Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 17 februari 2008

Katastrofal tävlingsdag

Av Linda - 17 februari 2008 22:10


Denna dag har inte varit någon höjdare - vare sig på ena eller andra sättet. Vi har varit i Varberg och tävlat idag. De hade fått hyra ett nytt ridhus och de visste inte om jag skulle få plats med försäljningen eller inte. Small och medium tävlade på förmiddagen, sedan var det lagklass och sist tävlade large. Det skulle bli en lång dag...


Vi behövde egentligen inte vara uppe förrän senare, men eftersom vi inte visste hur det skulle bli med försäljningen så åkte vi i tid. Det visade sig att det var bättre plats i ridhuset än vad man tänkt sig så jag fick plats inomhus precis vid ingången. Kanon!

Biznissen var inte lysande sådär på morgonkvisten, men kan man förvänta sig? Nova låg i buren hos mig och morrade på alla som ville titta på "hennes" grejjor.


Rätt vad det var så annonserade de banvandring för medium. Jag skulle starta som nummer 7 och blev arg som ett bi på husse för att han stått och pratat istället för att förbereda mig på att det strax var banvandring. Nova var inte rastad och jag hade inte hunnit byta skor. Dessutom hade jag inte sett när smallhundarna sprang, så jag visste inte hur banan gick. Alltså fick jag ägna dyrbar tid åt att orientera mig på banan. Banan var roligt och inte speciellt svår, bara slalomingången som var väldigt märklig. Många gick bet på den minsann. Jag kunde inte lägga ilskan bakom mig och koncentrerade mig nog inget vidare. När banvandringen var slut hade jag ingen aning om hur jag skulle klara slalomingången.


Nova gick i alla fall som ett skållat troll, men när jag kom till slalomen så kändes det som om jag var helt fel på det. Jag tvekade en tusendels sekund och under tiden hann Nova ta saken i egna händer och dra iväg. Det resulterade i en vägran på slalom. När jag ville ta tillbaka henne så krånglade hon och dyrbar tid rann iväg. Men på något vis måste vi gjort bra ifrån oss i alla fall för vi slutade på 13:e plats i ett startfält på nästan 60 ekipage.

Husse och Luna diskade sig när de försökte fixa slalomingången och husse tryckte hunden mot ett hopphinder de inte skulle ta. Så kan det gå!


När det var dags för hoppklass så var jag förberedd i tid. Banan var jätterolig och jag var taggad till tusen. Nu fanns det inga kontaktfält eller dumma slalomingångar att bekymra sig för. Snopet nog så blev vi diskade på väg mellan hinder 1 och 2. Nova struntade totalt i mig och pep in i en tunnel som låg i närheten. Först blev jag helt ställd och sedan arg. Så jag lyfte upp hunden och bar henne av banan. Nova förstod att hon var i onåd och bad om ursäkt resten av dagen.

Husse och Luna gjorde ett nollat lopp med knapp marginal.


Nu var vi färdiga för dagen, men vi skulle ändå stanna till largehundarna var igång eftersom vi skulle lämna ut beställningar. Jag hämtade Spice i bilen så att hon fick komma in ett tag. Nova fick dela bur med Luna istället. När vi kom in i ridhuset så såg jag att Spice hade blod på kinden. Vid närmare undersökning så såg jag att hon hade en djup kurvig hudficka på kinden. Luna hade bitit henne! Vi fick hjälp av en snäll medtävlare att välja en lämplig kemikalie i Första-hjälpen-väskan och att rengöra såret ordentligt.

Men Luna var inte färdig med tuggandet ännu. Strax innan vi skulle åka hem och vi hade lastat in alla hundarna i bilen så tittade jag in för att plocka upp något. Hos Luna och Nova låg Novas halsband slängt på filten. Och det kommer Nova inte ur själv. Alltså måste Luna ha varit på henne också. Jag plockade ut Nova och så fick hon åka i mitt knä hem.


Det är inte roligt när det blir såhär. Husse var rasande på Luna för att hon inte kunde uppföra sig. Vi har redan problem med Luna och kan inte lämna hundarna tillsammans som en flock när lämnar huset. Och att låta Luna vara ensam känns inte bra. Men Luna har alltid varit speciell och på senare tid har jag börjat fundera på om saker och ting står riktigt rätt till innanför det blonda skallbenet. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se