Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

Och sedan drar man vidare till Skutskär.

Av Linda - 12 juli 2011 22:06

Såhär långt upp har jag nog aldrig varit och tävlat, om man inte räkna USM i Piterå 2001. Jag har hört en del om skillnaden mellan sydsvenska banor och banor i norr. Och nu fick jag se exakt hur stor skillnaden var. Första dagen började med agility lag och banan var en... klass 1. Faktum är att klass 1 i söder är svårare en banan vi sprang. Och så fortsatte det. Att jag diskade mig så mycket som jag gjorde berodde på:

1. Banorna var så lätta och tråkiga att jag inte orkade engagera mig. Jag vill ha teknik före racing.

2. Spice var definitivt ur form

3. Nova fortsatte att göra fula blindbyten på mig.


Några banor hade de faktiskt fått till riktigt bra och där placerade jag mig faktiskt. Både Nova och Spice plockade pinnar på lördagen. Laget fick förresten en pinne på torsdagen.


När jag inte sprang i den mördande hettan så satt jag i mitt tält och sålde grejjor eller läste en god bok.

Vi bode på en liten supermysig camping på andra sidan Gävle. Tyvärr var det 40 minuter att köra från tävlingsplatsen och jag vet inte hur många gånger vi körde fel, för det var inte lätt att hitta. Nästan inga andra hundägare bodde där och det var väldigt avkopplande. Jag kan tycka att det blir ganska stimmigt när alla tävlande bor på samma ställe. På kvällarna satt vi i lugn och ro och grillade och avslutade med en skön promenad innan vi kröp till kojs. Lite konstigt kändes det att det fortarande var ljust vid midnatt.


Även om campingen var mysig så var den lite farlig. Vi fick veta att det fanns gott om huggorm och en björn som bodde inte långt därifrån. Myggen var många och hungriga, och min hud är inte så vacker nu. Fast värst av allt var de livsfarliga kottarna. Första morgonen när jag skulle gå på toa så halkade jag på en kotte. Jag ramlade inte men det knakade till i nacken och det gjorde precis lika ont som den gången jag fördärvade skulderbladet. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag redan var påklädd, för jag hade aldrig kommit i några kläder efter det.

Bilfärden till tävlingsplatsen var en pina och bara tanken på att behöva tävla fick mig nästan att börja gråta. Men jag skulle tävla lag så det fanns inget att be för. Så på sätt och vis var jag tacksam för den enkla klass 1-banan. Jag bara skickade på Spice och bakombytte överallt. Det var en av de få nollorna hon gjorde på hela tävlingen...


Jag klarade mig igenom hela dagen med totalt sex lopp, även om jag var sugen att åka in på akuten. Men på något vis överlevde jag, kanske var det värmen, och på natten lyckades jag nog ligga till det hela för på morgonen var jag bara lite stel.


Nu är vi hemma och vänder några dagar och tar hand om hus och hem, innan vi ger oss ut på nya äventyr.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanna

13 juli 2011 08:38

Grattis till championatet:)
Kul att läsa om alla tävlingarna. Har också hört att banor längre norrut är lättare, har dock aldrig tävlat uppåtland.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se