Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 15 september 2008

Rapport från Sofiero

Av Linda - 15 september 2008 10:41


Ja, vad ska man säga? Egentligen känndes det lite knasigt att visa upp två så uppenbarligen gräsliga hundar i vackra Sofiero slottspark, men man får inte vara fattig och högfärdig. Anmälningsavgiften var ju betald sedan länge och utställningstältet hade husse redan satt upp bredvid ring 7, så det var bara att fluffa hund och se glad ut.


Redan på morgonen var det strålande väder om än lite kyligt. Och redan inna vi kom in på området så hade jag hunnit bli arg. Varför kan inte folk hålla ordning på sina hundar??? Bakom oss hade vi en spaniel av något slag, glad och trevlig var den, men Nova hatade den ändå. Varför håller inte spanielskrällets husse in den så att den inte når fram till mina hundar?? Nova hängde i 10 cm koppel och visade hela garnityret och morrade så fradgan sprutade. JAG hade passat mig väldigt noga för en sådan hund!


Vi skulle tack och lov inte ställa på ett bra tag så jag hann att lugna ner mig innan dess. Jag hade massor av vänner och bekanta att prata med under tiden och husse och jag hann dessutom gå på en shoppingrunda. Jag har länge varit på jakt efter en stor canvasbur till vettigt pris och nu fick jag äntligen en.

Till slut så var det dags för unghundarna och Spice gick in som sista hund. Ganska många var vi och det verkade at evigheter innan vi fick gå upp på bordet. Vi gick givetvis ut under tiden och fluffade lite till. Och precis som i går så skulle jag direkt in med Nova i öppenklassen så jag var tvungen att göra henne klar också.

Spice skötte sig riktigt bra och fick ett rött band. Men i konkurransens åkte hon ut såklart; en trefärgad, en blå och tre soblar blev placerade. Kritiken var i alla fall mycket bättre än i går.


"Välpälsad välutvecklad ung tik. Vackert uttryck. Välburna öron. Vällagda skuldror.Goda vinklar bak. Snyggt svep över länden. Rör sig villigt och spänstigt. Kunde ha något mer utfyllt nosparti. Tenderar att vilja bära svansen lite högt. Mycket välvisad."


Ut med Spice och snabbt in med Nova. Hela ringen var full och vi fick visa oss några åt gången. Och sedan ut igen för att vänta och vänta. Och jag blev tröttare och tröttare. En bekant kom tillbaka efter en shoppingtur och hon hade köpt en bedårande söt bläckfisk åt sin hund. Trött och tramsig som jag var satte jag bläckfisken på huvudet som en hatt och strax efter hade Nova den också, den var ju trots allt lila. Alla runt omkring vek sig dubbla av skratt och husse fotograferade. Väldigt seriöst!



 


Till slut var det i alla fall Novas tur och hon skötte sig väldigt mycket bättre än igår. Även hon fick rött band och åkte sedan ut i konkurransen. Fast att kritiken inte är mycket annorlunda från igår så har domaren formulerat sig på ett annat sätt som gör att den känns mer positiv.


"Feminint huvud. Nospartiet kunde varit bättre uttfyllt. Vackert uttryck. Välburna öron. Något rak i skuldror och överarm. Bra rygg och svep över länden. Står lite underställt bak. Välpresenterad päls. Ganska bra rörelser. Välvisad."


Efter bedömingen shoppade vi lite till. Vi var ändå tvugna att vänta eftersom husse lovat en av domarna lift till flyget. Men det gjorde inte så mycket.

När vi kom hem somnade vi båda som stenar och jag vaknade inte förrän husse ramlade omkull i trappan och slog sönder byrån i hallen. Himla smidig karl!

Kvällen gick sedan i slow motion, vi hade verkligen ingen energi. Vi gjorde matlagningen enkel genom att hämta mat från kinaresturangen och sedan somnade vi tidigt.


 
 
Obbiq

Obbiq

15 september 2008 19:49

Jag har sån Bläckfiis,fast en mindre & rosa! Skitskoj är den-men dö ska den!:-)

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Sara

Sara

16 september 2008 08:01

meen gud vad snygg du e

http://lunaqueen.blogg.se

 
Karin

Karin

16 september 2008 17:07

Härlig bild!!!

http://www.coolmixkennel.se

 
Ingen bild

Lottie

17 september 2008 15:15

*S*... Stackars Nova ser inte lika glad ut som du...
Nu håller vi tummar och tassar för att det går bättre på Spicys debut i agility i helgen!! Zac utmanar er och ber Spice att slå hans resultat förra helgen ; )
Allt gott!!
Kram Lottie med flock

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards