Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

En helt vanlig lördag

Av Linda - 14 mars 2009 22:48


Ja, det är inte ofta vi är lediga en lördag kan jag säga. Därför gäller det att ta vara på dem när de inträffar. Vad gör man då i Dårpippiland en ledig lördag?

Rätt gissat, är allt annat än lediga. Skillnaden mellan ledig och upptagen är i Dårpippiland tämligen hårfin. Om vi är upptagna så är vi troligtvis inte hemma över huvud taget, inte på hela dagen/helgen. Om vi är lediga så innebär det att vi tar tag i sådant som blivit liggande när vi varit upptagna.

Så, då har vi rett ut det.


Jag började min dag med att frisera hundar. Spice täta päls har gjort att det döda håret hon egentligen fäller nu inte har ramlat ur utan satt sig i stora klumpar i hela pälsen. Jag fick gå fram med stora kammen och dra loss stora tussar. Spice var en ängel och låg så snällt på trimbordet.

Nova ska ju ställas nästa vecka så det var verkligen hög tid att jag trimmade henne. Egentligen hade jag velat göra det tidigare men det var inte förrän i går det slog mig att Malmö Int. är nästa helg. Mina tankar var konstigt nog betydligt längre fram. När jag var klar med Nova så tog jag Luna och Rupa av bara farten. Luse ska badas och snyggas till så fort stygnen är tagna på måndag.

Apropå  Malmö Int. så är det förmodligen inte anmält några veterantikar. Synd som sjutton att ingen av mina gick att visa.


Till lunch åkte vi ut till grustaget i det vackra vädret för att träna lite muskler. Både Nova och Luna är lite väl runda efter vinteruppehållet och snart börjar säsongen. Vi tjuvstartar med en inoff om två veckor, för att checka av formen inför Gåsahoppet.

Vi tog med alla hundarna till grustaget. De två gamla fick gå i koppel så att Luse inte rusade omkring och skadade sig. Hon var mäkta upprörd och skällde så att det ekade. Nu är hon sig själv igen och jag hoppas att proverna på måndag inte visar några tråkigheter.


 


Under eftermiddagen har jag bakat muffins och banankaka, uppdaterat hemsidor och planerat kurser. Husse har städat bilen och jag passade på att ta mig ett välförtjänt bad.


Ikväll har vi tittat på Melodifestivalen även om jag inte var vidare pigg på det. Men jag måste säga att jag numera tycker om de flesta av låtarna och Petra  Mede var inte lika tillgjord som vanligt. Och så var ju tävlingen vansinnigt spännande. Jag är inget mattegeni precis så husse fick sitta och räkna åt mig. Min enda önskan var att af Ugglas inte skulle få åka till Moskva, alla de andra låtarna kunde jag leva med. Jag blev faktiskt väldigt överraskad över att just den låten vann och det ska bli kul att se hur den står sig i internationell konkurrens.











 
 
Tina Nixxa o Naya

Tina Nixxa o Naya

15 mars 2009 10:24

Sååå fin Naya blev i sitt nya halsband - vilken konstnär du är - Kramkram.
Jag är avis saknar Skånelands sandstränder:o) Grattis halsvystrar o halvbröder i efterskott, Från Nixxapixxa snart 4 år :o)

http://nixxa.bloggagratis.se

 
Katarina & Nova

Katarina & Nova

16 mars 2009 06:41

Det ser härligt ut då de springer. Kika in på vår nyöppnade hemsida.

http://www.sheltieliv.bloggagratis.se

 
Annika

Annika

16 mars 2009 09:00

*Hahaha!*
Känns skönt att fler familjer än vi har den klockrena uppdelningen mellan "ledig" eller "upptagen" :-D
I vårt lilla hem fylldes den lediga dagen med badrumsgrejs-shopping & hindersnickrande, väldigt bra & givetviiis behövligt!
Vilken underbara bild på Luse! Skönt att hon verkar må bättre, vi håller tummarna inför provsvaren!

http://www.clerselius.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards