Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 22 maj 2009

Jag hatar agility!

Av Linda - 22 maj 2009 21:50


Milde himmel vad det regnade och åskade i natt! Lite mysigt är det att ligga i värmen och höra hur det smattrar på taket. Hundarna tycker också att det är toppen för de reagerade inte ens när det smällde som värst. Hemma hade Luna legat ovanpå oss och Nova hade hängt i fönstret och vrålat.


Fast att husse skulle döma idag så behövde vi inte stressa i morse. Klasserna har varit stora och det har tagit sin lilla tid. De beräknade 10 timmarna blev till 12. Vädret har varit minst sagt omväxlande med höstkyla, åskregn, storm och sommarhetta. Ganska svårt att klä sig faktiskt.


Resultatmässigt har det varit fullständigt katastrofalt. Av fyra anmälda lopp så tog vi oss inte runt ett enda. Den som räddade äran åt familjen var Luna, utlånad till en elev. De kom sjua i den supersvåra agilitytrean och missade SM-pinnen med en placering.

Jag började dagen i klass 2 med Pirayan. Banorna var INTE snälla men det var inte det som var problemet. På något magiskt vis så får Spice bomull i öronen på tävling och ingenting fungerar. I agilityklassen klarade vi oss halvväg, ändå fram till slalom. Återigen missade hon en superlätt ingång för hon hade fullt upp med att kolla på publiken.

I hoppklassen klarade vi två hinder, ett hopp och en lång tunnel. Bra va?

Efter tunneln skulle hunden svänga tvärt tillbaka, Spice svängde inte utan tog ett annat hinder.


Jag bestämde mig för att inte deppa ihop utan satsa på min trogna Nova. Inte heller klass 3-banorna var några höjdare och domarnas diskningssignal ljöd hela tiden.

Efter A-hindret skulle hunden in i en böjd tunnel via fel ingång. Jag drog i Nova för kung och fosterland, fick henne med mig en bit innan hon helt oväntat smet tillbaka in i "rätt" tunnelingång. Disk!

I hoppklassen slogs vi från start om vem som skulle bestämma. Nova gjorde helt galna saker, sådant man ofta ser hos helt orutinerade hundar. Till slut vann Nova och vi blev diskade några hinder från slutet.

Och ja, idag HATAR jag agility!


 
ANNONS
 
Mari & Jeanette

Mari & Jeanette

22 maj 2009 22:12

Efter en sådan dag kan det bara bli bättre imorgon, vi håller tummarna för er!

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

23 maj 2009 09:00

Lugn och fin nu. Det finns en dag imorgon också... och dag efter den med:)

Vi ses i Lund!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se