Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2009

Kurs för Annica Aller

Av Linda - 26 oktober 2009 16:34


Alla turer kring Novas parning hade gjort att jag nästan glömt bort att jag och Spice skulle gå kurs hela helgen. När man har hållit på att arbeta länge med något, som arrangemanget kring en kurs, så känns det nästan lite blaha när man väl är där. Jag var faktiskt inte vidare på topp när vi drog igång.


Stället vi till slut hade fått lov att hyra var alldeles perfekt. Vi började inomhus i det kombinerade köket/lektionssalen. En efter en kom deltagarna ut från toaletten och var helt förundrade över doftljusen där inne. Agilityförare är inte bortskämda med doftljus och mjukt toalettpapper, det brukar vara mörka bajjamajjor som gäller.

Efter presentationen var det dags att jobba. Vi fick börja med att springa en agilitybana så att Annica fick se hur långt vi hade kommit. Sedan gick hon snabbt igenom förberedande av sväng och så fick vi jobba med starten. För min del gick det sådär, jag är så väldigt medveten om att jag inte har tränat speciellt seriöst de senaste månaderna.

När vi sedan gick vidare till nästa sektion av banan så fick vi jobba vidare med starten själva. Efter det följde teknikträning och olika ingångar i slalom. Jag fick förklaringen till varför Spice slalom är så "långam" och varför hon ibland ramlar ur första porten. och så fick jag tips om hur jag kan prova om enbensteknik kan passa henne bättre. Så det ska vi pula lite med i vinter.

Sist jobbade vi med fart kontra kontrollerade svängar. Precis som i den första övningen så hade jag svårt att få till det. Vår styrka har alltid varit att jag kan skicka iväg Spice väldigt lång på egen hand medan jag förflyttar mig. Visserligen på bekostnad av bra svängar, men ändå. Nu ville Annica att jag skulle engagera mig mer och jobba vidare i rätt riktning fast att jag upplevde att jag hade tappat kontrollen. Jag kände mig väldigt otillräcklig när vi avslutade dagen.


På söndagen började vi med kontaktfälten. Kombinationen bestod av balansbom, A-hinder och gunga direkt efter varandra. Först pratade Annica om hur hon tränar kontaktfält och hur man får hundarna att gilla dem. Tydligen är det aldrig för sent att lära om, så jag tror jag ska jobba lite med Nova i vinter. Kanske är det precis vad som behövs för att ta de sista certen.

Spice fick mycket beröm för sina kontaktfält och jag fick ett par små tips för hur jag ska finslipa och lägga upp arbetet kring svårare kontaktfält med tunnel under och snäva svängar direkt efter.


Efter kontaktfälten körde vi en jätterolig handlingsövning. Annica bestämde vilka byten vi skulle göra och var. Jag ska verkligen ta och använda den i mina egna kurser. För min del var det en riktig egoboost och vi fick mycket beröm. Jag fick även en uppmaning som jag känner att jag vill fundera ett tag på. Kanske gör jag något åt den i år, kanske väntar jag till nästa år...


Vi avslutade dagen med en hoppklassbana. Den delades i två delar och alla jobbade först med del ett. Spice gjorde en riktig skummis och hoppade rakt upp i sargen istället för att svänga in i en tunnel som jag bad henne om. Husse har filmat det och jag ska se om jag kan lägga ut filmen i bloggen.

Efteråt fick man välja om man ville köra del två eller ta hela banan i ett svep. Jag kunde såklart inte motstå utmaningen utan körde hela banan.


Efteråt samlades vi och pratade om helgen och jag blev bara så trött! Jag satt med Spice i famnen och slumrade nästan till.

Alla var i alla fall otroligt nöjda och vill att Annica kommer tillbaka snart. Vi får väl se om vi kan ordna det.


  

 
ANNONS
 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

26 oktober 2009 21:39

STORT TACK för att ni tog hit Annika!!! Jag tror att hennes tankar kan göra under på både mig och Vilda!

Jag ser fram emot en kurs till för Annika, så boka henne igen!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Ulrika och Olga

27 oktober 2009 08:14

Håller 100% med föregående kommenterare! Vilken helg!

 
tina

tina

29 oktober 2009 22:27

Kul att ni hade en givande helg :o) Jag vill också gå kurs. Jag hoppas gå för Veronica Bache i vår, men men vi får väl se. Nu får jag klara mig med Malin, Yvonne och andra klubbisar på ridhusträningarna.
Mina mål under vintern är att få till blindbyten och "jackosar" med Nixxa och kasnke Naya...
Kramkram Tina och C/O

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se