att bryta en klo i trappan på väg ner till frukosten.



 
 
Linda

Linda

31 december 2007 17:01

Vilka vackra hundar du har. Gillar den sista bilden haha. Älskar sheltie, har ägt en därav kommer jag aldrig kunna äga en till, rädd för att nästa sheltie om jag skulle skaffa en, att jag jämnför med henne, för hon var så klok.
Gott nytt år

http://bizzab.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards