Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 6 februari 2008

Uppfödarutbildningen: Juridik 1

Av Linda - 6 februari 2008 22:12


Större delen av denna dag har jag ägnat åt att vara irriterad. Ja, jag vet att det låter helt otroligt - jag blir ju aldrig irriterad - men idag har jag varit det.

Jag fick stressa till jobbet eftersom jag som vanligt satt och jobbade för länge med ett projekt. Löpludret Luna försenade mig såklart ytterligare genom att kissa på precis vartenda grässtrå längs vägen.

Arbetsdagen började med ett möte. Hur kan fyra personer och en chef ha så långdragna diskussioner?? Mötet drog över 10 minuter och vi fick i panik rusa iväg, på vår lunchrast, och försöka få ihop de sista tiderna på sportlovsschemat. Det hade varit klart redan förra veckan om det hela tiden hade varit fåniga diskussioner om timmar hit och dit. Varför helt enkelt inte göra klart eländet och se vad man få ihop och sedan börja plocka bort överflödiga timmar??

Alla andra åt under tiden de pratade. Jag hann inte äta eftersom jag satt vid datorn. Så jag fick äta senare, efter det att vi hade tagit emot barnen. När vi sedan skulle gå ut så var jag av med både min väska, kappa och halsduk. Av någon underlig anledning hade jag glömt dem i konferensrummet, så det var bara att springa iväg och hämta dem.


Eftermiddagen flöt i alla fall lugnt och jag slapp hetsa upp mig så mycket. Sista barnet gick lyckligtvis hem tidigt, vi skulle ju skynda oss ner till Malmö och Uppfödarutbildningen.

Vi fick kastat i oss lite mat på vägen och kom faktiskt fram med 15 minuter till godo. Det visade sig sedan att vi hade 45 minuter till godo eftersom det inte började förrän  19.00 och inte 18.30 som vi trodde. Då blev jag lite irriterad igen. Och ännu mer irriterad blev jag när det några rader bakom oss fördes interna och ganska högljudda diskussioner.


Föreläsningen i sig var väldigt intressant. Det handlade om avtalsrätt och vad man ska tänka på när man skriver köpeavtal, fodervärdsavtal och när man lånar avelshundar av varandra. Egentligen var det inte mycket nytt för min del, men föreläsarna var så himla bra. Humoristiska, garvade hunduppfödare som ibland resonerade totalt olika, och det var så skönt att det inte behövde vara lika för att vara rätt. De presenterade två sidor av samma mynt och var och en kunde ta ställning hur de själva skulle handla i samma situation.


Det mest intressanta handlade inte om hund alls och det gav mig en ordentlig tankeställare. Eftersom hundar enlig lagen betraktas som vilken annan vara som helst, så gäller ju även hunduppfödarens lagar när man köper TV, bil, diskmaskin, osv. Men jag tror faktiskt inte att en vanlig Svensson har koll på detta över huvud taget. Men jag ska definitivt vara mer uppmärksam när jag handlar i fortsättningen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se