Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

Södra distriktets inofficiella special

Av Linda - 12 juli 2011 19:46

Till midsommarhelgen anordnade södra distriktet sin första inofficiiella utställning på många år. Jättekul att det äntligen blev av!

Jag blev ombedd att sponsra och ha försäljning. Och så skulle jag ställa ut också. Alla undar var välkomna, även de som hade fel storlek, ståndöron, feltecknade eller kryta. Jag anmälde bara Skrutt och Nova, jag tyckte det räckte. Till min glädje upptäckte jag att även Twice var anmäld och jag skulle få en egen uppfödargrupp med mina två valpar. Kul!

På plats anmälde vi dessutom Skrutt och Twice till parklassen, Miza anmäldes också tillsammans med Tessans Wessla, Nova fick vara med i Bästa trefärgad och både Skutt och Twice fick tävla med pappa Caesar i uppfödargruppen. En fullspäckad dag med andra ord.


Skrutt var först ut i hanar 6-9 månader. Han är rolig Skrutt, alldeles hopplös att utställningsträna men är jätteduktig i ringen. Beröm av utomstående fick vi, alltid kul. Tvåa kom han, efter en betydligt mognare hane.

Och sedan var det Twice tur i tikar 6-9 månader. Hennes klass var betydligt större än Skrutts. Och mig tusan om den lilla stollen inte blev placerad tvåa hon också. Glad och stolt uppfödare är jag allt!


Sedan blev det lång paus för oss, öppenklasshanarna var grymt många och det hela tog tid. Men till slut var det dags för Nova. Som vanligt snyggare än snyggast tog hon hem segern i tikklassen. Tyvärr föll hon mot hanen i BIR:et. Hon hade lite lite päls tyckte domaren. Nåja, BIM är ju inte så dumt.


Efter det rasslade det på och jag var inne i ringen hela tiden. Först var det avelsklass för valpar. Min grupp blev tvåa, mycket jämna och lovande valpar, tyckte domaren.

Sedan gcik vi in i uppfödargruppen med Caesar. Den vann vi. Tyvärr var det ingen annan som ställde upp, det hade varit kul med lite kamp.

Och så var det dags för parklassen. Tyvärr blev vare sig Skrutt och Twice eller Miza och Wessla placerade. Inte heller Nova blev placerad i Bästa trefärgade.

Men det var en vansninngt trevlig dag och jag hoppas att detta kommer att bli ett årligen återkommande event.


  Foto: Stig Blom

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se