Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

"Ledig" helg

Av Linda - 18 oktober 2009 17:49


Ja, denna helgen har vi varit "lediga". Himla skönt att inte behöva åka iväg någonstans. Men tro inte att vi var sysslolösa för det! Näpp, för som någon sa så är man aldrig ledig när man har hus. I torsdags var mamman med de gröna fingrarna här och begrundade resterna av min trädgård. Eftersom vi inte har haft någon fungerande vattenutkastare och jag inte orkat vattna allt för hand, så har trädgården sett lite si och så ut. Och så är det ju allt förbannat ogräs också som jag inte hunnit med. Nu när allting börjar vissna och ruttna så ser trädgården verkligen bedrövlig ut. Planerna för nästa år är givetvis stora och många så jag fick ta mamma till hjälp för att strukturera upp och skjuta på en del göromål till våren. Det som var mest akut var att få ner alla de lökar som jag i ett hysteriskt anfall av energi inhandlade för några veckor sedan.


Igår bytte duktiga husse däck på alla bilarna och såg till att de blev i topptrim inför vintern. Stackars Volvon tömdes på alla bra-att-ha-prylar och städades grundligt invändigt. Jag riktigt såg hur den lättade flera kilo. Medan husse pysslade med sådant så tog jag hand om vårt hem samt lite pappersarbete. Vi har två kurser nästa vecka och så arrangerar vi kurs för Annica Aller hela nästa helg. Och jag är inte hemma på "hela" veckan. För jag har trots allt, efter mycket stötande och blötande, bestämt mig för att åka och para. Och till Stockholm åker man inte över en dag sådär, onsdag till fredag kommer jag att vara borta.

Det var medlemsmöte på klubben under eftermiddagen men det fick husse åka på själv. Jag var inte klar med mina göromål och tyckte inte att det fanns anledning att vara borta båda två då. Och så kände jag att jag behövde lite tid för mig själv.

På kvällen var vi sedan hos min syster och hennes familj och käkade. Väldigt trevligt och jag hoppas vi får möjlighet att göra om det snart. Hennes underbara barn är väldigt trevliga att vara moster åt.


Det blev lite gott att dricka igår och jag blev nog faktiskt lite på lyset. Så det blev en sen morgon idag. Slö frukost framför TV:n, när hade jag det senast?

Vi hade tid hos fotografen idag, Happy Dogs var på sitt årliga besök på Bialitt. Efter ett svettigt besök där så åkte vi hem och tog tag i trädgården. Äntligen!

I rabatten intill planket stod en sån där grön vågig plastremsa som ska tjäna som avgräsning mellan rabatt och gräsmatta. Den stod istället intill planket för att hindra jorden från att rinna ut på andra sidan och in i carporten. Den hade definitivt sett sina bästa dagar och så fort jag krattade så lossnade stora bitar. Miza tycker att de är jättekul och tuggar gärna på dem och jag är livrädd att de ska fastna i hennes lilla mazarinmage.

På andra sidan huset, i en annan rabatt, låg helt omotiverat en rad med tråkiga cementplattor. Gissa var de är nu?

Den gröna plastremsan är ett minne blott och istället står plattorna snyggt och prydligt på högkant intill planket längs hela rabatten. Så himla skönt att det äntligen är gjort!


Sista av allt petade jag ner all lökarna. Jag har aldrig planterat lökar men jag hade föreställt mig att man grävde en grop och tippade i påsen innehåll. Men så fick man tydligen inte göra. Varje lök skulle bo i en egen grop med bra avstånd till nästa lök. Jag hade trott att jag skulle ha för lite lökar. Nu visste jag istället inte var jag skulle göra av all lök. Jag försökte visualisera all blomterprakt, men det gick sådär. Det är bara till att hoppas att jag inte råkar gräva upp dem till våren eller att Spice hittar dem innan dess. För vem kan vara utan rosa/röda tulpaner, rosa vårlök, allium och svarta tulpaner?



  




  




























 
 
Ingen bild

Anki/Dumle

18 oktober 2009 19:23

Så härlig helg. Vi har också varit ute i det underbara höstvädret men vi har städat i ett hörn av trädgården. Är nöjda och trötta, mycket räfsande och skyfflande men nu är det gjort. Visst är det härligt eller hur?

 
Sara

Sara

18 oktober 2009 20:09

Du har varit så duktig Linda :)
Hälsa Stockholm så mycket och njut av veckan så mycket du kan

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

jatte

18 oktober 2009 21:05

Du är duktig du, höst fint i trädgården och allt

 
Ingen bild

Camilla

19 oktober 2009 00:06

Vårlökar ska inte planteras en och en ....ser inte klokt ut när dom kommer upp med jämna avstånd...brrrrrr.. Våren ska komma upp i stora maffiga klungar. (Eller vad det nu heter.)

Kram camilla

 
Ingen bild

Ulrika

19 oktober 2009 13:34

Vad man hinner mycket en ledig söndag. Men det lär inte gå många helger förrän jag längtar efter att tävlingarna ska starta...

 
Ingen bild

Russellmatten

20 oktober 2009 09:49

En kul grej man upptäcker första våren i ett nytt hus, är att den som bodde där innan oxå har satt en massa lökar - men inte alls på samma ställe som man själv hade tänkt sig :-))

 
tina

tina

23 oktober 2009 17:38

Jättekul att du kom och hälsade på så vi fick klämma på Mizaflisan - Naya var nöjd i alla fall. Typiskt att jag hade 100 saker att göra bara - men, men vi fick ihop det. Hoppas det gick bra idag och att du har kommit hem helskinnad .
Kramkram Ta hand om mamman :o)

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards