Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 9 december 2008

Hej vad det går, mellan...

Av Linda - 9 december 2008 21:51


... alla hinder!

Ha, det trodde ni va? Att jag skulle rimma på något snusk. Tji fick ni!


Ikväll har vi varit och tränat, trots att det regnade. Och husse protesterade inte, trots att han har ont i ryggen. Han tränade högerslalom med Luna och försökte lära henne att man måste avsluta hela slalom innan man får fortsätta. Husse var nöjd när han slutade, så Luna hade varit duktig.


Själv jobbade jag vidare med mina svängar där jag faktiskt rör mig med hunden och inte står mitt i kombinationen som en annan traffikpolis. Jag började avsiktligt med Spice eftersom hon är fantastiskt duktig på svängarna nu.

Jag hade även bestämt att jag skulle träna på blindbyten i lite snabbare tempo. Att göra dem vid böjda tunnlar är nästen lite fusk tycker jag, man har alldeles för mycket tid på sig att genomföra bytet. Eftersom det är fullt möjligt att handla sig igenom ett staket med hjälp av blindbyten så bestämde jag mig för att jag ville lära mig, om utifall det skulle komma till nytta.

Och då fick jag lära mig en väldigt viktig sak. I just de situationerna när man vill ha till så snäva svängar så passar blindbyten vare sig mig eller Spice. Det blev bara pannkaka av alltihop eftersom jag är så mycket efter Spice och för att Spice hoppar så förbaskat långt. Med husse hjälp konstaterade jag att vanliga jävla framförbyten sparade in massor med tid i motsats till flashiga blindbyten.

Däremot ska jag fortsätta använda det i böjda tunnlar och så vill jag använda dem efter klätterhinder och slalom. Så det ska vi öva på i vinter.


Nova var riktigt häftig idag. Det känns som om det var längesedan jag faktiskt jobbade med henne och hade en klar plan för vad vi skulle göra.

Nova tycker att svängarna är svåra och att jag inte ska stoppa näsan i blöt och försöka bestämma var hon ska hoppa. Att trycka ut henne fungerar ganska bra men att dra henne till mig och sedan släppa iväg henne i motsatta riktningen är jättesvårt. Men en bit in i träningspassen så brukar vi få till det över två enkla hopphinder. Idag hade vi två par hinder som stod efter varandra i en boxformation och när jag drog henne in mot mitten for hon över fötterna på mig och tog hindren diagonalt istället för takt fram. Hon lyssnar liksom bara på halva instruktionen och tycker sedan att hon kan resten själv. Och då blir det liksom lite tokigt.


Jag lyckades lösa det så småningom genom ett litet specialkommando. Problemet är bara att jag redan har det kommandot på Spice, fast till ett helt annat beteende. Jag tyckte att det var en helt genial lösning ända tills jag kom på att jag redan använder det till Spice. Det är egentligen inte inarbetat hos någon av hunderna så nu är bara frågan om vilken av situationerna som kommer upp oftast och vems beteende jag ska träna om.

Jag tror jag har lite att fundera på...


 
 
Tiina

Tiina

11 december 2008 08:07

Nämen.... nu måste jag ju fråga, så nyfiken som jag blev, vilket ÄR ditt lilla specialkommando då??
Mycket intessant att läsa om dina blindbytesfunderingar. Stämmer rätt bra med hur jag vill ha det fast jag inte riktigt hade gjort klart det för mig själv. Ha en bra helg!

http://agilityliv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards