Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg under juli 2009

Av Linda - 5 juli 2009 12:55


Inatt har vi sovit så gott, så gott! Mätta, belåtna, lite berusade och lagom svalt i husvagnen. Vad kan man mer begära?


Nu på förmiddagen har jag inte låtit mig stressas utan skött mitt i lugn och ro. Lagom till lunchuppehållet/skottpausen drog jag mig ner till banan för att försöka ladda inför lagklassen. Vädret visade sig inte från sin bästa sida och jag fick faktiskt ta på mig fleecen eftersom det var lite kallt.


Idag var det hoppklass och den var lååång. Och full med tunnlar. Det var bara en sak som gällde - fullt ös medvetslös och att inte spring vilse. Spice var laddad till tänderna och helt oregerlig i kopplet och det kände som om hon inte skulle vara med mig på banan alls. Men det var hon och vi störtade i mål på en riktigt bra tid. Luna gick med reservförare idag, någon hon aldrig sprungit med tidigare. Det gick finemang ända fram till näst sista hindret där Luna vägrade svänga och istället drog rakt fram och blev diskad. Och då var ju hela laget diskat. Jag körde Nova i alla fall och jäklar vad hon gick!


Sedan rullade det på med farlig fart i programmet. Många hade strukit sig på grund av den sena tidsplanen och klasserna rullade på.


Hoppklass 3

Banan var baserad på lagklassen med alla tunnlarna och den var 179 meter lång. Jag stönade när jag hörde det; så lång bana i mördande tempo med tre hundar, jag var säker på att jag skulle dö.

Jag startade först med Nova och hon gick som ett skållat troll. Vi var felfria ända fram till slutet där hundarna skulle in i en död tunnelingång på en krt tunnel. Nova kom alldeles för snävt på och krockade med den gigantiska nummerskylten. När hon provade igen så tog det stopp igen, men vi fick bara en vägran för det. Tiden räckte inte till någon bra placering.

Sedanvar det Lunas tur. Hon överraskade mig med ett ha ett hyfsat tempo och kliva in på en 3:e plats. Det höll ju såklart inte.

Sist ut var Spice. Banan passade inte alls henne eftersom den krävde en förare som kunde hänga med. Så det blev lite fulsnurrar här och var men kom i mål felfritt. Tiden var inte jättebra men under referenstiden.


Agilityklass 3

Husses bana, kul med utmanande vägar. Nova gick jättefint ända fram till slutet då man skulle ta ett staket efter långhoppet. Av någon anledning trodde hon att jag ville att hon skulle in mellan hindren i staket och sedan hoppade hon glatt tillbaka. Lite retligt, för en bra nolla räckte långt.

Spice var trött i sitt lilla pirayahuvud och missade en threadle i starten. Jag lyckades hindra henne från att hoppa tillbaka, istället tog hon sig tid att nosa på bommen. Resten av banan gick hur bra som helst och vi kalrade till och med referenstiden.

Luna var en total katastrof och jag hade igen ork kvar. Avhopp på balansen, vägran på hindret efter och vägran i slalom. Hela banan togs dessutom i snigeltempo. Vi fick hur många fel som helst.


Jag var rätt glad att dagen var slut och att vi kunde sätta oss ner i lugn och ro. Jag fick åka en sväng till Willys och proviantera, och det var bara så lång kö i kassan. När jag kan tillbaka hade husse och några bekanta dukat upp i förtältet och tänt ljus och vi kunde avsluta en trevlig helg med att äta och dricka gott.



Av Linda - 4 juli 2009 10:28


Det känns ganska konstigt att inte tävla förrän på eftermiddagen. Och det känns ännu konstigare att uträtta sina morgonbestyr, rasta hundar och handla med tävlingarna pågår för fulla muggar tvärs över gatan. Jag blir nästan lite stressad. Och stressad vill man inte bli en dag som denna när luften är varm och kvav och huden är äckligt klibbig.


Efter en lat förmiddag framför datorn är det dags att bege sig ner till tävlingsplatsen. Svettigt. Jag har inte alls lust att tävla känner jag. Men det är ju en jäkla tur att jag tar mig samman.


Hoppklass 2

Lagom svår bana som passade Spice. Tvåan fick stryk med 4 sekunder och sista pinnen är bärgad. Debut i klass 3 imorgon! *jublar*


Agilityklass 2

Lite knepigare bana. Tvingades att köra högerslalom fast att jag fegat på de senaste tävlingarna och tagit vänster istället. Gick hur bra som helst! Den här gången fick tvåan "bara" stryk med 3,5 sekund och sista pinnen i agilityklass i hamn. Debut i klass 3 även i agility.


Lagklass agility

Endast fyra lag anmälda. Som vanligt startade inte husse utan hade lånat ut Luna till en elev. Banan var lite knixig men rolig.

Spice startade först och satte en fin nolla. Luna gick jättefint men fick som väntat några tidsfel. Nova bommade av någon konstig anledning slalomingången. Jag tänkte göra ett bakombyte in och hon bara fortsatte rakt fram förbi slalom. Märkligt! Men det räckte i alla fall till seger och SM-pinne! Two down, two to go!

Den stora frågan är bara evm som ska springa med Luna på SM, hittils har husse inte presterat något eget resultat med Luna.


Hoppklass 3

Fy för den lede! Banan innehöll flera passager som var som gjorda för fel om man inte var på rätt plats. Och eftersom man inte är snabb så var man inte heller där man skulle när man behövde det. Det var längesedan jag funderade så intesivt på en banvandring och provade så många alternativ utan att känna att det ena åtminstone var liite bättre än det andra. Och när jag sedan hjälpte Lunas förare från bankanten så slog det mig att det var just så jag också skulle behöva göra. Men då hade jag inte en chans att prova förrän det var min tur.

När jag skulle starta var det inte många som tagit sig imål och det som hade klarat sig hade i alla fall 5 fel. Min plan höll ganska bra, ända fram till ett ställa där jag behövde släppa hunden tidigt och sedan springa satan till ett annat ställe för att plocka upp.

Till att börja med så krånglade det när jag skulle släppa taget och jag fick följa med en bit extra. Och när jag väl skulle gasa på så gick skosnöret upp och jag höll på att tappa ena skon. Alltså var jag inte alls på plats när Nova kom utstörtande ut den korta tunneln och vi fick leka mormors lilla kråka innan vi var på väg åt rätt håll igen. Tur i oturen så fick vi ingen vägran.

Vi kom i alla fall imål på en riktigt bra tid och låg i toppen ända fram till slutet. Och då knuffade sista hunden ner oss utanför certplats med minsta möjliga marginal och slet certet ur mina väntaden händer. Så jäkla retligt! Men vi fick i alla fall en SM-pinne som tröst.


Agilityklass 3

Den banan var inte heller helt lätt och small hade stora problem att klara av dem. Och sent på kvällen hade medium ingen större vilja att försöka. Jag startade ganska sent och kände mest att det fick bära eller brista. I en passage höll det just på att brista eftersom Nova överraskade mig med att hoppa ett hinder i en annan riktning än jag hade tänkt mig. Men det var bara att hänga på.

Till min stora glädje kom vi imål med noll fel och strax under fyra sekunder till godo på referenstiden. Och vår satsning höll. Vi slutade på andra plats, slagna med minsta möjliga marginal av ett fullcertat ekipage, vilket betydde att VI FICK CERTET!!! *jublar igen*


Även om dagen blev så sen och pristutdelningen inte började förrän en god stund efter 21.00 så kunde inget förstöra min dag. Senare kvällen åt vi en lätt middag i goda vänners lag och vi kom inte i säng förrän efter midnatt. men vad gör det liksom?



Av Linda - 2 juli 2009 21:05


Japp, ibland blir det inte alls som man hade tänkt sig. Min vision om den första semestervecka innefattade två flitiga människor som samlade vuxenpoäng, ganska många lite färg, spackel och tapetklister. Man kan lungt säga att min vision sprack.

Det första som hände var att husse ju skadade knät när vi var i Borås. Så på måndagen blev det såklart inget gjort eftersom husse har jätteont. I tisdags var han hos doktorn som konstaterade att det var en stukning och att han skulle vila. Samma dag drabbades jag av ett kraftigt yrselanfall och sov bort större delen av dagen.

Lägg sedan till detta en ofantligt tryckande värme. Vare sig husse eller jag gillar när det är såhär varmt och vi har i princip vägrat gå utanför dörren. Jag får en fruktansvärd huvudvärk och husse blir segare än vanligt. Åskat har det gjort i flera dagar, men inte hjälper det. Värmen är ju lika tryckande i alla fall.



Men lite har vi i alla fall fått gjort, även om det blir svettiga pauser mellan varven. Bland annat så hittade jag ett köksbord på Blocket, ett likadant som vi bestämt att vi skulle köpa på IKEA. Inspirerade av det nya bordet satte vi lite fart och fick möblerat om i lådor och skåp. Nu har vi nästan ett fungerande kök.


Igår när jag till slut resignerade inför värmen och beslöt mig för att ta på bikinin så kunde jag konstatera att överdelen legat och torkat i vinter och nu var alldeles knastrig i resåren. Det gick ju att lösa här hemmavid, men till helgen åker vi ju bort en vecka och bad ingår definitivt i planen.

Så idag har vi, hemska tanke, varit på Väla och shoppat. På Lindex blev det jackpot med en gång och jag gick därifrån med ett par vita linnebyxor, underkläder och tre toppar inhandlade på rea. Me like!

Givetvis hade de inga bikiniöverdelar för storbystade så jag drog vidare till underklädesaffären. Men till och med där gick jag bet. Allting var urplockat såhär långt in på badsäsongen. Det bästa jag hittade var en komplett bikini i svart, mycket enkel, för bara 999 pengar. Skulle inte tro det nej!

Tack och lov så finns det ett annat köpcentrum i grannbyn och där hittade jag en överdel med 25% rabatt.



Meningen var annars att vi skulle städa husvagnen och göra den redo för veckans äventyr. Men en blick på termometern sa mig att jag inte var intresserad av att hoppa in i en husvagn som stått parkerad i tropisk hetta i två veckor. Antingen så får vi göra det senare ikväll, eller varför inte imorgon bitti? Då ska vi ändå upp med tuppen för då kommer sotaren, det stod det på en lapp som låg i vår brevlåda när vi kom hem.


Det är förresten lika bra att vi bekantar oss med traktens alla hantverkare. I morgon kommer som sagt sotaren och när vi kommer hem så måste vi har tag på en VVS-firma som kan fixa pannan och koppla in vattnet i tvättstugan och laga vattenutkastaren i carporten. Och i slutet av månaden kommer Anticimex och kollar varför vi har så förbaskat mycket spindlar över allt. Jag hatar spindlar och de är och spinner i hela huset hela tiden. I min rena tvätt, i garderoberna, längs golvlisterna...

Så, nu fick jag gåshud bara av att skriva om lite spindelväv.


Nu tror jag faktiskt att det ÄNTLIGEN är dags för lite kvällsmat.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards