Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Bland tapetklister och målarfärg

Av Linda - 17 juli 2009 17:52


Det är faktiskt så jag kan förstå varför par som hållit ihop i många år delar på sig strax efter att de skaffat hus. För är det något som kan orsaka skilsmässa så är det tapeter och färg. Kanske inte nödvändigtvis valet av dessa utan mera i vilken ordning arbetet ska utföras, NÄR det ska utföras och VARFÖR det ska utföras överhuvud taget. Mitt genustänk får väl nog inte beröm när jag säger att det till 90% är mannen i huset som krånglar. Han håller snällt med frun i frågan VARFÖR och VILKEN färg, och han betalar till och med snällt för kalaset, men sedan tar det stopp.


Jag har gjort det extra obekvämt genom att sätta en deadline - när semestern är slut ska det vara klart. För jag vet att när vi väl börjar jobba igen och kurserna drar igång så har vi noll och ingen tid över för måleri. Så det betyder att huset blir "beboligt" först nästa sommar. Ordet beboligt står inom citationstecken eftersom att det går att bo här uppenbarligen, men det mesta är fortfarande nerpackat eftersom ingen av oss har lust att packa ner och flytta undan när vi sedan får tid att måla. Och tänker man efter så har vi ju då egentligen TVÅ bra anledningar att bli klara innan semestern är slut.


Detta lyckades jag få husse att förstå idag på eftermiddagen. Han har nämligen bara en veckas semester kvar och då tävlar vi Snapphanefejden. Jag vet inte om han trodde att hans semester var evighetslång, men när jag ritade och berättade och till slut hotade med att sätta upp sovrumsväggen på egen hand, då gick det upp ett ljus.


Nu är jag nog lite oförtjänt elak mot husse, men efter snart tio år tillsammans så vet jag hur vi funkar och hur det brukar sluta. Och nästa års planer inkluderar ett trädäck, en pergola och ett vattenfall så då har vi inte tid med sovrumsväggar.


Husse knä har för övrigt inte blivit bättre. Husläkaren vikarie påstod att det var en stukning och vägrade ta emot husse för att återbesök. Som tur är så ersattes vikarien av en annan vikarie som skickade husse till röntgen bums. Eftersom den inte visade något så kommer det en remiss på en magnetröntgen. Dit är det bara väntetid på 20 veckor ungefär. Så under tiden får jag träna, tävla poch promenera själv, och har någon lust att göra mig sällskap så säger jag inte nej.


Idag bjuder jag på före och efterbild av mitt vardagsrum som blev klart för en stund sedan. Det är nersänkt i förhållande till resten av huset och jag har stått i matrummet när jag fotograferade och tyvärr kom räcket - eller barhänget som någon kallade det - med på en av bilderna.


  


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Mari

17 juli 2009 19:24

Tjusigt, tjusigt!

 
Katja

Katja

17 juli 2009 20:46

wow jätte snyggt ju:-)

http://stacey-roy.zoomin.se

 
Ingen bild

Linda

17 juli 2009 21:06

Tack, jag är själv jättenöjd! Mycket improviserat, men ibland blir det bäst.

 
emma!!!

emma!!!

17 juli 2009 21:58

super fint må jag säga, moa och magnus kan ju hålla varann sällis när vi tränar nästa gång..

http://nogg.se/emmalaurin

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

17 juli 2009 22:25

Snyggt som tusan! Ljust och fint!

Jag behöver röra på fläsket, så jag promenerar gärna med dig:) Jag jobbar måndag- onsdag, sen är det semester!!!

Vi ses!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Camilla

18 juli 2009 02:42

Jätte fint!
Har också haft problem med mitt knä var hos dr på måndagen fick tid till magnetröntgen på tisdagen.....Börja på sjukgymnastik på torsdagen... Snabba ryck.

 
tina

tina

18 juli 2009 10:27

...fast man tycker olika så blir det oftast bra i slutändan och det är nog tur att de tycker till ibland (inte för ofta bara hihihi)
Vad ljust och fint det blev :o)
kram

http://nixxa.bloggagratis.se

 
tina

tina

22 juli 2009 09:11

Min dator har PAJAT !!!! KATASTROOOOFFFF
Jag kommer inte in på min mail - men hoppas att den blir frisk, den är på sjukan för tillfället :o)
Super lycka till med alla lopp nu - och Linda, spring så in i h-v :o)

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se