Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 3 april 2009

Thank God it's friday!

Av Linda - 3 april 2009 21:18


Vilket underbart väder det har blivit! Förhoppningsvis håller det i sig ett tag nu. Så här års gillar jag verkligen mitt jobb. Jag har suttit ute på bänken i solen och tittat på ungarna.


På jobbfronten har det varit en strulig vecka, till och med idag när det är fredag, har ungarna ställt till det. Vårkänslorna och hormonerna svallar genom kropparna och skapar den allra mest märkliga kemi på fritids. Idag har jag farit runt på gården som fredbevarande styrka och jag har rett ut två stora gräl och avbrutit ett slagsmål.


Veckan har inneburit agility nästan varje dag. Kurs på måndag och onsdag, och serietävling igår. Och så ska vi till Lomma igen imorgon.

I går kväll var det verkligen jättehärligt ute på Bialitt. Det var inte förrän på slutet som det blev lite kallt. Och så var det ljust nästan hela tiden.


I agilityklassen blev jag verkligen besviken på båda mina hundar. Spice bara sprang hysteriskt och hade ingen kontroll på sig och Nova strulade i slalom och kröp över gungan. Och så missade de kontaktfältet på balansen båda två. I starten missade de båda på samma ställe, fast att passagen var ganska enkel. Jag tror att jag har kommit på varför, men jag måste träffa det igen nästa gång vi tränar.

I nybörjarklassen sprang jag med både Rupa och Luse som veteraner. Båda två gjorde felfria lopp, Luse var riktigt snabb. Rupa kan inte längre göra bakombyten så på ett ställe fick jag springa hela vägen runt en lång tunnel. Det roliga är att ingen av dem har tränat på väldigt länge.

Hoppklassen var jag väldigt nöjd med. Både Nova och Spice gjorde felfria lopp. Spice vann med två sekunder till tvåan Nova och trean Zaga, båda två rutinerade klass 3-hundar.


Vi har hunnit med att titta på två hus i veckan, inget av dem är tyvärr något att ha. Jag böjar faktiskt misströsta lite nu. Marknaden är på väg uppåt och vi har fortfarande inte hittat något. Eventuellt har jag hittat ett par till som vi ska åka och titta på, men jag har inga större förhoppningar.


Idag har vi varit med hundarna på stranden. Spice har så mycket överskottsenergi att hon är fullkomligt vidrig. Men idag har hon fått springa! Vi hittade en stock i solskenet där vi stannade en bra stund medan hundarna for omkring. Luse fick ett av sina Luse-spel och bara sprang och sprang. Rupa satt med oss uppe stocken och njöt av solen. Luna käkade snäckor och tång medan Nova och Spice lekte.

På vägen tillbaka jagade Nova vågorna och klampade rakt ut i svart gegga med Spice hängande i svansen. Så när vi kom hem fick båda bada.


Vi har fotfarande inte fått tag i någon ny dator och kommer därmed inte åt vår mailbox med alla adresser, så maila oss gärna så vi får lite hjälp.
 
ANNONS
 
tina

tina

4 april 2009 09:35

Vilken härlig bild. Vad härligt kraftig Spice är :o)
Misströsta inte - huset kommer att dyka upp.. Åk på allt ni orkar. Men jag vet exakt känslan, och det är inte kul. Bit ihop!!! Kramkram

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se