Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 juli 2009

Trädgårdsarbete

Av Linda - 12 juli 2009 11:52


Tänk att "vi ska bara" kan resultera i så mycket arbete och träningsvärk!

I går drog vi igång projektet att sätta staket runt hela tomten. Vi har turen att ha höga häckar, men Nova har redan hittat alla kryphålen och piper igenom så fort hon får en chans. Så vi köpte grönt hönsnät som ska sättas upp i häcken. Igår skulle husse börja med att klippa bort de grenar som stack ut för mycket, men då fick han sig ett ryck och lånade en eldriven häcksax och gav sig i kast med häcken. Det var välbehövligt och det blev inte så mycket kvar av häcken, men idag har stackars husse ont i hela kroppen. Det tog hela eftermiddagen att fixa med häcken och något staket blev inte uppsatt.

Knät har förresten inte blivit ett dugg bättre. Under helgen har de flesta vi träffat gissat på att det är menisken som är trasig. Tyvärr har vår super-duper-husläkare semester och han kollega är ett riktigt pucko. Husse ringde honom i fredags och han blev totalt avfärdad. Så nu ska vi försöka få tag på en ortoped istället.


Under tiden husse brottades med häcken så gick jag själv en ganska ojämn rond mot ogräset. Man kan säga att jag förlorade. Jag har fått en massa välmenta tips om Round Up och annat och jag vet att det är väldigt effektivt. Problemet är bara att jag vill ha mina övriga växter kvar.

Ett annat problem är det stora körsbärsträdet som står väldigt olämpligt. Jag hade planerat att helt utan skrupler såga ner skiten, för körsbär är inget vi äter. Men när vi kom hem från semestern så upptäckte jag att bären i trädet inte var körsbär utan snarare biggaråer eller moreller. Och det är nästan helgerån att såga ner det. Men trädet står fortfarande fruktansvärt dumt placerat.


Just nu brottas jag mest med frågan om hur mycket tid jag vill lägga ner på trädgården i sommar med tanke på att vi ska "bygga om" lite till nästa vår. Frågan är vad som kan ses som förberedande arbete och vad som är onödigt arbete. Jag funderar lite på att helt enkelt ta hit en trädgårdsarkitekt som får titta på eländet och lämna förslag. Jag har en ganska god idé om hur det ska se ut i grova drag, men finliret är lite dimmigt.

Ja, det får väl bli en senare fråga. Nu ska jag sätta staket.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

12 juli 2009 23:00

Grön asfalt med målade blommor på är ett tips;)

 
tina  & c/o

tina & c/o

15 juli 2009 10:32

Hoppas Magnus mår bättre :o) Själv är jag nästan handikappad i ryggen, vet inte vad det är. Men tur att det har gått ngr dagar- i förrgår skulle jag inte kunnat ha springa med Nixxa - ikväll har vi ju vår sammarcupen och Elisabeth ska examineras. Jag måste ju gå förbi tjejen som ligger på samma ledande placering som oss. Vi behöver vinnande poäng :o)Kram

http://nixxa.bloggagratis.se

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

17 juli 2009 18:00

Hoppas att ni båda överlevde dagens tapetsering:)

Vi ses i Hässleholm!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se