Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 25 juli 2011

Tvååker

Av Linda - 25 juli 2011 19:41

Efter att ha varit hemma och vänt i knappt tre dagar så bar det tidigt på fredagsmorgonen av igen, denna gången till Tvååker. För en gångs skull hade jag möjlighet att ställa båda dagarna eftersom vi ändå hade husvagnen med för vidare färd till Ulricehamn. Hundarna som visades var Nova och Skrutt.


På fredagen var Skrutt ensam i sin klass. Pga. domarändring så dömdes valparna i en annan ring av en domare som inte brukar gilla mina hundar. Och så blev det den här gången också. Eftersom Skrutt inte fick något HP så fick han heller inte vara med att tävla om BIR-valp. Men han vann åtminstone sin klass eftersom han var ensam...


"För åldern tillfredställande huvud som behöver utvecklas. Mycket bra öron. Tillräcklig hals. Något avfallande kors. Behöver få betydligt mer volym i bröstpartiet. Tillräckliga vinklar. Bra ben och tassar. Rör sig mycket smalspårigt fram och bak, tillfredställande från sidan."

 

Efter bedömningen passade vi på att shoppa lite och äta frukost. Sedan var det inte alls långt kvar tills det var Novas tur. Som vanligt fick Nova tävla mot en bunke championer. Döm av min förvåning när vi vinkades in på andraplatsen!


"Standard size. Strong back. Good topline. Enough angulation in front, well behind. Correct headlines, undejaw could be stronger. Correct structure of coat and movement."

 

Efter utställningen åkte vi vidare till campingen för att ställa upp husvagnen innan vi drog vidare till Ullared. Man kan ju liksom inte befinna sig ett stenkast från Ullared utan att åka dit? Hundarna lämnade vi husvagnen eftersom vi tyckte att de behövde vila sig. Som belöning hade någon kräkt i min säng när vi kom tillbaka...


Eftersom vi bara skulle bo en natt satte vi vare sig upp förtält eller nät. Kanske borde vi ha gjort det. I Varberg pågick nämligen en jänkarträff och ett inte oansenligt antal "raggare" bodde på samma camping. Ingen av dem var vidare nyktra och på vår plats intill infarten var vi ett lätt byte för sluddrande karlar som ville hälsa på de sööööta valparna. Några tyckte synd om hundarna som bara hade sin "lilla" hage att vara i, och de försökte lyfta upp dem och bära iväg med dem. Snacka om att jag höll på att få ett psykbryt! Vi kröp i säng redan innan tio, bara för att få vara ifred.


På lördagen var det fler valpar med i Skrutts klass, så det blev lite spännande. Jag måste säga att Skrutt är väldigt duktig och fokuserad i ringen trots att vi inte tränar något alls.

Han blev tvåa i klassen, utan HP.


"Good bones. Correct bodyproportions. Rather to straight in front. Lovely head and expression. Scissorbite. Correct ears. Typical topline. Should have better forechest and better front movements. Lovely coat and temperament."


Eftersom vädret var skönt så var det kul att sitta och titta lite. Jag suger verkligen på det här med utställning, jag hade fel varenda gång domaren skulle placera. Fast det var nog en del andra också blev förvånade förstod jag.


Och så var det Novas tur. Nova föll henne verkligen inte i smaken. Gult kort och ut med kritiken i handen. Lite förvånad blev jag nog allt.


"9 years old. Could have more bones. Straight in front. Quiet narrow ribcage. Could have better shape of head. Scissorsbite. Good topline. Enough angulation behind. Good coat for age."


Ja ja, vad är väl en bal på slottet? Vi hade i alla fall två trevliga dagar. Vi gick raka vägen till bilen och åkte vidare till Ulricehamn och sex dagar fyllda med agility.

 

 

 
 
Ingen bild

Anna m. kaffebönorna

26 juli 2011 09:17

Nämen, jag var ju också där men missade dig! Grattis till andraplatsen!

//Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards