Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 4 april 2010

I sista sekunden

Av Linda - 4 april 2010 17:07


De senaste två dagarna är det så mycket som har hänt och jag kan knappt beskriva dem i ord. Men ett ord sammanfattar det bättre än alla andra: GLÄDJE!


Som ni alla vet så har vi varit nere i Skurup på Gåsahoppet och försökt ta de sista SM-pinnarna som behövdes.

Vi hade turen att få börja med en öppen hoppklass och en chans att få känna på underlaget och hundarna. Efter serietävlingen i torsdags var jag besviken på mina hundar och kunde inte begripa vad som tagit åt dem. Men i öppenklassen kände jag igen dem och Spice tog igen förlorad agility med råge.


Klassen efter var agility 3 och det var där det gällde - Novas sista pinne. Spice var först ut och gav mig en chans att känna på banan. Den var dansk och därför inte helt lätt. Till min förvåning landade Spice på 3:e plats och låg kvar där ett bra bra tag.

Min och Novas största stötesten är kontaktfält på balans och gunga. Lite vingel blev det men båda blev godkända och Nova slutade på 11:e och sista pinnplats. Så nu får Nova åkta till SM!


  


Spice låg fortfarande kvar på certplats och det var så spännande att jag höll på att äta upp fingrarna. Många bra ekipage var kvar och gentemot dem har jag inget att sätta. Men den ena efter den andra fick fel eller diskade sig. När Spice var nere på 4:e plats gick en danska in och kammade hem vinsten. Enligt hennes landsmän var hunden inte svensk champion vilket betydde att hon hade tagit certet.

Jag blev faktiskt jäkligt besviken. Om vi nu ändå skulle få en såpass hög placering så kunde vi lika gärna få certet. Jag hann gå och sätta mig och lugna ner mig när husse kom springande för att meddela att danskan visst var champion och att certet därför tillföll Spice! Snacka om glädje!


Jag hann knappt samla mig innan det var dags för hoppklassen. Där behövde Spice en pinne. Om hon tog en pinne betydde det att vi var tvungna att ta en pinne till dagen efter. Om vi INTE tog en pinne betydde det att det inte blev något SM för Spice.

Vi gjorde vårt bästa och jäklar vad det gick! Tyvärr räckte det inte eftersom konkurrensen var stenhård. Och faktum är att det känns helt okej.


Dagen efter inledde vi med öppenklasserna som ingick i Preem Cup. I hoppklassen diskade Spice sig och Nova gjorde en ganska långsam nolla.

I agilityklassen kom Spice 5:a och Nova 11:a.

Totalt sett slutade Nova på 3:e plats - ett kanonresultat med tanke på konkurrensen och klassens storlek.


I agilityklass 3 tog sig Nova och Luna runt med tidsfel och Spice diskde sig eftersom hon "bara" skulle titta lite på gungan, fast att det inte var nästa hinder. Knashund!


I hoppklass 3 var vi alla tröttare än tröttast. Banan började med en lång raksträcka och avslutades med en ännu längre raksträcka. I mitten hamsade vi runt bland samma tre hopphinder. På banvandringen var det sånt kaos att jag gick fel hur många gånger som helst. Till slut gav jag upp och beslöt att utmana mig själv genom att köra på känsla.

Med Nova fungerade det sådär. Jag var felplacerad titt som tätt och glömde bort ett byte eller två men vi var trots det felfria fram till upploppet. Där rev min trötta hund ett hopphinder.

Spice samlade ihop sina sista hjärnceller och drog på fint. Eftersom att jag vet att vi suger på threadlar så höll jag henne lite väl hårt och det kostade oss såklart tid. Men vi var i alla fall felfria och det var mitt mål. Spice hade sådan fart på upploppet att hon bredsladdade rakt in i en funktionärsstol som stod i målet. Inte för att hon brydde sig - hon var bara intresserad av det jag hade i min ficka.


Förresten - Magnus har fått låna Lotties Zac hela helgen och de har varit jätteduktiga. Faktum är att vi på stående fot bestämde oss för att låra Zac bli den fjärde hunden i Team Dårpippilands laguppställning inför SM. Eftersom vi bara har tävlat med tre hundar i laget så har vi rätt att ta in en fjärde hund under förutsättning att hunden inte tävlat i något annat lag under SM-året.


Summa summarum - jag är SÅ nöjd med mina hundar! Och jag är faktiskt riktigt nöjd med mig själv också. Ett par manöver kändes inte så smidiga, men när jag tittar på filmerna så tvingas jag inse att det inte alls ser så illa ut.

På tisdag började det nya SM-året och då jäklar!!!


   
ANNONS
 
Sara

Sara

4 april 2010 17:44

återigen grattis

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

Mari

4 april 2010 17:44

Stort grattis till alla fina lopp och resultat!

 
Ingen bild

Lena och Schippe

4 april 2010 17:51

STORT GRATTIS!!!

 
Maria och Karin

Maria och Karin

4 april 2010 17:54

Stort grattis till fina resultat!!

http://www.stjarnflockens.com

 
Tina!!

Tina!!

4 april 2010 18:15

Vilken toppenhelg!! Gratis!!

http://landet.bloggagratis.se

 
Mia och Vilda

Mia och Vilda

4 april 2010 21:06

GRATTIS!!!!!! Jag är så glad för din skull att du kom med till SM även individuellt!!!

Och du, gissa om jag är stolt över vår 21:e plats i PREEM CUP med tanke på startfältet!!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

 
Ingen bild

Jenny

4 april 2010 21:07

Grattis! snacka om att kunna prestera under press, du knep ju visst sista pinnen med Nova! härligt! och på det ett cert också.. imponerande!

 
Ingen bild

Lottie & Zac

4 april 2010 21:47

Stort grattis till både CERT och SM-pinnen än en gång!! Stort tack till Magnus med som tog väl hand om min vovve i helgen =) Skall bli kul att se/höra hur det går för dem på SM =))
//Glada och stolta hälsningar ifrån Lottie & Zac

 
annika

annika

4 april 2010 22:40

Grattis! Jag visste väl att det skulle gå... ;-)

http://www.workingpoodle.se

 
Ingen bild

tina

6 april 2010 16:41

Hurra!!! Hurra!!! Hurra!!!
Jättegrattis till cert, pinnar lopp och allt, allt allt :o)
(Nixxa och jag vann ioff tävlingen i Knivsta förra helgen ;o)... hon var såå duktig!!!
Kramkram Tina

 
Ingen bild

Tina&Kid

11 april 2010 11:18

VA! Var höll jag hus när du lyckas med att både ta SM pinne och Cert????GRATTIS för tusan!!!!!!!

Måste nog skärpa mej:(

GRATTIS!!!!!

 
Karin

Karin

14 april 2010 16:23

Grattis!!!!

http://www.coolmikennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se