Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2008

Aktiv Agility rules!

Av Linda - 18 oktober 2008 22:15


Det var länge sedan vi var på en inofficiell agilitytävling vill jag lova. Och vi hade aldrig kommit på idén om inte våra galna och allra grönaste elever hade kläckt den. Egentligen skulle vi har haft heldag på Bialitt, men då en av eleverna skulle examineras som tävlingsledare idag och behövde lite starter, då åkte vi såklart dit.

För Våga tävla var det bara en tävling i mängden, men för Basic Handling så var det i de flesta fall första gången på en tävlingsbana. Grunderna sitter nästan där nu och vi har ägnat de senaste kurstillfällena åt att trycka in lite tävlingspsykologi och lite allmänt om hur det går till på tävling.


Och man har verkligen inte behövt skämmas idag! Så duktiga alla har varit! Nästan alla har fått något pris med sig hem idag och de som inte lyckades var så nära, så nära. Priser betyder inte allt och jag hoppas att alla åkte hem med nya känslor för sporten och stärkt självförtroende.


För att öka på antalet startande så tävlade vi våra egna hundar också. I den inledande agilityettan missade Spice i slalom och vi fick ta om TRE gånger innan det blev rätt. Ändå drog vi bara över referenstiden med tre sekunder och slutade fyra.

Husse sprang med lånad hund, Spice galna släkting Zac, och de vann.

I den öppna agilityklassen gjorde Nova ett grodhopp från balansen och fick en vägran lite längre fram. Husse och Luna gick felfritt och kom tvåa. Spice hade förmodligen gått felfritt om jag inte jobbat lite väl hårt i slalomingången och parkerat häcken rakt i ingången. Den stackars hunden hade inte en chans!

I hoppettan gav henne chansen, så där vann hon =)

I den sista öppenklassen tappade husse bort sin hund, jag såg inte vad som hände men de blev diskade i alla fall. Nova halkade på rälsen i slalom och fick fem fel, och det var tillräckligt många felfria för att vi skulle bli utan rosett. En av de felfria var Spice. Hon förvånade alla genom att vinna klassen på bra tid och daska till klass 3-hundarna så det sjöng om det.


På en av prisutdelningarna säger en blivande elev:

- Det är hemskt vad det går bra för Bialitt idag, det är ju nästan bara vi som får pris.

Och till min stora förvåning så var det faktiskt så. Vi hade en eller flera pristagare i varje prisutdelning. Åter igen, det är inte priserna som gör det, men jag kan inte sticka under stol med att det är förbaskat bra reklam.

Aktiv Agility rules!


 
 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

18 oktober 2008 23:08

Stort grattis till alla rosetter och placeringar!

Vilda ser fram emot nästa helg då matte ska få lära sig ett och annat:)

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Lottie

19 oktober 2008 13:08

GRATTIS!! Det är baraa till att suga åt sig av alla framgångarna, det är ni väl värda!
Zac hälsar och tackar för att han fick en rosett med sig hem... matte slickar såren och inser att hon nog får se över sina tävlingsnerver.

Ha en skön söndag!

Glada hälsningar ifrån Lottie & galna Zac

 
Ingen bild

tina och nixapixa o nayabaja

19 oktober 2008 15:26

Så kul att det går som på räls, det är bara att njuta :o)
Jag längtar sååå efter att få köra igång igen, Vi hade KM och vi var bara funkisar ..... Nixxa ville ju starta ju :o(
Har kollat och det som ligger bäst till vid Kistamässsan är nog Skandic hotell.
Hans har tyvärr inga planer på att försvinna från huset :o( annars hade ni kunnat bo här såklart :o)
Kramkram

 
Sussie, Carro & Nemo

Sussie, Carro & Nemo

19 oktober 2008 15:55

Grattis till de fina placeringarna & Grattis alla Bialittare=)
Carro & Nemo hälsar och tackar för all support de fått...Mamma går fortfarande runt här & gapar och fattar inte att det gick så bra*Fniss* Kramilikram

http://campino-co.zoomin.se

 
Evelina

Evelina

19 oktober 2008 20:40

Grattis till era placeringar ni var duktiga.
Jag kan säga att jag är jätte nöjd! Att springa med en hund som man vet har ont, och samtidigt känna att man inte visste hur man skulle göra handlingen,men ändå komma sexa det är jag jätte glad för! Vi diskade ju oss inte! =)
Nu ska vi bara kurer Devil sen ska vi ut och plocka priser! =D

http://www.littleblue.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards