Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 26 december 2008

Helt slut

Av Linda - 26 december 2008 18:43


Japp, så var julen över för den här gången. Visst är det konstigt att man varje jul far omkring som ett skållat troll för att fixa allting och så är det hela över på ett par timmar? Jag kan inte låta bli att känna mig lite snuvad på konfekten. Och jag har ändå firat jul tre gånger på lika många dagar.


På lillejulafton var som vanligt söderöver hos husses pappa och firade jul. Alla de vanliga människorna och alla de vanliga jultillbehören. Och så julklppar förstås. Svärmor fortsätter outtröttligt att göra vårt husvagnsboende så säkert som möjligt. Vi fick en liten brandsläckare för små spontana pyromandåd och en plastservis som jag kan kasta ut i förtältet så mycket jag vill utan att tallrikarna går sönder. Det tackar vi för!

Som vanligt satt vi kvar och pratade en stund efter att alla andra hade åkt. Klockan blev ändå inte så fasligt mycket, men det är ändå skönt att komma hem till sig.


På julaftons förmiddag var duktiga husse ute med hundarna i skogen så att de fick rasa av sig. Själv var jag hemma och fixade en massa saker som måste fixas. Julklappar, julmat och annat trams, ni vet. När husse kom in satte han hundarna i badrummet för att låta dem torka. När jag tittade till dem lite senare, i hopp om att de skulle vara torra, upptäckte jag att Nova och Spice inte bara var blöta. Det var genomskitiga! Nova hade dessutom bajs i kragen som hon troligen hade landat i när Spice hade tacklat omkull henne. Så det var bara att sätta igång och bada och sedan föna dem torra. Det hela tog sin lilla tid och klockan började bli dags att duscha och klä sig. Spice fällde och vi hade hår överallt så jag fick ta fram dammsugaren också. Givetvis hade jag sönder munstycket så husse fick hämta in det gamla munstycket från förrådet. Rent blev det inte men jag fick upp det värsta.

Strax innan Kalle landade vi hos min syster och hennes familj. Där firade vi jul tillsammans med ytterligare en syster och mina föräldrar. Vi hade ett lite mindre traditionellt julbord där alla hade knytit vad de ville ha. Tillsammans med sill och skinka fanns det även grillspett, frukt och ostar. Eftersom minsyster har små barn så kom tomten och hjälpte till att sortera i julklappsberget som hotade att begrava granen. Less is NOT mote, om vi säger så...

Själva fick vi praktisk saker som påslakan och handukar. Det tackar man ju inte nej till.

När alla hade gått stannade vi kvar till strax innan midnatt. Jag träffar inte min familj så ofta trots att vi bor nära, så jag missar inte gärna chansen att sitta ner över ett glas vin och bara prata.


På juldagens morgon sov vi länge. All spänning och allt firande hade satt sina spår kan jag säga. Senare fortsatte jag att bråttas med helgens kurs och vid lunch styrde vi kosan mot Blekinge och husses mamma. Hundarna var helt galna av glädje övger att få följa med och den första milen låg Nova och Spice och brottades i buren. När vi efter två timmar släppte ut dem i svärmors trädgård så sprang de så häftigt att Nova höll på att ramla i dammen. Och stackars Spice har haft så tråkigt nu i flera veckor att hon nästan håller på att krypa ur skinnet. Uppe i köket hoppade hon på allt och alla och lekte med Luna så man fick akta sig. Så småningom lugnade hon tack och lov ner sig.

Vi delade ut julklappar i dag också och husse och jag fick varsin härlig ullfilt. Jag satt invirad i min resten av kvällen och mös.

Klockan blev en bit över ett på natten innan vi var hemma och jag hoppade i säng någon timme senare.


Idag på annandagen har jag gjort klart det sista på kursen, packat, klippt och borstat alla hundarna. Jag har hunnit städa och i ugnen står en foccatia som ska fyllas med julskinga, tomat och mozzarella. Husse pratade något om oliver, men de får han ha för sig själv.

Jag är fullkomligt slut och sliten, och i morgon ska vi upp tidigt och köra till Skurup. Det känns jätteskönt att vi ska vara inomhus hela helgen.

Och nästa vecka ska jag jobba. Hur kul är det då? 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

26 december 2008 23:03

Nej just det...HUR KUL!! e d att jobba.Jag börjar redan i morgon..upp 4.20 Zzzzz

 
Ingen bild

Anki/Dumle

28 december 2008 16:58

Så mycket roligt ni har hunnit med, men jag förstår om du är trött, och ja varför ska man göra så mycket till jul! Den är ju över på några dagar, ja "jösses".....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se