Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 29 december 2008

Lata dagar på soffan

Av Linda - 29 december 2008 21:52


Ja, egentligen skulle jag ha jobbat idag och imorgon men istället har jag legat på soffan eftersom min eländiga förkylning ÄNTLIGEN har brutit ut. Äntligen med stora bokstäver eftersom jag burit på den sedan i augusti någon gång och med jämna mellanrum haft lite ont i halsen eller lite feber, tillräckligt för att man ska känna sig hängig men inte tillräckligt för att stanna hemma från jobbet. Jag är inte dödssjuk nu heller, men jag har ont i halsen och huvudet och så har jag feber. Ingen snuva och ingen hosta, jag mår bara skräp. Att ligga på soffan är ju inte fel, men att jag ska behöva bli sjuk för att ta mig tid med det känns lite jobbigt.


I helgen var vi nere i Skurup och höll kurs, och det var alldeles fantastiskt. Det är ett ihärdigt gäng som har utvecklast väldigt mycket sedan vi träffades första gången för ett år sedan. Alla som tränar för mig vet hur petig jag är och att jag alltid kommenterar och tycker saker, men de här människorna bara fortsätter att försöka och försöka tills det blir rätt. Och de är inte rädda för att bjuda på sig själv heller. Många glada skratt har det blivit över tokigheter och vurpor som man bara gör när man är trött efter att ha ansträngt sig mycket.


Nova och Spice har fått vara med och träna hela helgen. En av deltagarna har ingen hund att träna just nu och en annan hade löptik. Men Nova och Spice ställer gärna upp! Båda två har gått som skållade troll och deras förare har varit superduktiga. Det är inte lätt att köra andras hundar även om man provat dem tidigare. Spice var lyckligare än lyckligast och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hennes jobba. Hennes lyhördhet, uthållighet, snabbhet, styrka och glädje får mig nästan hisna när jag tänker på vilket ansvar jag har och hur långt hon kan gå.


I går kväll när vi kom hem fick jag bada både Nova och Spice. Underlaget i ridhuset var inte den traditionella sågspånsblandningen utan någon slags flis/spån/jord/sand. För hundar var det nog inte det bästa och ett par hundar blev tillfälligt halta efter att ha stuckit sig på en flisa. Det var också oerhört smutsigt och när jag lyfte upp hundarna ur badkaret så lämnade de fortfarande svarta tassar efter sig överallt. Så idag har jag fått dammsuga och torka alla golv.


I morse när jag vaknade hade jag nästan ingen röst och jag var skållande varm. Så det var bara att ringa kollegorna och säga att jag intetänkte komma. Nu på jullovet är avdelningarna ihopslagna och vi är alltid mer personal än vad som behövs, så det ordnade sig nog.


 
ANNONS
 
Mari

Mari

30 december 2008 09:19

Tack för en lärorik helg som bjudit på många härliga upplevelser. Men framförallt, ett stort tack till Super-Nova som ställde upp än en gång och stod ut med mig!;-)

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Anne

Anne

2 januari 2009 16:50

åhh, tack för komplimangen=)
Fina lilla pirayanson o jag ;) fast att jag ramla, längtar tills kursen börjar, fast att erica lämnar oss

http://www.ingemanslandet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se