Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 15 juni 2008

En riktig rysare

Av Linda - 15 juni 2008 23:01


Idag har det alltså avgjorts - vem som blir Svensk  Mästare i agility 2008.

Vi har sett så många spännande lopp att vi nästan har haft ont i magen imellanåt. Det har varit vinna eller försvinna som har gällt, och en del har vunnit och en del har försvunnit.


Mediumlagens strid missade vi precis, men till vår glädje vann ett skånskt lag som vi känner väldigt väl, och det var verkligen jätteroligt.

Largelagens final såg vi, men de lag vi kände placerade sig inte tillräckligt högt för att det skulle vara spännande. Smallagen vara bara lite spännande, ledarna och förra årets vinnare ledde så stort från start att bara en mindre katastrof hade kunnat hindra dem från att ta hem segern.


De individuella klasserna gick över två lopp där ekipagen började om från 0 fel, och i första loppet gällde det att skaffa sig en så bra position som möjligt.

Luna var lite motsträvig och blond, hon fick för sig att hon skulle hälsa på en hindervakt efter hinder nummer 4 i hoppklassen. Hallå, så gör man bara inte när man tävlar i klass 3 och dessutom är med i SM-finalen.

Husse fick hundj****en med sig till slut och kom i mål med tidsfel.


När det var dags för det sista och avgörande loppet så nådde stämningen  kokpunkten. Det var så spännande att man fick lust att bita på naglarna. Jag fotade hej vilt i hopp om att få med mig några bra actionbilder hem.


Medium var såklart mest spännande. Husse startade som nummer 9 och många ekipage hade fallit ifrån eller dragit på sig massor med fel. Tyvärr föll  även Luna och de slutade på totalt 20 fel, inte bra i en final.

Men striden om segern fortsatte och speakern hetsade förarna genom att berätta exakt hur många fel de hade till godo. I många fall handlade om mindre än 5 fel.

Favoriten och den till synes självklara vinnaren missade osannolikt det sista hindret och fick en vägran, så unga Fanny Ericsson med sin pumi Axa vann. Det tog ett tag för henne och alla andra att fatta att hon hade vunnit, och alla stod upp och applåderade henne under ärevarvet runt banan.


Husse slutade på 11:e plats, vilket inte är så illa trots allt. Men det är lite synd att vare sig Luna eller Nova kunde ta sig samman, bara denna enda gång.

I dagsläget har vi 10 månader på oss att kvala till nästa års SM. Och jag tänker göra allt som står i min makt för att få vara med. Så det så.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards