Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 april 2008

Flaggstångsknoppsputsare - ett ord kan betyda så mycket

Av Linda - 12 april 2008 23:13


Eller lite med för den delen. Men om man ska väja ett ord som:

1.  är långt

2.  gärna tar ett par sekunder att säga

då är väl flaggstångsknoppsputsare ett bra val?


Nu undrar ni förståss vad jag har druckit?  Visserligen är klockan mycket och det är lördag kväll, men jag försäkrar dyrt och heligt att jag inte druckit en droppe av något som är starkare än Pepsi Max.


Helgen ägnas åt agilityträning på hög nivå. Aktiv Agility har hyrt in Marie Hansson, Sveriges alldeles egna agilityguru, för en rar slant. Marie Hansson är den person vi har att tacka för att agilityn kom till Sverige i slutet av 80-talet. Tack tack, Marie! Vad hade våra liv varit utan dig? Jag vet då inte vad jag hade gjort om jag inte tränade agility.


Det var ju hemskt vad jag snubblar på tangenterna! För säkerhets skull så känner jag efter i kroppen om det inte finns några förbjudna substanser.

Näpp, jag är helt enkelt bara trött. Och det är inte så konstigt. Veckor av förberedelser har föregått denna, av många, hett efterlängtade helg.

Det är jobbigt att gå kurs. Nova är inte sig själv och jag är väldigt missnöjd med vårt samarbete. Spice blev omkullsprungen på klubben i torsdags och är därmed tillbaka på ruta 1 igen. På Maries inrådan har Spice ätit Valerina idag för att kunna fungera bland andra. Och det har faktiskt gått ganska bra, men hon känns okoncentrerad emellanåt och ställer stora krav på mig.


Under dagen har jag lyssnat väldigt kritiskt och försökt plocka till mig det jag tror kan passa in i det handlingssystem jag redan har. Just handlingsmässigt känner jag att jag inte behöver någon direkt hjälp - OK, kanske om man tittar på fiminspelningen från i förmiddags - jag efterlyser mest lite smarta knep att kapa de där förargliga noll komma någonting-tidsfelen.

Marie jobbar väldigt mycket med ord, raka motsatsen till det system jag använder och lär ut. Bland annat har hon ett ord hon använder när hon vill att hunden ska fortsätta till kontaktfältet medan hon förflyttar sig i sidled.

Hon avslöjade aldrig vilket ord hon använde sig av, men hon uppmanade oss att välja ett ord som är så långt att hunden hinner uppfatta det och som tar ett par sekunder att säga. Den kunde vara vad som helst.

Min överaktiva hjärna kom då genast att tänka på det absolut längsta ord jag vet, nämligen flaggstångsknoppsputsare. Jag kommer aldrig att använda mig av vare sig flaggstångsknoppsputsare eller något annat ord för att få hunden att utföra ett moment, men det kommer garanterat att dyka upp i det teoriavsnitt som handlar om hinderkommando. Och alla som tränar för mig vad jag tycker om det. Alltså borde det bli en ganska bra titel.


 
 
Sussie & Nemo

Sussie & Nemo

13 april 2008 20:24

*Skratt*..Vilket ord du kommit på..lååångt var det i alla fall*fniss*.
Tusen Tack för en lärorik helg...Har varit himla kul att få vara med om detta=)
Ha en fortsatt skön Söndag kväll// Sussie & Nemo

http://campino-co.zoomin.se

 
Ingen bild

Tina

14 april 2008 09:34

Tack Linda och Magnus för att vi fick va med på kursen. Nu ska vi köpa hinder så vi kan träna små doser på små kombinationer.
Se upp , vi blir farliga i vår.:)
Guud vad jag e öm i kroppen, kanske man skulle gå på gymmet själv oxå:)

 
Ingen bild

tina och nixapixa

15 april 2008 16:23

Hejsvejs, jodå vi lever. Vi har hunnit börja kurser även här i mellandelen av vårt avlånga land och i söndags var det tävling i Örebro.... hon är duktig den lilla snärtan.... och vi kom runt på en 8 plast av 16 ekipage. Laget diskade sig men Nixxa och jag tog oss mkt snyggt runt, de andra hade problems... känns underbart att köra henne nu när rutinerna börjar sätta sig... men men vi jobbar vdiare och slipar världens bästa diamant Nixxapixxapöö.
Kramkram tina och c/o

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards