Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

Vilse i pannkakan

Av Linda - 12 oktober 2008 17:14


Det märks att säsongen snart är slut. Inte ens Nova orkade uppbåda någon vidare entusiasm när klockan ringde. När säsongen går mot sitt slut så längtar man nästan efter sista tävlingen. Att låta bli att anmäla till fler tävlingar faller en liksom inte in. Är det tävling så ska man tävla. Punkt. Även om man inte är sugen. Punkt.

I år har säsongen blivit extra lång i och med att Spice fick börja tävla så sent. Jag hade kunnatvänta till nästa säsong, men det vill man ju inte.


I morse var det bara segt. Blää! Näst sista tävlingen för i år och flera pinnar att ta. Stannar man hemma då? Nä, tror inte det! Entusiasmen var inte på topp i alla fall. Suck!

Men Spice kan leverera när det gäller. Hon gjorde en fin nolla i hoppklass 1, kom fyra och fick pinne. I agilityklassen kunde jag inte hålla mina långa fingrar i styr utan skulle tvunget pilla på henne i slalom och då gick hon givetvis ur. Fem fel. *dunkar huvudet i bordet*

När hon sedan gjorde ett grodhopp av balansen så tog jag upp henne igen för att låta henne göra rätt. På A-hindret hoppade hon också och vi upprepade proceduren. Det spelade liksom ingen roll eftersom vi ändå redan var diskade.


Efter lunch var det dags för öppenklasserna. Jag fick flytta upp Nova först i startlisat eftersom det blev lite tight, och det var inte bra.

För jag sprang vilse!!!

Jag kan inte säga om jag har gått banan fel eller om det blev fel ändå, men fel blev det. Så himla retligt, för hon gick så fint.

Och lilla Spicepirayan, som hon kämpade!!! Efter några vägringar och en kraschlandning i oxern så kom vi imål med 25 fel och 10 tidsfel. Vi placerade oss som sista hund i mål.

Husse och Luna var jätteduktiga och kom trea.


När det äntligen var dags för sista klassen så var jag SÅ trött. Jag gäspade mig igenom hela banvandringen och gick bara två varv tror jag.

Luna startade först av våra hundar och hon gick jättefint ända fram till sista hindret som hon rev.

Spice startade sedan och var faktiskt lite piggare än i förra klassen. Det blev två vägran i slalom och en oförklarlig femma på A-hindret. Och så blev det lite tidsfel...

Med Nova ville jag ha revanch och vi satsade på seger. Nova gick bra, men inte tillräckligt. Men det räckte i alla fall till en tredjeplats.


Dagens stora samtalsämne drog jag tyvärr igång. Under banvandringen i klass 1 så intruerade en instruktörskollega sin elever mitt i kombinationerna så att det blev svårt att komma fram. Jag blev väldigt irriterad och frågade husse efteråt om det verkligen var tillåtet att göra så.

När jag coachar kursare så står jag snällt med mitt block i kanten av banan och försöker rita och berätta så gott det går. Om det nu är tillåtet att vara inne på banan och tala om precis hur de ska göra, då ska jag också göra det i fortsättningen.

Enligt husse får man bara beträda banan på tillstånd av tävlingsledaren. Tillstånd fanns, men instruktören hade tydligen inte riktigt sagt sanningen med syftet. För mig är det en väldigt stor skillnad på att finnas till hands och coacha elever och att vara inne bland hindren och berätta exakt hur de ska handla. Jag kallar det senare för kvalificerat fusk.

Vare sig tävlingsledaren eller domaren verkade fästa sig något nämnvärt vid husses protester. Och jag hörde att det gruffades en del runt banan, att det ofta är så att obehöriga är med under banvandringen. Det är alldeles riktigt, det är ofta så, men då borde arrangören ta de tävlandes klagomål på allvar. En del hävdar att det är svårt för arrangören att veta vem som hör hemma i klassen, men om en tävlande ber att få någon bortplockad från banan så borde arrangören lyssna på det. Jag tror istället att det handlar om feghet, det är lätt att gnälla men svårt att göra något konkret.

Till mina elever kan jag säga:

I fortsättningen kommer jag också att ha tillstånd att vara inne på banan när ni banvandrar!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Mia och Vilda

13 oktober 2008 22:11

Grattis igen till era framgångar!

Kul att läsa om er här på bloggen!

Vilda och jag beställde vårt tält igår och Tina säger att nu är vi också klassade som Agilitynördar... Är det en merit?

 
Tiina

Tiina

14 oktober 2008 02:02

Ville bara säga att jag lagt in en länk till din sida från min blogg, hoppas det är ok.

http://agilityliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lottie

14 oktober 2008 14:26

Grattis till era framgångar! Ser fram emot att få lite coachning på banan =)

Kram Lottie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se