Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 september 2009

En riktigt härlig dag!

Av Linda - 12 september 2009 18:24


Idag har vi varit och tävlat agility på vackra Sofiero. Vädret har varit helt underbart och tidvis blev det stekhett, men det gjorde liksom inget. Att kunna sitta där i solen vid ringside och veta att man inte behövde passa starter på någon annan banan kändes väldigt lyxigt.

Domare för dagen var Bernt Huppe från Österrike. Redan när vi skrev ut banan i torsdag kväll så fick jag en bra känsla. Linjerna i banan var fina och helt annorlunda än de tajta knixiga banor vi tävlat på sistone. Och nej, jag åkte såklart inte och byggde upp banan och tränade på den.

Ändå var det gott om diskningar och andra missar och det blev inte självklart vem som skulle vinna.


I agilityklassen startade jag först med Spice. Det var nog inte det snyggaste loppet vi gjort, men det räckte minsann till en 4:e plats och CERT! Tjohoo, andra certet på lika många veckor!

Nova gjorde något så otänkbart som att tjuvstarta. Jag såg det såklart inte men publikens oh och ah fick mig att inse att någon var i görningen. Jag räddade det hela men som tack diskade Nova sig halvägs in i banan.


Efter agilityklassen fick jag tokspringa upp till utställningsringen där Sols förtvivlade matte stod utan sin hund. Bedömningen hade gått jättefort och helt plötsligt var det dags för Sols klass. Så jag fick ta hunden under armen och springa dit. Klassen var så stor att den delades i två delar, så vi hann fixa till Sol lite i alla fall och torka svetten ur pannan. En slät etta blev resultatet och kritiken var väldigt fin. Den kommer på hemsidan så småningom.


    


 Lite shopping hann jag med innan det var dags för hoppklassen. Också den var en riktig feeel-good-bana och precis som agilityklassen så var den inte trång och knixig, men den skördade ändå sina offer.

Den här gången startade jag först med Nova och jag gjorde stort besvär med att hon skulle sitta kvar. När jag nästan är på plats uppfattar jag en svart hårboll i ögonvrån. Nova hade tjuvstartat igen! Så det var bara att hänga på. Jag var ganska arg på henne - att börja tjuvstarta vid sju års ålder går verkligen inte för sig - och höll henne ganska hårt.

Väl imål uppfattade jag inte tiden men förutsatte att vi hade fått tidsfel. men till min stora häpnad, speciellt nu som jag läst resultatlistorna och sett vilka bra hundar vi egentligen slog, så räckte Novas tjuvstart till en 3:e plats och CERT!

Nu är det "bara" ett cert kvar till championat. Och SM-pinne blev det också, så nu ska vi se till att ta de två sista så att vi kan koncentrera oss på att tillverka nya bebeispirayor.


  



 
 
Mari & Jeanette

Mari & Jeanette

12 september 2009 19:08

Ett jättestort grattis till flickornas CERT, det är ni väl värda!

http://www.slimminge.nu/klockaregarden

 
Mia med flock

Mia med flock

12 september 2009 19:47

Vilken jackpot!!! Stort grattis!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
LunaQ

LunaQ

12 september 2009 21:09

riktigt härligt att se din glädje

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

svärmor

12 september 2009 21:51

Tack för den goda maten och trevligt umgänge och glädje tjutet hänger nug kvar på Sofiero länge. Grattis

 
Ingen bild

camilla

12 september 2009 23:04

Fy faseen vad det kan gå. Super grattis.
camilla

 
Ingen bild

Russellmatten

13 september 2009 08:02

Vilket flyt ni har!!! GRATTIS!!!

 
Veronica

Veronica

13 september 2009 15:33

Stort grattis! Inte dåligt att ta cert med två hundar samma dag! =)

http://www.nogg.se/teoblondie

 
Bea

Bea

13 september 2009 17:40

Fantastiskt roligt! STORT grattis!!! (Fast kväv inte hunden med den där rosetten bara ;-))))

http://web.me.com/banksia

 
emma!!!

emma!!!

13 september 2009 17:43

wow jag har den bästa uppfödaren, som springer med hundar under armen genom banorna och tar cert på samma dag!! stort stort grattis!!!! jag är så glad för din skull!!

KRAM

http://emmalaurin.bloggagratis.se

 
Katja

Katja

14 september 2009 09:07

Härligt härligt ju... Jätte Grattis till era prestationer i helgen.. Helt underbart ju:-)

http://stacey-roy.zoomin.se

 
Ingrid

Ingrid

14 september 2009 16:14

Nej men!
Grattis till CERT! synd jag missade loppen, själv satt jag och skrev som besatt i en annan ring som ringsekreterare......
medan Amika var i annan ring med husse och blev BIR, vi är ju bara i klass 1 ännu så vi fick nöja oss med att ställa ut.

http://www.kennelsandskogen.se

 
ti

ti

14 september 2009 22:29

Men vilken superduperhelg :o) :o)
Supetrgrattis till härliga framgångar....

Kramkram

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards