Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Liverapport från Tranås

Av Linda - 2 maj 2009 17:06


Vilket underbart väder det har varit idag! Och vilken skillnad från ifjol, då inte bara vädret var helt åt pepparn.

Vi åkte hemifrån redan igår och körde i lugn takt. I PM hade man skrivit att man inte fick sätta upp tält vid banorna förrän 18.30 så det var ingen brådska. Så vi parkerade husvagnen och åkte ner till klubben strax efter 18.00 för det gäller att vara i tid om man vill ha tältplats. Döm av vår förvåning när tältsättandet redan var i full gång. Varför skriva en sådan sak i PM om man ändå inte tänker hålla det? Mycket dålig stil! Tack vare att vi var lite tidiga så fick vi en bra plats.

På kvällen grillade vi tillsammans med bekanta och hade det trevligt. Efterom det faktiskt inte är sommar ännu så blev det kallt så fort solen gick ner och vi återvände till vår husvagn och värmen. Eller värme och värme, ju senare det blev desto kallare blev det trots att elementet gick för fullt. Nova har legat tryckt intill mig hela natten och Spice har legat i fotänden under täcket.


I morse behövde vi inte stressa eftersom ingen av oss sprang den första klassen. Men vi åkte ändå i tid för att hinna äta frukost vid ringside. Det var längesedan vi var på en sån välorganiserad tävling. Allting bara flöt på och vi slapp långa uppehåll. Klass 3 var klar strax efter lunch där klass 2 tog vid.


Hur gick det då?


Agilityklass 3

Både Nova och Luna gjorde fina lopp. Luna hoppade av nergången på balansen och fick dessutom några tidsfel men husse var ändå nöjd.

Nova gjorde ett alldels fantastiskt lopp men på slutet missförstod vi varandra och Nova hoppade ett hinder baklänges. Synd, för det loppet hade räckt långt.

Ingen av oss fick några pinnar. Luna missade med en placering...


Hoppklass 3

Hoppklassen var lite klurig och skördade sina offer. Nova gjorde ett kanonfint lopp som stod sig ett tag. Tyvärr kom det några snabba ekipage på slutet och knuffade ner oss under placering 10.

Luna gjorde också ett fint lopp men tog tyvärr ett hinder baklänges eftersom husse inte var riktigt med.


Hoppklass 2

Hopptvåan var inte speciellt snäll, i praktiken var det hopptrean baklänges. Högerslalom ingick såklart. Man kunde välja vänster också men då blev det knivigt på slutet, så det gjorde jag inte. Men det gick inte den här gången heller. Spice gjorde ett supersnyggt lopp fram till slalom där hon fick 10 fel. Till råga på allt fick hon två tidsfel. Med risk för att vara kaxig - Spice hade spöat skiten ur de andra om hon hade varit felfri.


Agility 2

Ytterligare en märklig bana. Nu hade jag i alla fall chans att safea och köra vänsterslalom. Men det hjälpte inte och vi fick en vägran. Suck! Kontaktfältet på balansen godkände jag inte så det tog vi om och blev diskade.


Nu ikväll har vi varit nere vid sjön och badat med Nova och Spice. Ingen av dem gillade stenarna på botten och ville inte gå ut själv. Men med lite övertalning så gick det. Så nu ligger de våta och nöjda i komposten och solar.

Senare ikväll ska vi grilla tillsammans med bekanta. Och imorgon gör vi om alltihopa igen. Ja, inte hinderfelen då.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards