Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Rättvik - hoppets stad

Av Linda - 17 mars 2010 23:59


Blogginspirationen sviker mig för tillfället. Jag brottas med en del saker privat och jag känner att jag inte är riktigt i fas med omvärlden just nu.

Men jag tänkte i alla fall försöka tota ihop en kort redogörelse för helgen som gick.


Det är långt till Rättvik! Så därför åkte vi redan på fredagen. I måndags flyttade det in en poltergeist i Chryslern. På tisdagen lämnade vi tillbaka den till bilfirman och beordrade dem att fixa det innan torsdag. Det lyckades de inte med så vi blev tvungna att skaka liv i Volvon och lasta den full med allt som skulle med. Det blev fullt...

Vägarna var torra och fina och vädret vackert. Det blev till och med så varmt i bilen att vi fick hissa ner rutorna när vi stannade för att äta lunch.

Vi kom fram sent på eftermiddagen och checkade in på ett något märkligt hotell. Det är historia i sig, så det orkar jag inte skriva om.

När vi hade checkat in åkte vi till Körhallen för att lasta av burar och stolar och låta husse mäte banan inför lördagen.


Lördagen började för min del inte förrän efter lunch. Men eftersom husse dömde så följde jag med för att titta. Och så var ju världens bästa Tina där med Nixxa. Jag fick nöjet att se dem vinna agilityklass 2 på husses bana. Det var grejjer det!


Hopp 3 hade husse ritat. Det var en kul bana som krävde en stadig hand, för det fanns hinder över allt. Nova var skitlycklig över att äntligen få tävla och for som en flipperkula över hela banan. Jag lyckades ändå hålla ihop det ända till näst sista hindret. I mitt tycke var linjen alldeles rak men Nova for över mina fötter och tog istället hinder nr 3 igen. Hade vi kommit i mål så hade nog certet inte varit långt borta, för det var inte så många som redde ut det.

Spice gick jättefint, men i en 180-graderssväng missade hon ett hinder, och fem fel räckte inte till pinne.


I agilityklassen hade jag slagläge med Nova. Den fruktade balansen fanns inte med! Sista SM-pinnen hägrade. Och vad händer? I en ganska knixig passage trycker jag Nova utanför ett hinder och får en vägran.

Spice däremot klarade det hela galant och tog sin sista SM-pinne i agility.


På söndagen började jag på morgonen med agilityklass 3, ritad av husse. Det var en kul bana som inte var helt enkel. Både Nova och Spice fick en vägran och på exakt samma ställe. Jag kan bara konstatera att jag har problem med sidförflyttningar efter tunnlar.


Dagen avslutades med en hoppklass som snarare var klass 2 än klass 3. Snabbaste hunden med snabbaste föraren vann. I large hade det varit en del problem med rivningar, men så var det inte i medium.

Nova gjorde en fin nolla, men det räckte inte speciellt långt. Eftersom jag behövde en SM-pinne med Spice så satsade jag järnet. Återigen, efter en tunnel tappade jag henne på väg mot slalom och vi fick en vägran. Då bestämde jag mig för att testa lite och fick ytterligare än vägran.


Trots att jag bara lyckades ta 1 SM-pinne av de 4 jag behövde, så är jag ändå ganska nöjd med min helg. Nova hade fina kontaktfält på balansen på söndagen och jag körde offensivt hela tiden. Nu är det totalt tre tävlingsdagar kvar innan SM-kvalperioden är slut, så nu gäller det!


 
ANNONS
 
Tina

Tina

20 mars 2010 20:47

Såååå kul att träffa er och Nixxa blir lika galen varje gång hon ser er :o) som hon älskar sina uppfödare. Och vilka lopp jag skärper mig att köra när Magnus dömmer :o) allt för att inte Nixxa ska springa och pussa på Magnus... och det verkar ju funka... Hehehihi ;o)
Miza är bara föööör bedårande, Naya saknar henne :o)
Håller tummarna för er nästa helg :o)
Nixxa och jag gick och vann en öppenklass i går ;o)
Kramkram

http://nixxa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se