Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 16 november 2008

Jag vill också in i tunneln!

Av Linda - 16 november 2008 18:04


Så sa en av deltagarna på kursen för Eva Leandersson idag. Eva pratade mycket om tunnelsug och vilken otrolig fördel man kan dra av hundar som sitter som en smäck i tunnelingången oavsett vad förare har för sig. Just denna hund har inte så stort tunnelsug men Eva peppade och demonstrerade med otrolig entusiasm, därav kommentaren från föraren. Dock fortsatte föraren att vara mer sugen på tunnlar än vad hunden var.


Vädrets makter har verkligen inte varit med oss idag! Det har blåst storm hela dagen med orkan i byarna. Ungefär samtidigt har ovädret kryddats med isande regn och en och annan hagelskur. Vi rullade ut hästtransporten så att vi kunde söka skydd i den men stackars Eva fick snällt stå på planen hela tiden. I gräshagen hade vi byggt upp kombinationer som vi kunde träna på under tiden men det var inte direkt någon som var sugen.


Förutom att Eva tittade över våra kontaktfält så har vi även jobbat med att förbereda svängen. För mina elever som var med så var det inget nytt, det jobbar vi redan med, men de fick chansen att höra från annat håll hur viktigt det är att hjälpa hunden i svängarna.


Spice har utvecklats något otroligt sedan kursen i somras. Eva var faktiskt lite imponerad över hennes framsteg. I somras orkade hon inte vara med mer än korta stunder och idag kändes det som om hon hade mer att ge.

Förutom banan med kontaktfälten så tränade vi också på en riktigt svår klass 3-bana, och vi avslutade med en kombination som egentligen var slutet på en bana. Meningen med den var att vi skulle prova olika handlingsalternativ där det bland annat ingick blindbyte. Ingen av oss har egentligen tränat på blindbyten även om jag ofta gör det på tävling, och för en av deltagarna var det första gången någonsin hon gjorde ett.

Alla var trötta och urblåsta när dagen var slut och vi ser fram emot en ny duvning om två veckor.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se