Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 4 juli 2009

Mormors lilla kråka. Om att tappa bort både skorna och hunden. Och om att vara bäst när det gäller.

Av Linda - 4 juli 2009 10:28


Det känns ganska konstigt att inte tävla förrän på eftermiddagen. Och det känns ännu konstigare att uträtta sina morgonbestyr, rasta hundar och handla med tävlingarna pågår för fulla muggar tvärs över gatan. Jag blir nästan lite stressad. Och stressad vill man inte bli en dag som denna när luften är varm och kvav och huden är äckligt klibbig.


Efter en lat förmiddag framför datorn är det dags att bege sig ner till tävlingsplatsen. Svettigt. Jag har inte alls lust att tävla känner jag. Men det är ju en jäkla tur att jag tar mig samman.


Hoppklass 2

Lagom svår bana som passade Spice. Tvåan fick stryk med 4 sekunder och sista pinnen är bärgad. Debut i klass 3 imorgon! *jublar*


Agilityklass 2

Lite knepigare bana. Tvingades att köra högerslalom fast att jag fegat på de senaste tävlingarna och tagit vänster istället. Gick hur bra som helst! Den här gången fick tvåan "bara" stryk med 3,5 sekund och sista pinnen i agilityklass i hamn. Debut i klass 3 även i agility.


Lagklass agility

Endast fyra lag anmälda. Som vanligt startade inte husse utan hade lånat ut Luna till en elev. Banan var lite knixig men rolig.

Spice startade först och satte en fin nolla. Luna gick jättefint men fick som väntat några tidsfel. Nova bommade av någon konstig anledning slalomingången. Jag tänkte göra ett bakombyte in och hon bara fortsatte rakt fram förbi slalom. Märkligt! Men det räckte i alla fall till seger och SM-pinne! Two down, two to go!

Den stora frågan är bara evm som ska springa med Luna på SM, hittils har husse inte presterat något eget resultat med Luna.


Hoppklass 3

Fy för den lede! Banan innehöll flera passager som var som gjorda för fel om man inte var på rätt plats. Och eftersom man inte är snabb så var man inte heller där man skulle när man behövde det. Det var längesedan jag funderade så intesivt på en banvandring och provade så många alternativ utan att känna att det ena åtminstone var liite bättre än det andra. Och när jag sedan hjälpte Lunas förare från bankanten så slog det mig att det var just så jag också skulle behöva göra. Men då hade jag inte en chans att prova förrän det var min tur.

När jag skulle starta var det inte många som tagit sig imål och det som hade klarat sig hade i alla fall 5 fel. Min plan höll ganska bra, ända fram till ett ställa där jag behövde släppa hunden tidigt och sedan springa satan till ett annat ställe för att plocka upp.

Till att börja med så krånglade det när jag skulle släppa taget och jag fick följa med en bit extra. Och när jag väl skulle gasa på så gick skosnöret upp och jag höll på att tappa ena skon. Alltså var jag inte alls på plats när Nova kom utstörtande ut den korta tunneln och vi fick leka mormors lilla kråka innan vi var på väg åt rätt håll igen. Tur i oturen så fick vi ingen vägran.

Vi kom i alla fall imål på en riktigt bra tid och låg i toppen ända fram till slutet. Och då knuffade sista hunden ner oss utanför certplats med minsta möjliga marginal och slet certet ur mina väntaden händer. Så jäkla retligt! Men vi fick i alla fall en SM-pinne som tröst.


Agilityklass 3

Den banan var inte heller helt lätt och small hade stora problem att klara av dem. Och sent på kvällen hade medium ingen större vilja att försöka. Jag startade ganska sent och kände mest att det fick bära eller brista. I en passage höll det just på att brista eftersom Nova överraskade mig med att hoppa ett hinder i en annan riktning än jag hade tänkt mig. Men det var bara att hänga på.

Till min stora glädje kom vi imål med noll fel och strax under fyra sekunder till godo på referenstiden. Och vår satsning höll. Vi slutade på andra plats, slagna med minsta möjliga marginal av ett fullcertat ekipage, vilket betydde att VI FICK CERTET!!! *jublar igen*


Även om dagen blev så sen och pristutdelningen inte började förrän en god stund efter 21.00 så kunde inget förstöra min dag. Senare kvällen åt vi en lätt middag i goda vänners lag och vi kom inte i säng förrän efter midnatt. men vad gör det liksom?



 
 
Sara

Sara

5 juli 2009 11:46

grattis till er,
det är ni värda

http://lunaqueen.blogg.se

 
Rebecca

Rebecca

5 juli 2009 16:56

Tacktack och grattis själv! Både till SM-pinnar och Spice-pinnar! Roligt att Spice bara går in o piskar till alla lite, haha :) Lycka till i debuten ikväll! :)

http://www.reagility.blogg.se

 
Ingen bild

Rebecca igen

5 juli 2009 17:08

Och stort grattis till certet också såklart! :D

 
Ingen bild

Camilla

5 juli 2009 17:09

WOOOOW Grattis vilken superdag.
Där ser man vad klibbigt skinn kan göra.

Kramizar Camilla

 
Lottie

Lottie

5 juli 2009 17:42

Härligt, härligt, härligt!!! STORT GRATTIS!!!
Kram Lottie & Zac

http://www.toktassar.se

 
Katja

Katja

5 juli 2009 19:50

Jätte GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Till cert å smpinnar å uppflyttningar Snacka om att det har varit Eran helg :-)
Ett Jätte grattis igen..
Hoppas allt e bra med er
Kramisar

http://stacey-roy.zoomin.se

 
Ingen bild

Tina

5 juli 2009 20:12

Grattis till cert, pinnar, uppflyttningar och vad mer. Vilken helg!!!

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

5 juli 2009 20:26

GRATTIS!!!! Vilken helg!!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Anki/Dumle

5 juli 2009 20:35

GRATTIS! Bra kämpat!!

 
tina  och nixapixa o nayabaja

tina och nixapixa o nayabaja

6 juli 2009 07:16

Sååå superoligt, vilken helg ni haft. GRATTTTIS - Cert, sm-pinnar- uppflytt och härliga tider :o)
Vilken känsla när belöningen kommer i hamn :o)
Ses i em. Kramkram

http://nixxa.bloggagratis.se

 
Mari & Jeanette

Mari & Jeanette

6 juli 2009 10:23

Ett jättestort grattis till helgens alla framgångar, kul att visa att galningarna från Dårpippiland faktiskt är något att räkna med! :D

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards