Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 13 juni 2009

"In med hunden i mål..."

Av Linda - 13 juni 2009 18:50


Så skulle Emma ha sjungit om hon hade varit här idag och sett mediumhundarnas bana på SM 2009. För det som gällde var att komma i mål. Och det var endast 19 ekipage som klarade detta. 19 av ca. 60 hundar. Slarvigt eller svår bana?

Det jag skriver nu gör säkert många upprörda, men det struntar jag i för detta är mina egna privata tankar. Banan VAR svår, men inte värre än mycket annat vi vant oss vid att springa. Klass 3 är ofta värre än värst, åtminstone i södra Sverige. Snapphanefejden fick t.ex förlänga sin anmälningstid pga. för få anmälningar. Övriga landet vill inte komma till Södern och tävla för banorna är alldeles för svåra.  Och jag kan hålla med dem, klass 3-banorna  är emellanåt överjävliga med threadlar, runt om och staket till förbannelse. Men vi överlever trots att vi knorrar.  Dagens bana var inte på något vis värre än det vi brukar tävla på och jag för min del tyckte att det var en av de trevligare banorna på länge. Och det tyckte jag redan innan jag startade.  Largelagens bana däremot var något alldeles förfärlig, den var hemsk!  Jag vet inte hur många som till slut tog sig runt men det kan inte varit många fler än i small.  Och det var 3 lag. Eftersom diskat är diskat så bestämde sig många för att åka hem och inte starta imorgon fast att de får.  Mediumförarna knorrade rejält efter det individuella loppet och de tyckte att banan var alldeles för svår.  Själv kom jag inte runt felfritt, men jag kom runt. Men det räcker tydligen inte för imorgon har vi ”ingen bra agility att titta på när alla de bra är diskade.” Och vad är vi då? Fiskrens??? Och de hundar som faktiskt gick felfritt och ligger i toppen.   Står inte de för bra agility då? Vi får väl se…

Tyvärr har jag inte möjlighet att rapportera live eftersom datorn är helt puckad. Men Thomas Szabo har sänt alla loppen live med webcam på Agif’s Mästerskapssida. Länk finns på vår hemsida och på Agif’s sida.    

Och GRATTIS alla ni som varit i Höganäs idag. Vi har fått rapporter om både pinnar och placeringar. Bra jobbat!                                           
                                                                             


 
ANNONS
 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

13 juni 2009 19:01

Gå in i morgon och visa att "fiskrens" inte kan räknas bort på SM!!!

Vi håller tummarna!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Fam Clerselius

Fam Clerselius

13 juni 2009 22:18

Vi instämmer helt med föregående talare!! :-D
Heja, heja, heja!

Dessutom tycker vi att ni förtjänar guldstjärna för att ni faktiskt biter ihop & stannar efter inledande dagarnas strul & meckel!! :-)

http://www.clerselius.se/pixie.php

 
tina  och nixapixa o nayabaja

tina och nixapixa o nayabaja

14 juni 2009 21:56

Grattis till härliga insatser. Såå roligt att se era namn komma upp på listan, live, då alla de andra diskade sig en efter en...
Man trodde att den hade hakat sig :o)
Härligt kämpat

http://nixxa.bloggagratis.se

 
Anja o flock

Anja o flock

18 juni 2009 09:07

Hallojsan!
Surfar runt och inhämtar lite SM-åsikter, intressant att se vad andra tycker;)

Blir inte ett dugg upprörd över dina åsikter kring svårighetsgraden av mediumhundarnas banor -dock alldeles "fascinerad..."

Om en så fruktansvärt stor del av Sverigeeliten inte tar sig runt en svensk mästerskapsbana, tycker jag personligen, att det säger betydligt mer om banans beskaffenhet (läs Skitbana), än om svårigheten på tävlingsbanorna i södra Sverige.

(OBS! Alla mina egna diskningar, berodde def inte på banornas beskaffenhet, utan klantighet från min sida.)

Och vad gäller förlängd anmälningstid till Snapphanefejden (som är en väldigt rolig tävling!!), så är jag fullkomligt säker på, att det detta året berodde på den osannolikt tidiga sista-anmälningsdagen och inget annat.

http://www.anjasflock.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se