Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

My Dog 2010

Av Linda - 12 januari 2010 20:56


Så har tävlingsåret 2010 startat med buller och bång. På sätt och vis tycker jag att det hade varit bättre att SM-året hade varit lika med ett kalenderår. För då hade vintervila och otränad hund inte påverkat så mycket. Vi som vid årsskiftet ser SM-kvalet lida mot sitt slut drabbas gärna lite av panik. Tävlingarna på våren är få och man är otränad och lite oinspirerad. Men start på SM-året i april har ju helt klart sina fördelar. Hunden är på god väg att komma i form och själv är man så tävlingssugen att man håller på att spricka.


De senaste åren har säsongen inletts på My Dog. Så även i år. Husse stannade hemma och passade resterande hundar, med mig hade jag bara Nova och Spice. Det var bestämt på förhand att husse skulle stanna hemma, fast det var ju för att se efter Nova och hennes alldeles nyfödda valpar. Nu blev det ju inga valpar så jag passade på att ta tillfället i akt när Nova nu fick två chanser extra att ta den där sista lilla retliga SM-pinnen i agilityklass.

Sols matte skulle egentligen följt med, men hon har nyligen varit utomlands (på Gotland) och tyckte att det fick räcka. Som kompensation följde min adoptivtonåring Rebecca och sheltien Sixten med. Jäklar vad droligt vi hade!


Av princip ogillar jag inomhustävlingar; gräslig ljudnivå, gräslig luft, långt att gå för att rasta, krångligt att komma in och ut, trångt, mattan är hal och golvet hårt.

Fast på något vis så har det ändå sin tjusning. Det blir lite mer folkfest än vanlig tävling. Och hur ofta har man möjlighet att ägna sig åt lite seriös shoppingorgie? Det lustiga är att äkta makar och annat löst folk inte brukar gnälla när man bränner pengar på en mässa, det hör liksom till. Men om man beställt för samma summa på Internet eller gått loss i den lokala djuraffären... Då j*vlar!


Jag som på något konstigt vis gillar att ställa ut också, tycker förvisso att inomhustävlingar är bra på det viset. Man har möjlighet att göra både och. Och hur ofta händer det annars? Så fort det är utställning på nära håll så är det även agilitytävling på någon avlägsen ort, en sådan tävling som ALLA åker till och man MÅSTE vara med på.


Det hårda betonggolvet och den hala mattan hyser jag en viss hatkärlek till. För hundarnas skull tycker jag det är förskräckligt och inte speciellt fair. Speciellt inte om domaren sätter en så snäv refernstid att endast Rosa och Mascot klarar refernstiden i en klass på 70 starter, och banan innehåller både nixiga svängar och runt-om-hinder.

För egen del ÄLSKAR jag hårda golv och hala mattor. Att röra mig fort på slät mark är det jag gör bäst. Knöliga apellplaner med halvlångt gräs och småsten gör mig helt handikappad.


Fredag

Vi lämnade Klippan vid 15-tiden i bitande kyla. Eftersom munnarna glappade i ett kör så gick resan fort. Ändå hann vi med en liten extra, ej planerad, utflykt bortåt Kungsbacka till...

I Göteborg åkte vi direkt till Mässan och parkerade i parkeringshuset. Rebecca gick in med våra grejjor och tog plats vid agilityringen medan jag fixade med parkeringsbiljetter och urlastning.

Med väskor och hundar skulle vi sedan ta oss till hotellet som skulle ligga 5 minuter från Mässan. I -14 graders kyla, genom moddiga gator fulla med folk som skulle titta på Disney on ice, så kändes promenaden som 5 timmar. Jag har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv! Nova fick köldkramp i båda framtassarna samtidigt och föll som en fura. Till slut kom vi i alla fall fram och kunde checka in.

Då vidtog alla bestyr med att stuva undan alla saker i det trånga rummet, mata och rasta hundar, och till sist utfodra oss själva. Thaimat blev det. Gott!

Efter ytterligare en iskall hundpromenad så kröp vi upp i sängarna med godispåsarna och tittade på TV.


Lördag

Eftersom ingen av oss tävlade i den första klassen så tog vi det lite lugnt på morgonen. Efter att ha rastat hundarna i -100 grader, så släntrade vi in i matsalen för att ge oss i kast med frukostbuffén. Det tog 40 minuter innan vi kom ut igen...

Dagen började med en hoppklass. Det tyckte jag var bra eftersom det är i agility Nova behöver en pinne. Spice hade aldrig tävlat på matta så henne förväntade jag mig inget av.

Stackars Nova dök på huvudet två gånger innan hon fick nog och sprang förbi ett hinder och diskade sig. Jag klandrar henne inte!

Spice satsade som vanligt och gled lite hit och dit i svängarna. På rakorna gick det fort som sjutton och det gjorde att det blev en disk när jag inte hann med.

Agilityklassen började med ett hinder som skulle tas bakifrån, tunnel under balansen och svår slalomingång. Allt sånt som jag upplever att jag är kass på. Men det var bara att bita ihop och köra på.

Spice var först ut och min handlingsplan sprack redan efter hinder 2. Så jag slutade tänka och körde på instinkt. Och Spice nollade! Duktiga Piray!

Raskt beslutade jag ändra om inför Novas lopp och även hon nollade. Tyvärr räckte det inte till pinne eftersom det blev för många tidsfel. Men Spice kom 6:a och fick SM-pinne nummer 3!


På kvällen åt vi middag tillsammans med klubbkompisar på en grekisk resturang som vi hittade förra året. Vad sägs om kycklinfilé fylld med grekisk ost inlindad i parmaskinka? Och till detta severades rödvinssky, kantarellsås och tzaziki, samt örtpotatis. Så gott!


Söndag

Vi hade lite bråttom på morgonen. Rebecca tävlade i första klassen, vi skulle hinna rasta, packa, checka ut och ta oss in på Mässan innan 8.00 Också skulle vi äta frukost såklart! Som tur var så hade de öppnat lite tidigare och vi kunde äta lika länge som på lördagen. Vilken tur!


Vi började med agilityklassen, lika bra det och få det avklarat. Nova hade betydligt bättre grepp idag och satsade järnet. Men vad hjälper det om man har en överambitiös matte som stoppar näsan i blöt? Jag tyckte Nova sneglade på fel tunnelingång och tog i ordentligt för att få med henne. Så hon vände sig om och bad mig hålla käften. Tyvärr var det precis i ingången av rätt tunnelhål, så det blev en vägran. För övrigt var loppet så fint, så fint! Det som retar mig är att ett felfritt lopp hade gett mig den där pinnen...

Spice fall blev slalomingången. Efter ett långt skick på en kort tunnel under balansens mitt skulle hundarna ta slalom. Det de såg efter tunnel var baksidan på långhoppet. De erfarna hundarna klarade det. Men Spice, som redan har problem att stoppa in sin stora kroppshydda korrekt i slalom, fick en vägran. Men det gör inget, för jag är så nöjd med henne ändå.


Hoppklassen var hemsk! Det var många som våndades över vilken väg de skulle ta. För en gångs skull utnyttjade jag möjligheten att använda båda mina banvandringar. Det händer typ... aldrig.

För Spice, på matta, var hela banan en utmaning. men hon kom runt, med imponerande, 27 fel. Rebecca sa efteråt att Spice sett trött ut och inte alls på G. Och det är nog sant. Fast en del misstag får jag ta på mig.

En miss som jag INTE tar på mig är Novas disk. I starten fanns en rak linje med inkallning, men Nova valde att svänga innan hon ens hunnit fram till mig och blev därmed diskad.


Efteråt var det bara att packa ihop alla saker och släpa det genom en nu, tack och lov, tom Mässa.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena och Schipe

12 januari 2010 22:22

Jisses....-100 grader. Måste varit väldigt lokalt över Gbg. :-)

 
Mia med flock

Mia med flock

13 januari 2010 08:45

Grattis till en bra helg med Spice som banar för framtiden!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
tina

tina

14 januari 2010 21:53

Ni har verkligen haft en toppenhelg övelag, det hörs - men vist svider det emellanåt..
Kul at vi ses snart :o)
Kram

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se