Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 6 januari 2008

My Dog 2008

Av Linda - 6 januari 2008 17:07


Så har vi då varit på My Dog för allra första gången. Och det var både en positiv och en negativ upplevelse samtidigt.

Det positiva var att man i Göteborg tar agilityn på största allvar och ger den ordentligt med plats, läktare, storbildsskärm och fantastiska funktionärer. På den negativa listan kan jag sätta upp självupptagna utställare, sviniga dito som tydligen inte vet vad papperskorgar är till, stor publik som inte begriper att för att se agility så krävs det att man släpper fram förarna till ringen. Och trots de fantastiska funktionärerna så var det två gigantiskt långa dagar.


På fredagen åkte vi hemmifrån 05.00 Vi tävlade inte första klssen men vi misstänkte att det skulle bli strid på kniven om bra sittplatser. Resan gick snabb och redan 30 minuter innan insläppet öppnade var vi på plats. Det bästa var att man slapp vara utomhus om man inte ville; från parkeringsgaraget ledde en övertäckt bro över till mässan och rastgårdarna fanns inomhus.


När vi väl var på plats fick vi vänta ganska länge innan vi fick starta. Första klassen var hoppklass 3 med ca. 90 starter. Nova gjorde ett fint lopp men fick tyvärr lite tidsfel, under sekunden. Precis som i Stockholm reagerade hon på underlaget. Luna gjorde också ett bra lopp men fick även hon tidsfel. Klockan 11 var vi klara och sedan var det bara att vänta. Och vänta. Och vänta. Tiden fick vi fördriva genom att gå runt bland försäljarna och titta. Jag köpte en ny snakekedja och ett nytt utställningskoppel med hake.

Vid 20-snåret var det äntligen dags för agilityklass 3. Nova var först in och gjorde jättefina kontaktfält. Tyvärr blev det ett missförstånd oss emellan och vid den kota tunneln som låg under balansens uppgång följde hon med mig en bit och jag fick fem fel. Trodde jag. När jag tittade efter så visade det sig att jag inte fått några fel, bara 0,89 futtiga tidsfel. Än värre var att med det låg jag på fjärde plats. Risken hade alltså varit att jag kunde ha fått certet, men inte med 0,89 tidsfel. Tack och lov så sjönk jag lite i listan och slutade på 10:e och sista prisplats. Men tack vare alla strykningar så delade de bara ut nio priser. Typiskt!


Klockan var en bra bit över 22 när vi lämnade mässan och gick ner på ICA Focus som låg under parkeringsgaraget. Vilken affär! Jag skulle kunna flytta till Göteborg enbart på grund av ICA Focus. Det fanns inte en vara som den butiken inte hade. Delikatessavdelningen var fylld med hemlagade pajen, röror, revben, kycklingar, bakverk och choklad.

Vi laddade upp med diverse läckerheter och åkte till Lisebergs camping där vi fått en stuga.

Tillsamman med goda vänner som vi delade stugan med satte vi oss och pratade och åt och drack gott.

Klockan var ganska mycket när vi kröp ner i bingen och ändå låg vi och pratade ett bra tag.


På söndagen var vi på plats precis lika tidigt för vi skulle springa i första klassen, hoppklass 3 internationell. Nova skötte sig över förväntan men under ett panikartat ögonblick fick jag stanna upp och fundera på vart jag skulle härnäst. Jag brukar inte ha problem att memorera banan, men den här var svår med många passager över samma hinder. Givetvis fick jag tidsfel på grund av min tvekan. Luna kändes inte riktigt fräsch och även hon fick tidsfel.

Även nu fick vi vänta. Vi passade på att gå ner till ICA Focus och handla lunch; ost- och skinkpaj, revben och potatisgratäng. Till efterätt blev det en stor låda skuren frukt; melon, jordgubbar och papaya.


Under förmiddagen fick vi allt mer ororande rapporter om snöstorm och blankis söderut, ett oväder som sakta drog sig norrut. Många började åka hem och strök sig från klasserna. Vi bestämde oss för att stanna eftersom vi inte behövde skynda oss hem.


Till slut var det dags för sista klassen, agilityklass 3 internationell. Banan var inte jättespännande vilket var trist med tanke på de övriga banorna som varit så kul.

Den var inte heller jättesvår men ändå så diskade sig många. Jag startade precis i slutet och jag provade en ny uppvärmning med Nova. Och den tog skruv! Hon drog på nästan som utomhus och kontaktfälten var så fina. Men på slutet tabbade jag mig och hamnade på efterkälken och Nova tog ett hinder baklänges och vi blev diskade. Men jag var så himla nöjd i alla fall.

Husse och Luna kom imål med tidsfel, men husse var nöjd ändå.


Nu kunde vi packa ihop och lämna inomhussäsongen bakom oss. Inga fler fuskgrön inomhusmattor för min duktiga Nov-Nov.

Vädret var inte att leka med men några olyckor såg vi inte. Snön hade nått Göteborg när vi åkte men vi kunde i alla fall plöja på stadigt i 80 km/h hela vägen hem och vi rullade in på Storgatan 148 vid tiotiden.


På det hela taget var det två lyckade dagar trots att placeringarna uteblev. Men jag saknade min Spice-Piraya något fruktansvärt och hon ville inte hälsa på mig när jag kom hem. Inte förrän långt senare hade hon förlåtit mig för att jag lämnade henne med hundvakten, som hon trots allt känner, och hon bevisade att hon är en känslig och delikat liten FISK.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lizette

7 januari 2008 18:54

Stort grattis till den lyckade helgen, synd på priserna, men hej, att vinna priser är inte hälften så bra som att vinna bra erfarenheter :) Massa kramar från Lizette och Alan

 
sara

sara

8 januari 2008 09:48

Men Spice e såå duktig ändå!

http://lunaqueen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se