Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg under april 2008

Av Linda - 3 april 2008 21:43


Idag har vi varit på serietävling på Hundcenter. Förra månaden fick vi ställa in för att det snöade, men ikväll höll sig vädret i schack. Men kallt var det! Jag brukar inte frysa, speciellt inte efter ett lopp, men idag åkte jackan på illa kvickt.

Det är trevligt att åka på serietävling. I vanliga fall hinner jag aldrig prata med folk eftersom det alltid ska fixas kombinationer, fika och teori, och så ska jag svara på frågor. Men på serietävlingarna tävlar jag med mina hundar och snackar dynga. Det är trevligt!

Husse dömer. Så han kan inte snacka dynga. Det är rättvist. För när det är kurs gör han inget annat än att snacka just dynga. Jag däremot är hård. Hos mig snackas det inte dynga - där jobbas det. Men husse kan inte låta bli att snacka så fort han får en chans. Han kan få en enkel fråga om bakombyte att bli rast och vila på stället med lite dyngsnack.

Jag tycker också om att prata. Men när jag pratar är det allvar. Jag tycker om att prata om byten, grundträning, tävlingspsykologi och handling. När jag tänker efter så jag jag prata precis hur länge som helt om vilket ämne som helst, så länge det handlar om hundar och agility. Någon har till och med påstått att det inte går att få tyst på mig. Och det är nog sant. Men jag pratar åtminstone om allvarliga saker och inte dynga som husse.


Men idag har jag inte behövt föreläsa, idag har det varit serietävling och jag har kunnat prata om vad jag vill. Och däremellan har jag tävlat hund.

Jag startade först med Nova i en öppen agilityklass. Det gick sådär, för Nova sprang som sjutton och struntade i mig.

- Skit ner dig! sa hon och drog iväg fortare än en avlöning.

Ja, vad ska jag säga. Det är ju bra att hon springer men jag gillar inte att hon svär åt mig.


Jag startade med Spice Pirayanson i nybörjarklassen. Och hej vad det gick! 15 fel tog vi oss runt på och 10 av dem fick vi i slalom. Jag bromsade lite väl häftigt och när jag sedan släppte på igen så drog hon förbi första pinnen. Sedan missade hon en pinne inuti. Och av någon underlig anledning sprang hon förbi ett hopphinder som stod i en mjuk båge. Men alla byten klarade hon, och säcken som vi inte tränat speciellt mycketpå.

Så nog kan hon, lilla Spice. Vi kom tvåa minsann och fick en rosett, vår allra första. Loppet filmades och finns att beskåda på hemsidan under Filmer.


http://stormstjarnanskennel.se/Gallerier/Filmer/Spice%20debut.AVI

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards