Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Agilitysemester

Av Linda - 14 september 2010 21:28


Dagens rubrik kan tolkas på två sätt - antingen att man ska på semester med bara agility eller att man ska vara ledig från agility helt och hållet. För min del betyder det att det är färdigtävlat för ett par veckor och jag ska ha semester från agility. Dock inte helt och hållet, kurserna rullar på som vanligt. Jag håller dessutom på att spåna på en helgkurs senare i höst. "Handling - agilityns språk" heter den.


I helgen gick förresten Sofiero av stapeln och vi var såklart på plats. Dock endast på lördaen för agilityns skull. Egentligen hade jag bestämt att Nova skulle göra debut i veteranklass på söndagen, men jag lyckades missa anmälan med en dag...

Agility på Sofiero är alltid lite trångt, irriterande, tröttande (backe upp och backe ner) och samtidigt så himla speciellt. Inte nog med att man tävlar om lite speciellt meriter, för en gångs skull har man publik som nyfiket följer allt man gör. Det får i alla fall mig att skärpa mig lite extra.


I agilityklassen satsade jag allt och hade troligtvis vunnit om inte om hade varit. Spice gick som ett skållat troll och A-hindret stod i nerförsbacken. Ja, ni kan säkert själva lista ut hur DET slutade. Spice stod på huvudet och voltade på längden och tvären nerför backen, hon höll nästan på att rulla in i fel tunnelhål.

- Shit, nu blir vi diskade, tänkte jag och slet mitt hår.

Inte helt trevligt tänkt men jag har VÄLDIGT mycket tävlingsdjävul i mig. Spice reste sig dock omgående och undrade vart vi skulle nu. Så jag fullföljde banan, nollade och slutade på 6:e plats.

Även hoppklassen nollade vi och lutade på 6:e plats, helt beroende på att jag inte orkade springa med som jag borde.

Nova körde Lilla Snigel-race hela dagen och lyckades till och med få tidsfel. Det var inte igår det!


På söndagen blev det då inget Sofiero eftersom jag glömt att anmäla. Istället åkte jag till Råådalen för att tävla 3 x lag och lite öppenklass. Under säsongen har vi nästan uteslutande bara varit tre ekipage i laget eftersom Yatzi skade sig i våras. Men nu börjar han så sakta komma tillbaka och kör lite lopp.

Vi började bra i den första hoppklassen. Den vann vi med tre nollor (fyra egentligen, men man får ju bara räkna tre), med 0,5 sekunder till godo.

I agilityklassen var vi laddade till tänderna, men det hjälpte tyvärr inte. Banan var riktigt svår och det räckte egentligen bara att komma runt. Mascot gjorde ett jättehopp från A-hindret och hann dessutom med ett hopphinder innan Rosa fick stopp på honom. Yatzi rev tyvärr ett hinder, men det handlade som sagt om att ta sig runt. Spice nollade och vi kände hoppet stiga. Men tyvärr så tappade Agneta bort Zingo och hela laget blev diskat.

Inför sista hoppklassen var vi riktigt revanchsugna. Tråkigt nog blev Yatzi tvungen att avstå och vi var återigen bara tre. Och när Rosa och Mascot diskade sig så gick luften ur oss. Jag tvekade om jag skulle springa, men jag bestämde mig för att testa ett och annat. Det hade varit bättre om jag låtit bli...


Jag hade anmält till en öppenklass också, mest för att Nova också skulle få springa. Det gick inte jättefort, men vi nollade och kom 2:a efter en landslagshund. Faktiskt inte allt för många sekunder efter. Spice missförstod mig totalt och blev diskad redan i början.


Det var den helgen det och nu är det som sagt ledigt ett par veckor. På lördag kommer Världens Bästa Tina och Världens Bästa Nixxa och hälsar på, och med sig har de Elaka Styvsystern Naya Bajja =)

Och snart drar det ihop sig till parning för ÄNTLIGEN löper Spice!


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

tina

19 september 2010 19:56

Tack för en mysgig dag...tänk vad vi kan tjottra - ...det var nog tur att Magnus var iväg och dömde, han hade nog fått skavsår i öronen :o)
Håller alla tummar för att parningar går vägen - Nu är det din tur att lyckas med en kull igen :o)
Kram

Linda

20 september 2010 20:58

Tack själv, det var jättekul att du äntligen kom ner till Skåne! Låt det nu bara inte dröja ytterligare 5 år innan du hälsar på igen =)

 
Mia med flock

Mia med flock

21 september 2010 15:19

Låter som en intressant kurs!!!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se