Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 24 juli 2009

Rapport från Snapphanefejden - dag 3

Av Linda - 24 juli 2009 19:38


Ingen officiell klass idag utan enbart Arion Agility Cup. Alla storlekarna började på varsin hoppklassbana i morse och efter lunch samlades vi på agilitybanan för gemensam final i respektive storleksklass. Väldigt trevligt! Ida Pettersson var föredömlig som speaker. Inte nog med att hon berättade en massa om de olika ekipagen, hon upplyste även de tävlande om exakt hur mycket de hade att gå på för att gå upp i ledningen.


I hoppklassen startade jag först med Nova. Banan var inte helt lätt och många diskade sig. När jag startade ledde Rosa och Mascot på en helt outstanding tid. Nova gick som ett skållat troll. In i det sista hade jag funderat på hur sjutton jag skulle handla, men i sista sekunden beslöt jag mig för att köra så som jag hade gått. Och tur var det för Nova gjorde ett kanon lopp och kom in på andra plats, endast 3 sekunder efter Mascot.

Luna gick jättefint med reservförare, men diskade sig tyvärr i en tunnel precis på slutet.

När jag startade med Spice hade ytterligare två ekipage gått nolla och klämt sig in mellan Mascot och Nova. Jag bestämde mig för att ändra handlingen trots allt för att ge Spice en bättre väg till slalomingången, men samtidigt ge mig själv en sämre väg till nästa svåra passage. Men jag hann! Jag kan verkligen springa fort om jag måste. Spice klämde sig in precis före Nova i resultatlistan och jag hade båda mina hundar 10-i-topp, Spice på fjärde plats och Nova på femte.


Först satt vi och tittade på hela smallfinalen och det var nästan mer spännande än på SM. Ida piskade upp spänningen och publiken led med de ekipage som diskade sig. Ekipagen på pallpalts fick springa ärevarv till härlig musik och publikens jubel.

Och när det var dags för medium var jag riktigt nervös. Med ett sådant slagläge får man bara inte göra bort sig.

Jag flyttade Nova i startlistan så att hon fick starta först av de ekipage som gått imål i hoppklassen. Hon gick jättefint och tog det fruktade kontaktfältet på balansen. Och därefter pep hon kvickt in i fel tunnelhål som låg bara någon meter bort. Jag blev faktiskt riktigt besviken och sa ett fult ord.

När det blev dags för Spice trodde jag faktiskt att jag skulle dö av nervositet. Om jag lyckas få med henne till SM så får jag nog äta Valium inför sista dagen. Jag lovade Spice en våffla till kvällsmat hon vi kom imål felfritt.

När vi hade klarat den svåra passagen med balansen och fel tunnelhål så kunde jag inte låta bli att jubla högt. Som följd höll Spice på att missa slalomingången. Men det redde upp sig och vi skulle bara klara av den sista svåra tunnelpassagen. Det höll på att skita sig och jag fick kalla och klappa som en tok för att bryta hennes linje, men vi klarade det med ett nödrop och gick upp i ledningen.


Kvar var tre starka ekipage som mycket väl kunde hålla oss utanför prisplatsen. Sheltien Ella gjorde en nolla på snabbare tid än Spice. Enligt husse skulle hon egentligen haft en vägran i slalom, men det missade domaren.

Zico och Per var ett stort hot och de började så bra att jag såg pallpaltsen försvinna i fjärran. Men så tar Zico helt oväntat slalom bakifrån istället för balansen och blir diskad.

Mascot trodde jag väl egentligen inte skulle göra bort sig, men hoppas kan man ju. Men Rosa höll ihop det och de vann såklart.

Spice och jag kom trea och fick springa ärevarv tillsammans med de andra. Så jäkla häftigt!


Och senare på kvällen fick vi kliva upp på prispallen och ta emot vårt pris på 250:- i kontanter, ett läderkoppel med tillhörande halsband samt en SnapphanefejdenT-shirt.

Spice ska såklart få sin utlovade våffla, vi ska alldeles straxt äta. 
ANNONS
 
Sara

Sara

25 juli 2009 09:17

Grattis till er!
Det är ni värda

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

Camilla

25 juli 2009 15:44

Vill bara grattulera till dagens rsultat med "Spisan Fisan"(lör25/7) Det måste du vara jätte nöjd med.

Camilla

 
Mia och "Pinn Vilda"

Mia och "Pinn Vilda"

25 juli 2009 18:15

GRATTIS till er placerng och till ett rally lopp med Spice. Fort, fort, fortare och det gick!

Grattis igen!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Tina

26 juli 2009 21:54

Grattis till 3e platsen. Jätte bra

Tina&Higgins&resten

 
Lottie & Zac

Lottie & Zac

26 juli 2009 23:19

Hejsan!
Vi har ju inte fått se ett ända litet lopp från er helg. Men stort grattis till 3:e placeringen i alla fall!
Zac är avundsjuk på lillasyster som fått våffla... han har minsann inte fått något mer än ett tråkigt märgben =)

Kram Lottie & Zac

http://www.toktassar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se