Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 6 mars 2010

Vikten av komunikation

Av Linda - 6 mars 2010 22:23


Ja, alla vet väl redan hur viktigt det är att komunicera. Men hur sjutton komunicerar man med en hund? Jag pratar förvisso hela tiden med mina hundar men får sällan något svar, förutom en viftande svans eller en blöt puss. Ibland känner jag behov av att kalla in det tunga gardet i form av djurtolken Katarina Honoré. Hon brukar komma till Bialitt med jämna mellanrum men eftersom tävlingsekipagen jämt är upptagna på annat håll så lovade jag att boka henne för tävlingsekipagens del. Och idag var det dags för några förväntansfulla och några skeptiska hussar och mattar att samlas på Linnégatan för lite kommunikation.


Själv hade jag bestämt att jag skulle prata med Spice eftersom hon är den enda vuxna hunden vi inte har pratat med. Men eftersom vi var så effektiva och alla kom i tid, så blev det ett glapp i slutet på dagen, och jag bestämde mig hastigt och lustigt för att vi skulle prata med Miza också. Jag trodde inte att hon skulle ha så mycket att säga, hon som är så ung, men ack vad jag bedrog mig!


"Jag är mycket framåt och vill mycket. Jag älskar livet och ibland går det lite för fort. Jag måste lära mig att tänka först också. Jag vet att jag kan slarva men det är så kul. Jag skulle kunna hålla på jämt, så avkopplingövning och att få en bättre framförhållning. Annars kanske jag trillar ner i ett hål en dag. Ligga still ska jag lära mig, det vet jag är viktigt.

I den här flocken hundar gäller det att ta sig fram. annars kommer jag bak och kan inte hävda mig. Jag känner känslor av att de andra är elaka mot mig och då gör jag saker som tex. kissar fast jag vet att det där inte är bra så tänker jag inte det då. Sen blir jag glad, det är väldigt upp och ner.

Sen säger de att jag är för liten, har torr päls, att jag bits, att jag tar allt på skoj. Jag har allt i huvudet och lite till.

Jag skulle nog löpa snart känns det som men de andra gillar inte mig då.  Så alla ska kanske löpa samtidigt eller vänta på flockledaren.

men är det tid i väder? Vet inte säkert.

Jag gillar att jaga saker, men bara om jag är själv. Samtidigt vill jag gärna ha de andra hos mig. Men då kan jag inte bli mamma, då får jag bara hjälpa till och bli en i flocken och jag vill ju vara riktigt speciell.

Jag älskar att vara ute och röra på kroppen. Sen gillar jag inte att bli blöt, då fryser jag lätt. Och det var längesedan man kunde vara ute utan att ha vått på sig.

Snart har alla tänderna kommit.

Jag ser hela flocken som min familj, men jag känner mig liten."

 

Sedan var det Spice tur. Och hon förvånade mig. Jag hade väntat mig lyriska utsvävningar om hur mycket hon älskar ig - ego, jag vet! - men istället fick jag se en väldigt svartsjuk liten hund.


"Jag är lugn och trygg och ville vara först men det blev stressigt. Men jag ska i alla fall för den lilla.

Jag är stor det vet jag och jag gillar mat. Men jag är inte tjock, bara välväxt. Jag trivs med livet och hade alla bara varit som jag så hade livet varit lätt.

Jag gillar inte alla dumma människor, de har så mycket att säga om allting, och det skiter jag i. Jag är jag!

Jag gillar att vara ute och leka och jag är sugen på nya utmaningar, men jag är bara i mitten. Jag är inte äldst, jag är inte yngst, det är inte lätt för dem som hela tiden ska vara i mitten. Jag vet att jag är älskad som jag är, men jag kan inte tävla i ålder. (först förstod jag inte alls, men jag tror att det kan ha med hälsningscermonien att göra. Jag börjar alltid med Rupa och Luse eftersom de är äldst. Sedan kommer Luna, Nova och Spice, och sist Miza eftersom hon är yngst och jag försöker ignorera hennes framfusighet. Alltså blir Spice i mitten och ganska flyktigt hälsad på)

Men däremot så tro jag att med den klokskap jag har och den vilja som finns så kanske jag kan bli en bra mamma. Tillsammans kan vi bli bra föräldrar. (VI är jag och Spice) Jag skulle ta med dem på promenader och lära dem allt jag kan.

Jag har många fina saker (koppel, halsband, täcken) som jag gillar att visa upp. Jag sträcker på mig så att det syns. Men har den lilla det på sig ser det mycket sötare ut. Hon är en bättre reklampelare. (här känner Katarina att det handlar om att alla kommenterar och beundrar Mizas nya saker, medan ingen ser det nya som Spice har fått)

Jag vet att jag har de vackraste färger man kan tänka sig och jag har egentligen ett bra självförtroende, men ibland blir det bara för mycket.

Men jag ser verkligen fram emot vår där man slipper bli skitig och vi kommer att vara ute och resa mycket och det gillar jag. Jag tycker verkligen om att komma ut och uppleva nya saker.

Jag har verkligen bra föräldrar som jag älskar och förstår."

 

Lite överraskande så pockade Rupa på uppmärksamheten och ville också prata. Hon ville ha hjälp med ett par fysiska problem.


"Jag är en väldigt nöjd gammal hund, men jag har ett ungt hjärta. Jag är stel i kroppen men det får man väl vara i min ålder. Klorna växer och lederna blir stela men knoppen är det inget fel på.

Jag har lite problem med fukt och det sätter sig i luftrören, så om du kunde ge mig något för det. Jag kommer säkert att orka ett tag till. Och vänta bara på värmen, då blir man som ny igen och vill ut där och hoppa och busa igen. Jag har en tand som det isar i ibland, men den är inte inflamerad, men bara vid kallt vatten. Jag har lite bekymmer med att hoppa upp i bilen men med hjälp så går det.

Jag kan titta på TV och följa med allt som händer, men jag ligger lika väl och vilar och drömmer om somrar som kommer och somrar som har gått. Vilket underbart liv jag levt och tänk att få bo hos en familj som älskar en så och som man verkligen kan älska tillbaka. Och tänk att få se de små växa upp och bli duktiga tävlande."

 

Tänk att jag har så fantastiska hundar!



 
 
Sara

Sara

6 mars 2010 23:22

Guud vad fint
Kul att få veta o enormt kul med Rupas information

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

Lena (Schippe

6 mars 2010 23:51

Jisses va läckert. Undrar vad Schippe hade haft att säga...

 
Ingen bild

Jeanette

6 mars 2010 23:56

kul att höra speciellt att lilla Rumpan hade tagit till orda

 
Tina

Tina

7 mars 2010 13:55

Ååå syrran håller på att leta efter en tjej som pratar med hundar. Jag skulle sååå gärna vilja att Nixxa pratade :o) se vad det är hon kanske saknar eller hur hon mår :o)
Kramkram ses snart!

http://nixxa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anki/Dumle

7 mars 2010 15:40

Visst är det roligt att få reda på vad de tänker och tycker:)Fick en del att tänka på! Tack för att du fixade det. Kram Anki.

 
Karin

Karin

7 mars 2010 21:12

Tack Linda.
Det var mycket spännande.

Kram

http://www.coolmikennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards