Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Vi hade inte ens tur med vädret

Av Linda - 17 maj 2009 18:20


I min ålder är det inte bra med baksmälla. Vare sig den beror på alkohol eller sömbrist. Dagens baksmälla berodde definitivt på sömnbrist - hur smart är det att lägga sig 01.30 när klockan ringer 05.00? Inte speciellt, men så blev det i alla fall.


Vi kom iväg som vi skulle och vädret var bra även om solen inte direkt sken. På väg söderut såg vi varför - stora gråa moln hängde vid horisonten. Det kändes lite löjligt att ha packat ner shortsen.

När vi kom ner till tävlingsplatsen och klev ut bilen så blåste det lite och av solen syntes inte ett spår. Kallt var det också. men vad gör man? Det var bara att dra på sig täckjackan och sätta igång och banvandra.


Hoppklass 3

En rikttigt rolig bana men rysligt svår. Det gick runt hela tiden, massor med tunnlar var det och hindren stod i princip staplade på varandra.

Jag kände mig ändå positivt inställd och tyckte att jag ändå hade fördelarna på min sida. Nova är lättstyrd och jag har bra minne och jag räknade med att många skulle diska sig genom att springa fel eller inte hålla i hunden. Jag fick rätt. Det var många som diskade sig. Så även jag.

Jag sprang vare sig fel eller tappade bort hunden. Hunden tappade bort mig. I en väldigt enkel passage mellan två hopphinder stack Nova bakom ryggen på mig och tog hindret vid sidan om. Så snopet! Det var ju inte ens svårt!!

Luna fick fel redan på 4:e hindret som var slalom och diskade sig en stund senare när husse inte höll i vid en av de många tunnelpassagerna. Husse tyckte att det var Lunas fel men det tyckte inte jag. Och jag har beviset på film.


Agilityklass 3

Ytterligare en svår men rolig bana. Och lång. Det kändes som om man sprang fram och tillbaka över plan hela tiden.

Många fick fel och många diskade sig. Men inte Nova. Vi satsade för kung och fosterland och fick till ett felfritt lopp under referenstiden. 5:e plats och SM-pinne. Certet missade vi med två ynkliga hundradelar!

Fast på sätt och vis är jag glad för det - istället för certrosett fick man en liten buckla...


Hoppklass 2

En lite enklare variant av hoppklass 3. Jag vet inte hur många som tog sig igenom, men det kan inte ha varit många. Spice klarade sig igenom allt det svåra och fixade slalomen utan problem. på slutet missade hon ett enkelt bakombyte och smet i mellan två hinder. Jag blev så lack att jag inte ens försökte hindra henne från att hoppa tillbaka och diska sig.


Agilityklass 2

Även detta var en en förenklad variant av agilityklass 3. Den var helt klar för svår för vissa ekipage. Tydligen för Spice också. Redan i starten blev det fel och efter en enkel hoppsekvens missade hon långhoppet som stod rakt framför henne. Himla synd eftersom hon klarade resten av banan fint, inklusive den luriga slalompassagen. Hon missade sista porten men jag fortsatte ändå och blev diskad. Kan jag inte få pinne så tycker jag inte att det spelar någon roll att bryta och ta om. Jag vill hellre fortsätta.


Eftersom largehundarna inte ska tävla förrän imorgon så var vi klara tidigt. Vi stannade ändå kvar för att titta på några elever som tävlade i ettan. Ibland är det skönt att bara titta lite när man har tävlat klart för dagen. Tyvärr började det regna, men det var ganska mysigt att sitta i tältet under en filt och prata hund.

Tack Veronika för trevligt sällskap! 
ANNONS
 
Rebecca

Rebecca

17 maj 2009 20:04

Håller med om att det hade varit roligare om dom hade haft certrosetterna istället för pokalerna..

http://reagility.blogg.se

 
Veronica

Veronica

17 maj 2009 21:50

Tack själv för trevligt sällskap och skydd mot regnet! =)

Strålande sol i Hässleholm idag iaf!!

http://www.nogg.se/teoblondie

 
Ingen bild

Lottie

17 maj 2009 23:02

Stort tack till Magnus som stod i "Stand-by" läge hela tiden för att hjälpa mig igår om jag skulle behöva det!! Du är en klippa och du anar inte hur mycket det betyder, jag är så tacksam! Stor kram till dig!!
Zac hälsar till alla snyggingarna... själv har han fått bada idag efter ha rullat sig i något ****...
Glada hälsningar ifrån Lottie & Zac

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

17 maj 2009 23:58

GRATTIS till SM-pinnen!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se