Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg under juli 2008

Av Linda - 21 juli 2008 11:16


Fy fasiken, vad det är tråkigt att åka bil! Jag tänkte i min enfald att det skulle ta kortare tid att åka från Karlstad och hem än hemifrån till Stockholm. Men det verkar det inte göra. Så jag har bestämt mig för att summera vecka som gått.


Semester

Veckan började ju hos världens bästa Tina och hennes familj i Åkersberga och det var som vanligt jättetrevligt. Dock önskade jag att vi hade haft möjlighet att stanna lite längre. Eftersom vi var på besök hos två uppfödare så tog det nästan all tid. Och vad hade jag väntat mig egentligen? Börjar jag väl prata hundar och avel så går det inte att få tyst på mig. Det var i alla fall två väldigt givande möten och jag ser fram emot ett närmare samarbete med dessa två uppfödare.


Samliv

Hm, vadå samliv? Vi har träffats i bilen och i sängen, för övrigt har vi knappt sett röken av varandra. Ett plus är att vi inte har hunnit bråka och skrika på varandra heller, något som är ganska vanligt när vi har semester ihop.


Försäljning

På det hela taget är jag ganska besviken. Så himla mycket jobb jag har lagt ner och så ger det inte mer än så här. Jag kan betala mina fakturor, men mer än så är det inte. Och man kan inte leva på saker bara för att det är kul.

Jag har tagit mig en allvarlig funderare på Hunderian och bestämt att Oskarshamn blir min sista försäljning på ett tag. Hösten kommer att bli jobbig nog även utan Hunderian, så den kommer nog enbart att existera på webben.


Resultaten

Jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd. Även om inte alla lopp har gett en plats på prisutdelningen så har nästan samtliga lopp varit bra och vi har hamnat på den övre hälften av resultatlistan. Och om jag inte har rknat helt tokigt så fattas vi en SM-nolla i hoppklass, sedan är vi klara för SM 2009.


Arrangemanget

Jag är full av beundran för arrangören som klarat av denna jättetävling med 2000 starter per dag. Allting har varit supereffektivt, smidigt och alla verkar ha vetat vad det pysslade med.

Och även om det blev väldigt långdraget med prisutdelning på kvällen uppe vid resturangen, så var det ändå rätt mysigt att kunna sitta i gräset med en glass eller något gott att dricka, och för en gångs skull få höra vrål och tjut för dem som placerat sig i topp.


Domare och banor

Jag måste säga att domarna i klass 3 hade överträffat sig själva när det gällde att rita kluriga banor. Ändå var de inte på något sätt omöjliga och jag saknade helt senaste tidens oflytiga hinderpassager. Toppen!

Däremot har en del domare varit onödigt hårda i sina bedömningar och en del domslut har varit rent ut sagt orättvisa.


Speciellt en domares attityd skapade nästa slagsmål under landslagsuttagningen och fick en ung tjej som gjorde sin första start i klass 3 att gråtande springa ut från banan och sedan styrka resterande starter. När tävlingsledningen konfronterade domaren kände denne sig förolämpad och hotade med att åka hem. Då erbjöd sig några andra domare att döma gratis om detta skedde. Tysta applåder från domarkåren alltså.


Nämda domare tyckte inte att man skulle få springa klart vid disk, oavsett vad arrangören bestäm, och ställde sig helt enkelt i vägen för hundar som fortsatte ändå. Vid ett tillfälle fick domaren en bordercollie i smalbenen när den kom utfarande ur en tunnel. En annan hund väjde så häftigt att den fick panikhoppa över ett hinder som den slog i ganska otäckt.


Slutligen

Att Värmlandsveckan är över betyder att det snart är dags att börja jobba igen. Innan dess ska det såklart hända en del trevliga saker, men semestern går obönhörligen mot sitt slut.




Av Linda - 20 juli 2008 11:11


Agilitysporten är fantastisk! Allting kan förändrar på en sekund och marginalerna är hela tiden små. Det ryms så mycket känslor på agilitybanan och glädje kan förbytas till sorg på bara något ögonblick.


För bara några veckor sedan var jag övertygad om att Nova tävlingskarriär var på upphällning. Att tävla med en hund som inte vill är helt fruktlöst och inte kul för någon. Men på något vis så bestämde jag mig för att sätta mig över dumheterna och ge det en sista chans.

Nu är jag glad att jag gjorde det. För den här veckan har Nova visat att hon fortfarande vill. Idag har hon gjort två strålande lopp; ett hopplopp med SM-nolla och ett agilitylopp med 0,20 tidsfel och placering. Så jag är väldigt nöjd.


Vädret är jag däremot inte det minsta nöjd med. Det har ösregnat precis hela tiden och jag har inte gjort någrta affärer alls. Allting är så himla blött att det känns som om det aldrig ska torka.

Ikväll ska vi duka långbord och äta pizza tillsammans med klubbkompisarna i grannens förtält.

Och imorgon packar vi ihop och åker hem. Det ska faktiskt bli väldigt skönt!



Av Linda - 19 juli 2008 11:02



Stackars, stackars Spice! Hon tycker INTE att det är roligt att vara på tävlingar man inte får springa på. Varje gång husse eller jag har plockat ut våra hundar så har Spice förväntansfullt hängt sig på komposten.

I går natt när vi äntligen kom i säng och släckte lampan så trodde Spice att vi skulle ha tid för henne. Vi försökte ett tag, men den hunden är helt omättlig. Vi har inte sovit jättemycket inatt, nej.


I morse trummade regnet mot husvagnens tak och det kändes inte jätteinbjudande att gå upp. Biznissen gick inte så strålande i regnet och husse hade ett helsike att få fart på publiken under morgonens landslagsuttagningar.

Men framåt dagen så kom SOLEN!

Och när det blev dags för mig att starta så fick jag ta med kylfilten.


Nova var fantastisk! Hon gick som ett skållat troll, kom på 13:e plats och tog en SM-nolla. På platsen ovanför kom husse och Luna och även de fick en SM-nolla.

Hoppklassen tävlade vi sent på eftermiddagen. Nova var jätteduktig med jag trängde henne in i den knepiga slalomingången. Då bestämde jag mig för att experimentera i staketet där jag ändå inte hade bestämt mig för hur jag skulle göra, och där rev Nova ett hinder.

Även husse och Luna fick fel på just det hindret när husse flyttade på sig för snabbt och drog Luna med sig förbi.



Av Linda - 18 juli 2008 10:42


Ja, själva hamnade vi en bit ner på den listan, kan man ju säga. Runt plats 60 slutade Nova på.


men ikväll har vi varit med på utdelningen av priserna till dem som lyckades betydligt bättre.

Först var det prisutdelning för fredagens prestationer och där fick vi nöjet att se Tina och Nixxa högst upp på pallen i hoppklass 1. Så himla häftigt!


Sorry Tina, du får finna dig i att vara med på bild. Den är ju liksom bara så himla bra!



Apropå pris; campingen borde få pris får årets minsta och snuskigaste duschar. Fy fasiken, säger jag bara! Man börjar bli något av en campingexpert vid det här laget och vi har sett en del. Med tanke på att campingen har 4 stjärnor och kostar en smärre förmögenhet att bo på så borde toaletter och duschar vara både fler och fräschare.


Efter prisutdelningen gick vi upp i resturangen för att vara med på festen. Vi fick en fantastiskt smarrig buffé för en bra peng. Enda tabben var att hustrubaduren underhöll nästan hela tiden och det blev bara för mycket.

Så när det sedan blev dags att dela ut priserna så flydde alla ut på balkongen.

Konfrencier var Agif:s ordförande Gudrun Brundin, även känd som agilityns bloggdrottning Ugly Gudrun. Hon finns här på Blogga Gratis i bloggen Fundera. Och hon är precis lika kul i verkligheten.


Jag blir faktiskt lite förvånad över en del förares inställning till sina prestationer. Ja, även andra prestationer för den delen. En del verkar anse att priser förringar prestationen och man suckar över att man fick en pokal eller rosett "nu igen". Man blir kanske sådan efter många år av framgång. Själv vill jag ju att hela världen ska se hur fantastsiks min hund är. Och jag har själv en inte helt oansenlig mängd rosetter i gömmorna, och de flesta minns jag faktiskt varför jag fick.

Och visst kan jag hålla med om att prisbordet ibland är under all kritik; varför skulle jag vilja ha en grön ytterkruka i poslin utan någon blomma i? Men vi kan nog inte förvänta oss Landmanngrillar och lyxiga hundbäddar på varje tävling.

Värmlandshoppet hade i alla fall gjort en bra sak. Alla som fick pris fick också rosett. Och det var faktsikt ganska bra priser hela vägen ner till 15-20 plats.


Jag hade i alla fall en trevlig kväll och jag skrattade så mycket att jag fick ont i huvudet.



Av Linda - 18 juli 2008 10:35


Nej, jag syftar inte på vädret i Karlstad. Att solen alltis skiner här är rent ut sagt bullshit. Blåsigt och kallt, ragn och åska, allt under en och samma dag.


Hawaiiagility är ett uttryck man använder när man känner att man springer omkring och viftar med armarna, tappar bort sig, hamnar fel och nödbromsar. Skrik och pani helt enkelt.

I agilityklassen lyckades jag hålla ihop det ungefär halva banan, sedan tog Nova fel tunnelingång. Det enda bra med det loppet var att jag provade en ny modell på kontaktfälten och det verkade funka.

Luna vägrade på hinder 2 och blev så småningom diskad.


Dagens hjältar var världens bästa Tina och världens bästa Nixxa. I hoppklassen slog de till och vann,f ick sin sista pinne och får starta i klass 2 imorgon.


I hoppklass 3 körde Nova och jag Hawaiiagility för hela slanten. Nova bara drog iväg hela tiden och jag fick nödbromasa och vråla med hjärtat i halsgropen. Men det räckte i alla fall til en SM-nolla och det är det viktigaste.


Nu är det snart dags att packa ihop. Ikväll ska vi på fina middag och vara med när dedelar ut priserna för 2007 års prestationer.


Av Linda - 17 juli 2008 09:41


Trots att dagen började bra så slutade den ganska snöpligt.

Både Nova och Luna startade i slutet av hoppklass 3. Nova gjorde ett kanonlopp och hon var så snabb att jag inte alltid hängde med.

Luna däremot gjorde en riktig fuling och for in bakom ryggen på föraren och in i en tunnel.


Nere i resultattältet kunde jag inte hitta mig och Nova på skärmen, och jag blev inte klok på om antalet startande ekipage stämde.

Då träffade jag på en bekant som skällde lite på mig medan jag stod där som en fågelholk.

- Det där var väl ganska klantigt av dig!

- Vaddå?!

- Du missade ju ett hopphinder!

- Nä, jag missade inget!

- Jodå, Nova hoppade inte alla hopphinder nere i karusellen.


Ja, vad ska man säga? På filmen ser man att hon tänker hoppa, men sveper förbi hindret i sista sekunden. Och ingen verkar ha sett det heller eftersom alla gratulerade till SM-nollan.


Någon som råkade betydligt värre ut var stackars Tina och Världens bästa Nixxa. I agilityklassen dömde husse och Nixxa tittade hela tiden efter honom. Tina lyckades hålla ihop det ända fram till balansen, men där hoppade Nixxa av och sprang fram för att hälsa. 5 fel och lite tidsfel kostade den lilla utflykten.

Tack och lov så är den en ny dag imorgon.


Efter ett hastigt besök på Bergsviks Köpcentrum så grillade vi, drack gott och spelade spel inne hos grannen.




Av Linda - 17 juli 2008 09:25


Första dagen på Värmlandsveckan har det minsann inte varit något större fel på.

Världens bästa Tina och Världens bästa Nixxa gick in i hoppklass 1 medium och ägde. Trea kom de i mördande konkurrens och pinne blev det minsann också.


Det var svårt att hålla koll på klass 3-banan eftersom jag har försäljningen i helt fel del av området. Men läget är ändå toppen. Arrangören har ordnat ett stort försäljningstorg där servering och grill ingår, så vi har en jämn ström av besökare.


Novas prestation på banan var lite medioker, men ändå helt acceptabel. 15:e plats av ca 130 starter är väl helt OK. SM-nolla blev det också.

Det jag inte är nöjd med är hennes kontaktfält. De var prydliga men alldeles för långsamma och det håller inte i så stor konkurrens.

Eftersom husse fick hoppa in och döma torsdag och fredag så fick en av våra elever köra Luna. Och det gjorde hon med den äran! Luna är inte helt lätt alltid, men de fick 0 hinderfel och ett litet ynkligt tidsfel. De slutade på 18:e plats.



Av Linda - 15 juli 2008 19:25


Igår var jag med min värdinna och tittade på hennes tilltänkta valp på en kennel i närheten. Inte mindre än 13 valpar fanns det i huset och fler skulle det bli, för en tik var så rund om magen att det såg ut som om hon skulle spricka.

Givetvis satte jag igång att snacka så att vi aldrig höll på att komma därifrån. Konstigt nog så kände jag mig inte ett dugg sugen på någon av dem, kanske för att de var upptagna allihopa. Men jag tror i ärlighetens namn inte det, jag fattade bara inte tycke för någon av dem.


Idag har jag varit på en annan kennel tillsammans med husse, hos uppfödaren som äger Spice pappa Malte. Vi tog Spice med oss och det var så kul att se hur lika de var i verkligheten. Fast att Spice var lite tillbakadragen så ser jag stora likheter i temperament och sätt.

Det fanns även tre stycken valpar och jag föll som en fura för en lite trefärgad spätta. Hon sa till hela världen att skita ner sig, för här kom minsann hon. Så himla häftig!


Syftet med vårt besök var att beställa en valp åt husse, med leverans till nästa vår/sommar. Vi fick träffa den tilltänkta tiken och fick presenterat på pappret tänkbara hanar. Jag tror att vilket som helst blir bra eftersom det är helt andra linjer än det jag har. Och förutom att vi behöver bättra på huvud och uttryck lite grann så behöver vi päls. Och det får vi. I massor! Tiken hade den största bisonpäls jag någonsin sett. Nu fällde hon och det hängde stora vita tofsar som jag inte kunde låta bli att borsta av. Samtidigt fick jag chans att bekanta mig lite med den tilltänkta mamman. Jag gillade henne verkligen, så det ska nog bli bra.


Imorgon drar vi vidare till Karlstad och Värmlandshoppet.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards