Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 23 januari 2008

Varför har man hund?!

Av Linda - 23 januari 2008 22:23


Jag hatar hundar! Japp, idag är detta alldeles sant! Förresten, kanske inte bara idag, de senaste veckorna är kanske mer exakt.

Anledning? Porrklubbsliknande beteende och hundhår i drivor. Jag tror jag blir galen!


Hundarna började fälla för ett tag sedan och det är inte lite de fäller. Vi har hundhår precis över allt och jag bara avskyr det. Skaffa inte hund då, kan man ju tycka. Men alla de övriga 45 veckorna på året är det helt okej att vara hundägare.

Om hundarna bara hade nöjt sig med att fälla en massa hår så hade väl allt varit gott och väl. Men nu löper de också. Gamla Rumpan har precis avslutat ett ganska jobbigt löp och Spice Pirayanson hängde glatt på. Stygg-Luna blir genast upphetsad och ska sätta på alla samtidigt som hon flåsar och dreglar. Spice å sin sida blir alldeles mjuk och kvinnlig när hon löper. Hon ska kramas och kelas och ge sin matte en massa kärleksfulla löpluderpussar.

Mitt i alltihopa har Långa Luse också börjat löpa. Kan den hunden inte slicka sig tyst?  Mitt i natten kan man vakna av att det låter som om någon har glömt stänga kranen.


Sulan och hennes matte delar bostad med mattes syster. Sulan är en driftig jycke som ser till att roa sig själv om ingen annan gör det. Hon är ett äkta Novabarn. Sulans matte har bjudit oss på många roliga historier om uppätna underkläder och träningsutrustning som Sulan ätit upp för systern. Och jag har skrattat gott. Sulans matte är stolt över sin uppfinningsrika hund.

Spice är också ganska uppfinningsrik, men på fel sätt. Fråga blomman i mitt badrum.

När Bebis-Pirayorna var små så hände det en lite olycka med den blomman och den dog nästan. Sedan dess har alla varit snälla mot den. Spice har slickat lite på den ibland samtidigt som hon har sneglat på mig, bara för att försäkra sig om att jag ser hur snälll hon är vid den.

Men på senare tid verkar hon ha bestämt sig för att blomman ska döden dö. Varje dag när jag kommer hem så har Spice kapat ytterligare några blad på blomman. Och det hade väl kanske varit okej om hon inte envisats med att stycka dem i pyttesmå bitar och dekorera badrummet med dem.


Helt klart törstar jycken efter uppmärksamhet, och det får hon. Men tydligen räcker det inte för att stilla hennes längtan efter att bara få vara med matte. Spice har inte riktigt förstått det finstilta i livets kontrakt, att livet inte enbart kan bestå av lek. Och kan man få sin matte att bryta mot den klausulen så blir livet genast mycket roligare tycker Spice. Och lyckas man inte, då får man roa sig på egen hand. 
ANNONS
 
svägerskan

svägerskan

24 januari 2008 06:59

haha.. Det e Andkvist hundar :)
Därav!

http://lunaqueen.blogg.se

 
Sara

Sara

25 januari 2008 10:58

Andkvist hundar :)

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

halvsyrran

26 januari 2008 14:52

Hahaha, Vilka underbart, härliga upplevelser, jag undrar om Nixxa är släkt med dessa påhittiga huliganer.... har inte sett den tillstymelsen av terrorism... Hahaha

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se