Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

SM-pinne och BIS-valp

Av Linda - 16 maj 2011 09:49

Helgen har gått i hundens tecken. Konstigt va?

I lördags åkte vi till Hässleholm för att tävla och husse skulle döma. På plats var även ett antal elever som skulle coachas och filmas. Vädret var lagom och fast solen inte lyste hela tiden så lyckades jag bränna mig i ansiktet.


Första klassen var hoppklass 3 och jag startade som nummer 1 med Spice. Hon nollade på banan men gick så långsamt så att vi fick tidsfel. Det räckte till 12:e plats tror jag.

Nova var pigg som sjutton och gick jättefint. Tyvärr blev det ett missförstånd och hon trodde att hon skulle gå runt om ett hinder. Jag lyckades få henne med tillbaka utan att hon hoppade, men tiden rann iväg. Fem fel plus tidsfel kommer man inte långt med. 32:a plats tror jag bestämt att det blev.


Agilityklass 3 var en riktigt hemsking, ritad av husse. Banan i sig var det inget fel på men det fanns alldeles för mycket att välja på och det stod hinder överallt.

Nova inledde med en riktigt fin start. Och som vanligt när jag börjar få certvittring så faller vi på något plättlätt alldeles innan slutet. Jag hade inte ens sett den passagen som ett problem, en klass 1-hund hade klarat av den. Men Nova susade bara rakt fram och hoppade sista hindret.

Spice satte en långsam nolla som vare sig var bu eller bä. Hade hon sprungit aningen fortare så hade vi vunnit. Nu blev vi istället 3:a, på samma sekund som vinnaren. Men det blev i alla fall en SM-pinne och sånna kan man ju inte få för många av.


På söndagen åkte husse till klubben för att tävla klubbtävling med Miza, Nova och Spice. Det gick väl lite si och så, vädret var inte precis det bästa. Miza diskade sig i båda loppen, men hon tog både gungan och balansen utan problem. Nova ligger just nu 2:a i sammandraget och Spice på delad 3:e plats.


Själv åkte jag till Östra Ljungby och hundelevernas inofficiella utställning. Jag velade in i det sista. Dels hade de lovat dåligt väder och dels är Skrutts öron just nu lite vingliga. Men till slut bestämde jag mig för att åka, lite försenad.

När jag kom fram var bedömningen redan igång och det skulle strax vara vi. I ett anfall av lathet hade jag bara plockat med mig en borste och inget annat. Det var inte förrän jag skulle göra iordning Skrutt som jag inså att alla kedjor och koppel låg kvar i trimväskan hemma på köksbordet. Som tur var fanns det en försäljare på området som hade utställningskoppel.

Hela atmosfären i ringen var väldigt avslappnad och domaren tog sig god tid med varje hund, så jag behövde egentligen inte känna mig stressad. Och så var det bara Skrutt i klassen, så ingen behövde vänta på mig. Domaren tyckte väldigt mycket om Skrutt och gav honom fin kritik med HP.


"Väldigt vacker 5,5 månaders hane. Bra ögon. Bra steg och kropp. Bra bett. Välvårdad päls. Välvisad."

 

Eftersom det inte var så många hundar anmälda så bestämde jag mig för att stanna till finalen så att Skrutt fick ringträna tillsammans med många andra hundar.

10-12 valpar ställde upp i finalen. Och det var allt från 4-6 mån till juniorer och unghundar. Och Skrutt, den yngsta av dem alla, vann hela rasket och blev BIS-valp!


   

 
ANNONS
 
Erica

Erica

16 maj 2011 11:28

Grattis :) kramizar!!

http://www.ladivas.me

 
Ingen bild

Åsa

16 maj 2011 13:30

Hoppsan, grattis till segern på utställningen o SM-pinnen =))

 
Ingen bild

Anki

16 maj 2011 14:54

Vilka fina kort finaste "Skrutten" :))

 
Ingen bild

Charlotte

20 maj 2011 12:50

Grattis!! Jättefina bilder!!
//Charlotte & Nordanå gansters

 
Mia med flock

Mia med flock

24 maj 2011 13:19

Grattis och vilka fina bilder på Skrutt!

http://agilityvilda.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se