Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 3 maj 2009

Piraya bortskänkes till bättre behövande

Av Linda - 3 maj 2009 22:04


Det blev en tidig kväll igår också. Vi somnade allihopa gott under täcket och vaknade så pigga att vi trodde att vi missat att ställa klockan. Klockan hade inte hunnit ringa ännu eftersom den inte var så mycket.

Dagen var ganska molnig till att börja med. Men så småningom blev det kvavt och till slut strålande sol. Vad kan egenligen vara bättre än att sitta i solen och titta på agility?

Jag är inte nöjd med dagens prestationer och för en gångs skull kan jag faktiskt skylla på hundarna. Jag har tittat på videobandet och jag kan absolut inte se några fel. Jag har faktiskt suttit och funderat på saken hela vägen hem och jag kan verkligen inte begripa varför det blev fel. Så fort jag få chansen så ska jag bygga just de avsnitten och fundera vidare.


Agilityklass 3

Ganska märklig bana med klurig start och ett alldeles obegripligt parti med tunnlar. En rak kort tunnel och en böjd lång tunnel som skulle tas inte mindre än 4 gånger efter varandra och direkt efter skulle man till säcken.

Luna klarade starten jättefint men diskade sig bland tunnlarna. På filmen såg vi sedan att husse glömde att prata med sin hund.

Nova kluddade och strulade så mycket att jag valde att diska henne när hon hoppade av balansen. Då hade vi nog i alla fall 15 fel.


Hoppklass 3

Skitrolig bana! Och det säger jag inte bara för att jag klarade den bra. Jag fick positiva vibbar redan när jag såg small köra den. Den var klurig och tajt och skördade verkligen sina offer. Och vi fick verkligen se exempel på verkligt kass handling.

Nova var så himla duktig och satte den första nollan som startnummer 20. Tyvärr sänkte domaren referenstiden efter mig så vi fick 0,19 tidsfel. Så himla surt på ett så fint lopp! Till slut var det faktiskt några till som gick nolla och knuffade ner oss precis utanför pinnplats.

Luna gjorde också ett fint lopp men fick lite tidsfel. Hon hamnade några placeringar efter mig och Nova.


Hoppklass 2

I princip samma start som i hoppklass 3, så det hade jag ju redan övat på. Slalom kunde man välja vilken sida man ville; jag planerade för vänster men var beredd på att inte hinna utan istället ta en höger. Givetvis blev det ju så men det gav å andra sidan Spice god tid att sikta in sig. Jag vet inte vad hon tittade på men det kan inte ha varit slalom eftersom hon gick fel. Så hon fick göra om och då gick hon fel igen. På tredje försöket klarade hon det men jag kände att hon inte  var koncentrerad. Lite längre bort kom "fel" tunnelingång och Spice satt såklart som en smäck i den andra, trots att jag visade tydligt. Gör man så då får man inte fortsätta utan får lämna banan under mattes arm.


Agilityklass 2

En knivig start om man har en snabb hund. Och det har man. Jag kände efteråt att jag kanske skulle ha gått ut på andra sidan, men då var det så dags. Men det gick bra såhär också.

I en enkel vändning smet hon innanför ett hinder och fick en vägran. Sedan flöt det på ganska så bra och slalom klarade hon med ett nödrop. Det fanns gott om plats att bromsa upp hunden och jag tog i för kung och fosterland och krävde att hon skulle stanna. Och det gjorde hon. Men som vanligt så for hon iväg som en projektil när jag gav henne tillåtelse och hon vinglade in i slalom.

Efter slalom stod ett litet staket med en tunnel som sista hinder. Gissa var Spice tog vägen?

När hon kom ut så stod jag bara där och tittade på henne. Hon bara satte sig ner på rumpan och visste att det hade blivit fel. Så hon fick lämna banan under min arm för andra gången den dagen.


Nästa helg är det tävling igen och i veckan måste jag träna handling. Jag tror att det har varit så mycket fokus på slalom och kontaktfält på sistone att hon alldeles har glömt hur man lyssnar. Men slalom vet jag verkligen inte vad jag ska göra åt. På träning gör hon mycket sällan fel och hon hittar ingången från alla möjliga vinklar. Ja, det är ett mysterium.


I morgon är det måndag...


 
 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

4 maj 2009 07:22

Jag är en bättre behövande:)

Tack för all hjälp, som bodrog starkt till att Vilda och jag fick en pinne igår!

Det blir tårta nästa onsdag!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Jeanette

Jeanette

4 maj 2009 09:34

Jag har också en hund som skulle kunna bortskänkas till bättre behövande. Har tävlat lydnad lördag och söndag men Sebbe kunde plötsligt ingenting! I och för sig ganska taskigt av mig att anmäla oss när jag inte tränat honom innan:).

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Ingen bild

Rebecca, Siss och vild bc.

4 maj 2009 15:47

Jag har samma problem fast med kontaktfällten. På träning är dom jättebra men på tävling hoppar han... Suck..

 
Linda H

Linda H

7 maj 2009 20:54

Jag lider med dig... Helvetesjävlaskitslalom!! Been there, done that :/

Sot missade slalomen på uppskattningsvis 90% av alla tävlingar förra året. Jäkligt frustrerande när man vet att man är mycket bättre än de andra, EGENTLIGEN.. Eller hur?! ;)

Lycka till i fortsättningen, är säker på att ni spöar skiten ur konkurenterna nästa gång!

Linda & sheltieprinsessorna

http://lindahallum.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards