Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Malmö Int. 2010

Av Linda - 23 mars 2010 11:01


Det är något speciellt med tävlingar i samband med utställningar. Och jag gillar ju för egen del att tävla på matta. Helt plöptsligt rör jag mig med ljusets hastighet. Nåja, kanske inte, men det känns bra.


Fast Malmö Int. var ingen hit i år. Det kändes rörigt och oorganiserat på lördagsmorgonen med parkeringsvakter och insläpp. Det var inte förrän efteråt som husse berättade att utställningsgeneralen var inlagd på sjukhuset och således inte höll i trådarna.


Husse åkte till Malmö redan på fredagen och jag hade kvällen och morgonen för mig själv. Allting gick smidigt tills jag fick ett SMS från husse. Jag kunde inte köra in till parkeringen det håll jag brukade utan skulle ringa när jag närmade mig.

Resan ner gick snabbt, men väl framme tog det stopp. Jag fastnade i den jättelånga kön och fick stå där i nästan 30 minuter. Under tiden hade jag husse på telefon, banvandringen för medium närmade sig och jag hade fotfrande inte kommit fram.

Husse sprang ut för att möta mig och lotsade mig in en annan väg. Medan jag rusade in bakvägen och lyckades få några minuters banvandring så tog husse in hundarna genom insläppet.

Jag skulle ha startat i början med Nova, men jag flyttade henne så jag fick båda hundarna på slutet.


Nova var nästan lika flippig som i Rättvik och det tog inte många hinder innan vi fick en vägran när Nova sprang förbi ett hinder. Sedan hoppade hon av gungan och näst sista hindret hoppade hon bakifrån. Visseligen har vi tränat mycket på att gå runt om, men jag signalerade inte att hon skulle göra det nu. Det kändes jäkligt dystert eftersom det är i agilityklass vi behöver pinne.

Med Spice gick jag in och satsade på cert. Åh, vad bra det kändes! Allt flöt så bra och vi slutade femma. Tyvärr inget cert eftersom sista ekipaget gick in som tvåa. Men väl en pinne som vi inte behöver. Surt!


I hoppklassen var det Spice tur att flippa runt. Tyvärr berodde nog första flippen på mig och sedan blev det helt galet. Vi diskade oss och det blev ingen pinne fast att vi behövde en så väl.

Nova skötte sig bra men tiden räckte tyvärr inte till. Inget cert till Nova.


Summa kardemumma: inga pinnar på Malmö Int. Nu måste jag ta tre pinnar på Gåsahoppet...


På söndagen åkte vi ner för att ställa Miza och Luna. Båda skulle ställas officiellt för första gången.

Jag har tränat med Miza som en galning, men hon tycker inte om att visa upp sig. Och resultatet blev inte helt oväntat en 2:a.

Luna däremot överraskade stort. Henne har jag inte tränat alls och enbart visat på små inoff på grund av hennes svans. Den bär hon gärna ringlad över ryggen som en spets.

Det var bara en annan veteran anmäld, en fin Lundecock-tik. Den vann såklart och fick CK. Luna fick HP och fin kritik, och det är jag nöjd med. Johnnys tik blev senare BIS-veteran.


Både Mizas och Lunas krititker finns att läsa på hemsidan.

 
ANNONS
 
skogsfrua och ludde på dal

skogsfrua och ludde på dal

27 juni 2010 08:14

Hej, hittade en kommentar från dig för 3 år sen, kollade och ser att ni kör agillity. Roligt att läsa om era äventyr i Malmö (där har man varit några ggr på utst.) Tränar min BC Ludde nu på en hemmabana modell M, han vill gärna göra samma fel som Nova d.v.s hoppa av gungan. Undrar om du har något knep för att komma tillrätta med det? Vi har nyss avslutat en nybörjarkurs på 6 ggr och ska fortsätta i höst.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se