Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 25 april 2009

Dåliga vibbar i Sölvesborg

Av Linda - 25 april 2009 23:14


Usch, vad jag inte ville gå upp när klockan ringde! I natt har jag verkligen inte sovit någonting, bara vridit och vänt på mig till ingen nytta. Ibland har jag småslumrat för att en stund senare vakna med kli i benen.

När klockan ringde för tredje gången var det obönhörligen dags att gå upp. Och precis som jag kom ner på bottenvåningen ringde telefonen. Vem sjutton ringer klockan kvart i sex en lördagmorgon??? Först trodde jag att det var ett fyllo i andra änden, men det var bara mitt ressällskap som blivit fruktansvärt förkyld under natten och planerade att stanna hemma.

Alltså fick jag göra den långa resan till Sölvesborg på egen hand. Husse skulle till Bjuv för att  examinera en tävlingsledare och han tog tack och lov Luna med sig så att jag hade en hund mindre att hålla reda på.


Resan gick bra och det var nästan ingen traffik. Eftersom jag var ensam så brydde jag mig inte om att sätta upp tältet utan byggde bara komposten till hundarna och spände en filt över som solskydd. Först var de helt galna på alla hundar som passerade förbi, men till slut lugnade de sig. Spice har nog känt sig trygg hela dagen för hon har inte sagt ett pip. Luse och Rupa har däremot vaktat omgivningen med sina liv. Och att försöka säga åt Rupa är liksom lönlöst...


Klass 2 startade först och redan när smallhundarna sprang så fick jag dåliga vibbar av banan. Jag pratar ofta om bra och dåliga vibbar. Det handlar inte om vare sig svårighetsgraden eller vissa hinderpassager utan mer om helhetsintrycket av banan. Jag kan snabbläsa en bana på ett papper och drabbas av bra eller dåliga vibbar.

Banan var inte speciellt svår om man bara hade koll på sin hund och den var någorlunda välgympad. Inte ens det kunde få vibbarna att bli positiva.

Jag startade som nummer ett och Spice drog genast iväg som en projektil. Hon gjorde inte en enda snygg sväng på hela banan, men undan gick det.

På slutet skulle man in i en böjd tunnel och preci intill ingången stod långhoppet som man skulle ta när man kom ut ur tunneln. Spice - som vanligvis har ett hysteriskt tunnelsug - gjorde det otänkbara och tog långhoppet istället. Jag stannar förvånat mitt i steget och kan snabbt konstatera att min position och kroppshållning är helt korrekt. Förbaskade hund!


Inför agilityklassen hade jag precis lika dåliga vibbar. Jag hade inte hunnit titta på large när de körde, men under banvandringen kom vibbarna smygande. Och de var inte kul. Banan i sig var ganska okomplicerad, inget vi inte skulle klara av. Men återigen gör Spice en riktig tabbe och susar in i fel tunnelingång trots att jag klart och tydligt är vid den andra ingången. Ja, vad ska man säga? Jag hyste en hemlig förhoppning att plocka hem två pinnar idag men istället fick jag åka hem tomhänt.

Eller, kanske inte helt tomhänt, jag fick en snygg ojämn solbränna som tack för besväret.


 
ANNONS
 
emma

emma

27 april 2009 10:17

ånej så lång resa och så ingen utdelning såå trist! men nästa gång då du! ;)
trist jag inte kunde va med asså fortfarande sjuk så det var en god idé att stanna hemma men ja föredarar tävlingsbanorna framför sjukling i sängen..

http://nogg.se/emmalaurin

 
Annika

Annika

27 april 2009 12:36

Nåja, en solbränna är ju ändock alltid en solbränna, eller..? :)
Hoppas vibbarna (& resultaten) blir bättre nästa gång! :)

http://www.clerselius.se/pixie.php

 
Mari

Mari

29 april 2009 10:42

Och nu vill vi även läsa i bloggen om flytten, vi är ju nyfikna! *ler*

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Ingen bild

Terrieristmatten

29 april 2009 17:59

jag vill oxå läsa om det nya huset... Men helst av allt vill jag läsa i boken som inte finns ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se