Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 24 mars 2008

Lat påsk

Av Linda - 24 mars 2008 07:46


Det blev en lat påsk till slut. Vi har bara njutit av lugnet och inte gjort många knop. Jag har hunnit sy en massa halsband och jag har fått lusten tillbaka att jobba vid symaskinen.


I fredags åkte vi hemmifrån vid tiotiden. Först åkte vi till Arlöv och lämnade av gammelhundarna och sedan drog vi vidare till Skurup för att titta på en valpkull hos en uppfödarkollega. De var helkt enkelt ljuvliga! En blå pojke var fortfarande till salu och han somnade i min famn och ville inge gå därifrån. Men man kan inte ha bara för att man vill. Tack och lov så är han såld nu så jag slipper fundera mera.

Vi hade jättemycket att prata om, som vanligt, men husse stod i kontakt med klubbkompisarna på tävlingsplatsen och tidsschemat sprack ganska så snabbt. De låg ganska mycket före och vi visste inte ens var vi skulle. Husse hade förvisso skrivit ut en kart fram Eniro, men det är ju dumt att följa kartan. Det verkar vara lag på att först irra runt lite manligt för att sedan bli irriterad. När jag tittade på kartan så såg jag att det inte alls var speciellt svårt att hitta dit.


Tävlingsplatsen var helt fantastisk. Gräset var av plast men det kändes precis som riktigt gräs. Luna trodde att dat var gräs och käkade upp en hel del. I gräset låg en massa gummikulor som stötdämpning. Luna åt en hel massa sånna också.

Vi startade först i hoppklassen. Den var faktiskt lite knivig med en jättelång löpsträcka som avslutades med en slalomingång och därefter staket och threadlar.

Nova gick SÅ fint! Hon slutade femma och jag var så nöjd med henne, speciellt med tanke på all extra vikt hon bär på, tjockisen.

För husse gick det inte lika bra, han blev diskad eftersom Luna missade sista slalomporten och tog nästa hinder istället.

I agilityklassen kom vi runt med tidsfel båda två och slutade en bit ner i resultatlistan.

På kvällen åkte vi tillbaka till  Arlöv för att sova över. Vi fick god mat och god dricka, och vi blev både mätta och trötta.


På lördagen hade vi banvandring redan tio över sju. Vädret var inte så kul; det var halt, snöigt, blåsigt och kallt, så det tog en stund att köra till Skurup.

Vi startade först i hoppklassen. Den var knixig som sjutton och inte vidare flytig. Till råga på allt satte domaren referenstiden till 31 sekunder.

Den enda som klarade tiden var vinnaren, men hon missade å andra sidan sista porten i slalom vilket domaren inte såg. Egentligen skulle de ha varit diskade, men man kan inte protestera mot ett domslut.

Nova var jätteduktig, men på ett ställe var jag lite sen och missade att styra ut henne, så vi fick en vägran. Husse diskade sig på exakt samma ställe.

Det var himla trist att se det ena bra ekipaget efter det andra få tidsfel. Skickliga förare vars hundar inte tar ett onödigt steg, och ändå får de tidsfel. Domarna får nog börja tänka i lite andra banor än antalet meter x kofficienten.

Klasserna var fort avklarade eftersom så många fattades på grund av vädret.

Vi gick nästan direkt på agilitybanan. Nova hade jättefina kontaktfält, men på ett ställe fick jag hjärnsläpp och gjorde ett byte så jag hamnade på fel sida. Det var förmodligen det som kostade mig nollan. Vi kom nämligen i mål med 0,17 tidsfel. Surt! Luna var seg som ett tuggummi och fick också tidsfel.


Redan vid tio var vi färdigtävlade och då var den stora frågan om vi skulle åka till Blekinge och barndopet. Efter att ha pratat med alla som kört från det hållet på morgonen och en titt på Vägverkets hemsida så bestämde vi att vi inte skulle åka.

Så tidigt på eftermiddagen var vi tillbaka i Ängelholm. På kvällen åt vi lite plockmat och tittade på TV, fullkomligt avslappnade.


Påskdagen och annandagen slöade vi bara. När det var fint väder åkte vi till stranden med ungdomarna och lät dem springa. Stackars Spice hade suttit i bur i två dagar under tävlingarna och var alldeles vild.

Annars låg vi på soffan eller pillade med lite allt möjligt. Vi hann med ett besök hos min syster och mina föräldrar och delade ut alla födelsedagspresenter och påskägg. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se