Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 27 december 2010

Det där med namn...

Av Linda - 27 december 2010 13:39

Något av det värsta med att föda upp hundar är att de ska döpas. Och jag är kanske fånig men jag tycker inte att det känns vidare tjosan att välja tex. bokstaven P och sedan döpa valparna till Putte, Pamela, Prestige och Prins. Jag vill ha lite mer finsess än så.

Jag vill helst att kullen ska ha ett gemensamt namn som visar att de hör ihop, tex. Springtime eftersom Spice och hennes syskon är födda på den första riktigt varma vårdagen. Och sedan vill jag ha ett egennamn, helst på samma bokstav, som säger något om individen.

Alla uppfödare har sina system när de döper valparna, men jag kan nog känna att jag har valt att krångla till det lite. Men nu är de i alla fall döpta!


  

Stormstjärnans Look Sweet


  

Stormstjärnans Look Tough


  

Stormstjärnans Look Nice


  

Stormstjärnans Look Twice

 
ANNONS
 
Sylvia

Sylvia

27 december 2010 13:52

Vilka fina namn de små raringarna fått:-)
De ser jättegulliga och luddiga ut också:-))
Jag tror vi avstår från besök eftersom vägarna är som de är just nu. Men jag hoppas innerligt att vi får se dem någon gång i framtiden. Om inte annat på den inofficiella utställningen den 26 juni 2011, kanske??
Hälsning, sylvia

http://www.evros.se

 
Fru Clerselius

Fru Clerselius

27 december 2010 13:53

Vilka störtsköna namn!! :-D

Gillar annars din kombo med "Putte, Pamela, Prestige och Prins" *Hahaha!* :-D

http://www.clerselius.se

Linda

27 december 2010 14:21

Om du någon gång köper valp av oss så kan du få välja något av de namnen =)

 
Ingen bild

Katja

27 december 2010 13:57

Håller med föregående talarna :-D Underbara namn :-)))) Önskar deras nya ägare all lycka å hoppas dom får ett friskt liv allihopa :-D

Linda

27 december 2010 14:20

Båda hanarna är fortfarande till salu, bara så du vet! =)

 
Ingen bild

Russellmatten

27 december 2010 14:25

Emil var döpt till Putte... O det säger allt :-)))

 
Ingen bild

Jeanette

27 december 2010 15:06

vilka vinnar namn

 
Ingen bild

Lottie

27 december 2010 15:08

Sötisar =)... gissa om det är svårt att ge namn till en bebis! När de är små och söta passar det mesta men man får ju tänka på att de blir vuxna med. Då kanske inte det tilltänkta namnet är så passande längre... kan inte låta bli men tänker på hur det kommer att låta på ålderdomshemmet om ett antal år med alla de nya "spaciga namnen"... eller en VD som heter något fantasifullt (vår heter i o f Bert *S*).
Kram!

 
Mia med flock

Mia med flock

28 december 2010 10:28

Underbar namn! Jag blev extra förtjust i Stormstjärnans Look Twice! Är han såld? :) Nä, Husse skulle inte samtycka, inte vilda heller!

Jag hör nog av mig om att få komma och titta på de små liven!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se