Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 15 november 2008

Sista chansen

Av Linda - 15 november 2008 21:33


Dagens tävling i Varberg var den sista för den här säsongen. Fast att jag på sätt och vis har sett fram emot att avsluta året och få ha en liten paus, så låg det ändå ett visst mått av allvar i dagens tävling. Aldrig har det stått så mycket på spel på årets sista tävling som nu idag. Vanligtvis tävlar vi in i det sista för att vi vill och att vi aldrig skulle få för oss att missa en tävling. Men idag var det inte bara årets sista tävling utan även sista chansen i år för Spice att komma upp i klass 2. Teoretiskt sett var det fullt möjligt att ta två pinnar på en dag men i verkliga livet är det inte lika lätt.


För ovanlighetens skull var vi på plats i väldigt god tid. Arrangören låg efter i tidsschemat och anledningen var de katastrofalt dåliga largeförarna. Det fanns givetvis bra ekipage på plats också, men merparten av dem borde inte tävla alls. En förutsättning för att tävla är att hunden klarar av att ta mer än ett hinder i taget och att den kan alla hinder.

Alla har varit nybörjare och jag har all respekt för dem som stökar till det lite på sin första tävling, så är det att vara nybörjare. Men något jag inte kan med är hundar som inte ens är ordentligt grundtränade. Något annat jag inte kan med är intruktörer som släpper ut sina elever på banan utan att ens upplysa dem om de mest grundläggande sakerna som gäller vid tävling. Som tex. att man ska ha en tävlingsbok eller att hunden måste mätas innan den får tävla.

Alla är barn i början, men vissa saker måste man bara ha koll på.

I small och medium var standarden betydligt högre och vi fick se många fina lopp.


När largeekipagen lämnade tävlingsplatsen så blev det dags för small och medium. Hoppklassbanan var rolig och inbjudande men med ganska lite handling. Snabb var den också.

Spice gjorde en snygg nolla och klämde sig in på andra plats. Några startnummer senare kom husse och Zac och knuffade ner osss på tredje plats. Det räckte i alla fall till varsin pinne och uppflyttning för både Spice och Zac.


Efter lite trevlig samvaro var det dags för agilityklassen. Den var inte alls lika inbjudande som hoppklassen och hade en lite skum slalomingång.

Jag tänkte inte så mycket på den, men så här i efterhand retar det mig som sjutton att jag inte funderade på en annan lösning än den jag valde.

Spice tittade inte ens på slalomen när vi kom dit, hon bara for förbi ingången och tog sedan god tid på sig att komma tillbaka. Så pinnen rök all världens väg och Spice får fortsätta att tävla i ettan nästa år. Det får Zac också göra för han fastnade också i slalomen.

Tyvärr blir inte nästa klass 1-tävling förrän i april, det är lång tid att vänta. Kanske kan jag hitta någon tävling uppåt landet, bara för att jag så gärna vill ha den där sista pinnen. Och för att jag gillar att tävla såklart!


 
 
Mari & Jeanette

Mari & Jeanette

16 november 2008 09:11

Ett jättestort grattis till Super-pirayans uppflyttning!

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Sussie, Carro & Nemo

Sussie, Carro & Nemo

16 november 2008 09:11

Grattis till en fin 2:a & 3:e Plats=)

http://campino-co.zoomin.se

 
Ingen bild

Lottie

16 november 2008 17:11

Förutom slalomingången så skötte de/ni er jättebra och Zac hälsar och tackar för att ni tog så fint hand om honom. Han kommer gärna på fler pyjamas-partyn ;)

Stort grattis till uppflyttningen!! När nästa säsong börjar så kommer ni väl bara "mellan landa" i 2:an innan det är dax för 3:an.
Kram Lottie & Zac

 
Ingen bild

tina och nixapixa o nayabaja

16 november 2008 20:35

Supergrattis till sista pinnen. Viljen piraya ni har :o)
Åååå va synd att vi inte ses i STokk efter jul :o( tråkigt att det var de promisserna som var..... Men vi ses ju framöver så småningom ...
Nixxa voffar och grattar lillsiss
Kramkram

 
Anne

Anne

18 november 2008 22:09

Ska Magnus tävla Zac nu eller

http://www.coolmixkennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards